Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

RYDZU, nie wiem jaką dużą masz tą kuchnię, ale gdybym ja usłyszał taką cenę w BRW za swoją kuchnię to chyba bym się nie zastanawiał! Mnie za sam montaż kuchni jaką sobie upatrzyłem chcieli naciąć na 1950,- zł. Bez blatów! :o

Grzegorz63 - no to chyba masz w kuchni lotnisko ;) - za sam montaż taka kasę :o

Moja kuchnia jakaś olbrzymia nie jest - kształt U - 2,7m szafek potem zakręt i około 2 metrów szafek,

znowu zakręt i jeszcze jakieś 1,5 metra. Szafek wiszących sztuk 2. Do tego jeszcze wysoki

słupek do zabudowania piekarnika i mikrofalówki. Lodówka wolnostojąca.

Generalnie cena nie zaskoczyła mnie na plus (szczególnie po porównaniu z firmami robiącymi

nie gotowe klocki a meble kuchene drewniane i na wymiar) - i takie powinno być stwierdzenie

podsumowujące moją wizytę w BRW.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/31243-kuchnie-blackredwhite-ceny/page/3/#findComment-599016

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie !!!

Na początek trochę o firmie BRW , dziala od 1989 r ,na poczatku meble tej firmy to był prawdziwy złom !!! Ponieważ większość produkcji szła na wschód, ale od gdzieś od roku 2000 ok 50% produkcji idzie na zachód !!A co za tym idzie jakość jest o niebo lepsza . Natomiast od 2003 r to już rewolucja fronty mają nie tylko fornirowane ale lite drewno {mają swoje tartaki} wcześniej sprowadzali z Włoch .Na chwile obecną jakościowo sa naprawde bardzo dobre!! Jeśli chodzi o ceny to naprawdę są tanie , tylko marża salonów jest koszmarna !!! W ubiegłym roku mój kolega chciał kupić kuchnię BRW , więc udał się do salonu przy ul.Kondratowicza tam wyliczyli za kuchnię dł 270cm ok. 11000 pln fronty drewno ,szafki cargo i inne cuda {wszystko mają w swoim asortymencie} Dowiedział się że kiedyś pracowałem w tej firmie ,a mój brat pracuje nadal , więc poprosił mnie o wycenę okazało się że te same meble mogą być tańsze prawie o 30-35%.

I jeszcze jedno BRW ostatnio kupiła sporo innych fabryk mebli min.firmę ATLAS z Nowego Tomyśla . Pozdrawiam :D

ps. w razie pytań piszcie na priv.

https://forum.murator.pl/topic/31243-kuchnie-blackredwhite-ceny/page/3/#findComment-600861

Melduję, że dostałem wycenę kuchni BRW. Jest taniej, ale cudów specjalnych nie ma. Meble z frontami drewnianymi- 16 tys. zł, laminowane- 9 tys. zł. Pocieszające, że to już ceny z montażem. Poczekam jeszcze dwa tygodnie bo mają wdrażać nowe wzornictwo...
https://forum.murator.pl/topic/31243-kuchnie-blackredwhite-ceny/page/3/#findComment-601088