zedgrajewo 09.10.2002 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Myślę że brakuje w twoim rozliczeniu jeszcze wielu pozycji np.: wkrętów i uszczelek to jest już kilkaset pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 09.10.2002 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 zedgrajewo - to o czym mówisz to jest zapisane w cenie blachodachówki. Ale niech będzie - tak z ciekawości wszystko zliczyłem i wyszło mi 21200zł, tak więc 800zł na uszczelki i wkręty. Chętnie posłucham waszej opini. Przy waszej pomocy będę miał super kosztorys. O czym jeszcze zapomniałem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 10.10.2002 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 o dużej flaszce gdy zawiśnie wiecha http://www.afternight.com/smiles/pint1.gif [ Ta Wiadomość była edytowana przez: loniu dnia 2002-10-10 15:59 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.10.2002 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Kodi nie masz szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 10.10.2002 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 No i transport... Jak juz coś jest tanie (piasek, okorki, deski szalunkowe) to czasem transport wychodzi drożej od samego materiału, a 15 ton piasku to się w bagażniku nie przewiezie ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2002 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Kodi - zejdz na ziemie...Dodaj do wszystkiego min 10% na różne drobiazgi - papa/folia, plastyfikatory, gwoździe, kotwy, impregnaty itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 11.10.2002 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Panowie chciałem wytłumaczyć wam swój tok rozumowania, ale przyznam szczerze jakoś przy piątku jestem trochę leniwy. Nie muszę na siłę udowadaniać swoich racji. Proponuje zakończyć te dywagacje - czas pokaże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 21.10.2002 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Moi drodzy dajcie spokuj Kodiemu - jak Wam pisze że da radę to myślę, że ma racje - tym bardziej, że byłem u niego na budowie i widziałem jego efekty - nie wierzycie to wsiadajcie do wozu i zobaczcie to na własne oczy - trzymajcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2002 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Mnie się też wydaje, że kodi da radę. W swoich rozważaniach chyba nie wzięliście pod uwagę wielkości domu i materiału, który w związku z tym jest potrzebny.Podajecie jeden kosztorys na każdy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 21.10.2002 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Trzymam kciuki za Kodiego. Dobry projekt to jest podstawa. Prosta konstrukcja, dach bez okien połaciowych, własna robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 22.10.2002 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Uważam, że jeżeli mu się uda to powinien pojawić się artykuł w Muratorze pod tytułem w stylu "Dom super dostępny" by: Kodi, w którym poradziłby jak tego dokonać. Wielu marzycieli dzięki temu mogłoby zamieszkać w swoich domkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 22.10.2002 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Popatrzcie na topiki o D06. Tam są wstępne wyceny tych, co go budują. Rzędu 100000 złotych całość. Też mam zamiar zbudować "to" za "tyle"... powinno się udać. Znajomy na chacie postawił sobie małą kanadyjkę. Jest sam, więc domek naprawdę mały, 50 m2 parter i 30 ew. po wykończeniu poddasza. Dom kosztował go podobno około 50000 złotych, jak to napisał - "razem z kafelkami" A ja teraz kupuję działkę (patrz topic) o działce na rogu) i zaczynam ostro liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 24.10.2002 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Sczerze zazdroszczę optymizmu.Ja próbuję zagospodarować (rozplanować) te 100 000 na wykończenie i ciągle wychodzi mi, że to zbyt mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 24.10.2002 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Planuję budowę domu D-29A i same materiały (raczej nie najdroższe) na stan surowy otwarty szacuję na 50tys. Myślę, że przy braku ekstrawagancji w wykończeniu reszta materiałów to kolejne 50tys.(poddasze do późniejszego wykończenia). Pozostaje jeszcze robocizna - sporo zamierzam zrobić sam, ale takie sprawy jak instalacje czy tynki zewnętrzne, obróbki blacharskie rozsądek podpowiada mi zlecić fachowcom. Tak więc 100tys. to zadanie ambitne, aczkolwiek nie niemożliwe. Trzymam kciuki za Was i za siebie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 24.10.2002 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Z CIEKAWOŚCIĄ CZYTAM TO CO PISZECIE I UWAŻAM, ŻE ZA 50TYS. DA SIĘ ZROBIĆ NAPRAWDĘ DUŻO. MÓJ DO BĘDZIE MIAŁ WPRAWDZIE 160 M, ALE MA PROSTĄ BRYŁĘ W KSZTAŁCIE LITERY L, JEST BEZ PIWNICY, Z PROSTYM DACHEM POKRYTYM DACHÓWKĄ BITUMICZNĄ, NO I PRZEDE WSZYSTKIM BUDOWANY BĘDZIE METODĄ GOSPODARCZĄ. GDYBY TO BYŁ TEN SAM DOM, ALE Z PIWNICĄ, DACHEM KRYTYM CERAMIKĄ, WYBUDOWANY Z CEGŁY KLINKIEROWEJ, Z KOLUMIENKAMI I INNYMI DUPERELAMI, NO I Z WYNAJMOWANĄ EKIPĄ DO BUDOWY, TO PEWNIE NIE ZMIEŚCIŁABYM SIĘ W 300 TYS. MYŚLĘ, ŻE CZĘSTO PUNKT WIDZENIA BYWA OKREŚLANY PRZEZ PRYZMAT PUNKTU SIEDZENIA. ŻYCZĘ WSZYSTKIM PANOM, BY ZDUDOWALI SWOJE GNIAZDKO JAK NAJTANIEJ A ZA ZAOSZCZĘDZONE PIENIĄDZE KUPILI JAKIŚ DROBIAŻDŻEK SWOIM PANIOM. PA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 24.10.2002 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Bravo Kodi i witaj w klubie.Mam zamiar zrobić to samo i wierzę, że to się uda. Wiele osob juz to pisało ale potwórzę. Wszystko zaleźy od projektu, własnej pracy i rozsądku. Obmyslam jak wam tu wkleić moj dom w stanie surowym....zaraz , zaraz:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 24.10.2002 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Ja równierz zamierzam włożyć trochę swojej pracy np instalacje elektryczne, woda itp. Ale licząc nawet materiały:okna, drzwi, tynki, kable + oprzęt, rury, piec, płytki, armatura, panele itp. to robią się poważne sumy. Mam nadzieję, że mimo wszystko jakoś to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts