marlenamal 04.04.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Witam,umówiłam się ze sprzedającym, że w ramach ceny ziemi rolnej doprowadzi do "mojego" kawałka wodę - sam buduje dom ok. 50 m ode mnie i ma wodę.Proszę o poradę, jakiej treści podpisać umowę o doprowadzenie wody do działki- czy wpisać to do aktu notarialnego / czy to jest extra opłata? /, a może lepiej zawrzeć umowę cywilno-prawną. Za trzy dni podpisujemy dokumenty u notariusza.DOBRE DUSZE HELP! PzdrMarlena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.04.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 A woda z ujecia wlasnego czy z wodociagu ?PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlenamal 05.04.2005 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Witam, jak mi miło, że się odezwałeś. Woda z wodociągu, dopytałam sprzedającego i tak naprawdę wodociąg jest w mojej działce, chodzi o wyprowadzenie na powierzchnię...nie wiem jak to się nazywa.. przyłącza?Jak pewnie widać, na razie mam zielono w głowie, jesli chodzi o tematy budowlane i stąd moja prośba o pomoc.PzdrMarlena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.04.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Jezeli przewód wodociagowy ( fi 90 lub 100 mm ) leci po "Twojej" dzialce,to zrobienie przylacza ( dobrze kombinujesz ) nie stanowi formalnego problemu.W akcie zawierasz klauzule, ze sprzedajacy zobowiazuje sie do wykonania przylacza wod. i sporzadzenia odpowiednie umowy z dostawca wody ( lokalne wodociagi ) w okreslonym terminie. W akcie notarialnym zastrzegasz wyplacenie np. 10% wartosci dzialki po wykonaniu owego przylacza ( rodzaj kaucji ).I pamietaj zeby nie bylo tak ze sasiad zrobi wode na lewo, a potem Ciebie beda scigac za nielegalny pobór wody !Warto odwiedzic lokalnego dostawce wody i popytac o ogolne warunki budowy przylaczy, moze cala "impreza" nie jest warta zachodu i komplikowania ?pozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts