Gość 04.04.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 mam dylematwynalazlem ostatnio narzedzie ktore zrewolucjonizuje budowlankemialem juz zamiar to opatentowac, kiedy dzisiaj znalazlem na stronei urzedu patentowego .....moje urzadzenieokazalo sie ze jakis niemiec opatentowal to juz pare dobrych lat temu i tu moje pytanie do chyba prawnikow, ktorych tu nie brak jesli tego urzadzenia nei ma w sprzedazy to czy moge zaczac to sprzedawac?co moze mi grozic ?czy bede musial w najgorszym wypadku zaprzesstac produkcji i sprzedazy, czy tez grozi mi jakies odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 acha a na razie nie mam zadnej firmy wiec mysle jak to w ogole zorganizowac ta mala produkcyjke tak mysle halupniczo produkowac pytanie jak sie bede z fiskusem rozliczac? no i czy potrzebuje jakies atesty zeby wypuscic taki bubel na rynek? bo jesli tak to po prstu bede gnal to na bazarku na lewizne ale wolalbym to jakos zalegalizowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 04.04.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Oczywiście, że możesz produkować i sprzedawać, tylko przedtem musisz zawrzeć umowę z właścicielem patentu. On był pierwszy i to jego wynalazek( lub wzór użytkowy) jest chroniony. Nie piszesz żadnych szczegółów, ale między ochroną wynalazku a wzoru użytkowego jest znaczna różnica. Wynalazki w uogólnieniu chronią zasady działania, technologię, sposób wytwarzania itp., natomiast wzór użytkowy ,to z reguły konkretne urządzenie, przedmiot o ustalonym wyglądzie. Często wystarczy zmienić jeden szczegół w tym wyglądzie i jest to już inny wzór użytkowy, który nie podlega ochronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 kurcze pyrka widze ze jestes obcykanymusze sprawdzic co i jakna poczatek chyba wyprodukuje jakas nala partie tego urzadzenia i bede sprzedawal na budowach, podzwonie moze do jakis firm budowlanych, moze porobie jakiej demonstracjea jak sie przyjmie to rozkrece interes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.04.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Leon.A nie zastanawiałeś się czemu nikt od kilku lat nie produkuje tego "rewolucyjnego" narzędzia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 no wlasnei sie zastanawialem, ale moze wiesz wynalazca nei znalazl jeszcze jakiegos partnera, albo umarl? nie wiem co moge powiedziec? ja wiem , ze to bedzie hit i jak tylko bede tak daleko to dam znac na forum co i jak i mozna sie bedzie u mnie w te narzedzie tanio zaopatrzyc przewdywana cena okolo 150 +wysylka ale moze bedzie cos taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 04.04.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 przewdywana cena okolo 150 +wysylka ale moze bedzie cos taniej Ej no, kurka! 150 + wysyłka za Taaaaakie narzędzie to tanioszka! Ja chyba wezmę z dziesięć od razu, a może cały samochód tego. Może parę pchnę u mnie na bazarku po 250-350 zeta (bez wysyłki), bo luzdiom coś takiego naprawdę jest potrzebne. Wiem, bo ciągle mnie rozpytują. A może sam zacznę w garażu robić, żeby było taniej, bo też mi i mojemu ojcu coś podobnego po głowie chodziło. W każdym razie, z tym narzędziem, to robota idzie, że hej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 04.04.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Leon wyślij kilka pierwszych egzemplarzy do bezpłatnego przetestowania na forym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 super mieczu umowa stoi na poczatek 100 sztuk a transport dostajesz gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 04.04.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Jakby przez przypadek Mieczu wszystkiego nie wykupił to ja bym w sumie się pisał na jakąś demostrację... no dobra kupię... a do czego to służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 na razie nie moge zdradzic jak wyprodukuje tego z 100 sztuk to zaoferuje mam nadzieje ze cena bedzie o tyle przystepna, ze nikomu nie bedzie sie chcialo tego podrabiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.04.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Ja pierdzielę Leon jakiś ty tajemniczy! Jestem zaintrygowany i czekam na odpowiedź - do czego to słuzy?. Narzędzia możesz nie opisywać - bo to twój pomysł, ale powiedz co to ma robić. Jakiś nowy model młotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 niestety rydzu tobie sie to juz nie przyda, bo ten etap masz za soba ;( ale nastepne pokolania forumowiczow beda z duma wspominac jak leon im droge pokazal a wlasnei chcialem zapytac jak tam ci poszly instalacje elektryczne? jak robiles bruzdy poziomo, pionowo? puszczales kable w podlodze? czym ciales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 04.04.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 mam nadzieje ze cena bedzie o tyle przystepna, ze nikomu nie bedzie sie chcialo tego podrabiac Faktycznie, za 150 zeta, to ja nawet z łóżka nie wstaję.... a co dopiero do podrabiania się brać, o nie... nie te lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 04.04.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Leon jak tak dalej pójdzie to zacznę w ciemno licytować. Tylko się pospiesz, bo bruzdownicę już kupiłem na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 To łopata ze specjalną przystawką do podpierania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 brawo mariusz widze ze nei brakuje tu kreatywnych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awt 04.04.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 A może to specjalne drożdze, mieszamy to z piaskiem, cementem, wapnem i wodą, następnie budujemy model domu i czekamy. Za dwa dni powinniśmy mieć dom normalnych rozmiarów z jednowawrtwową ścianą o k=0,091. Po prostu rewelacja (ew. rewolucja) Pozdr. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 zgadujcie dalej na razie zimno...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.04.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Jak go znam,to coś musi mieć wspólnego z betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts