Gość 04.10.2002 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 czy ktoś ma czapkę komina wykonaną ze styropianu?mój komin jest z pustaków kominowych, przy jego ocieplaniu wykonawca zaproponował zakończenie go czapką ze styropianu. Mówi że tak się też robi.I co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 04.10.2002 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Czy na pewno chodzi o czapę kominową czy nie część komina wystającej ponad dach. W pierwszym przypadku w żadnym wypadku, w drugim tak, ale wtedy należy wykonać szczelną czapkę na kominie. Najlepiej to zrobić wykonując szalunek tracony z blachy. Dla zainteresowanych podeślę szkice. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 04.10.2002 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Tracony z blachy ? To będzie rdzewiał na kominie i zrobią się zacieki...U mnie robili szalunek z desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 04.10.2002 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Z blachy powlekanej koloru pokrycia Z blachy profiluje się jednocześnie kapinosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.10.2002 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Może sie mylę, ale chyba Murator (dla niektórych inwestorów indywidualnych -"guru") odradza kończenie kominów czapami betonowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann 06.10.2002 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2002 Jestem zainteresowana tym rysunkiem od Abakusa .Jeśli możesz przyślij mi na e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 07.10.2002 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2002 Pomył z blachą powlekaną nie podoba mi się, jeśli już , to mozna dać cynkową, tylko po co, łatwiej zbić szalunek z desek i kapinos wyrobić z betonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts