Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa na działce rolnej, jaki bank, jaki kredyt

iszczep

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Planuje przebudowę budynku socjalno-bytowego na działce rolnej za miastem (1,4 ha). Uzyskałem juz pozwolenie na budowę (rozbudowę połączoną z modernizacją budynku). Mam pytanie odnośnie kredytu na tą inwestycję. Będąc w Bankach informowano mnie ze nie dostanę kredytu budowlanego, dopóki nie zostanie wydzielona działka budowlana na tym terenie. Nie bardzo mi to leży ponieważ wiąże się to z dodatkowymi kosztami. Może ktoś udzieli mi jakiejś porady w tym temacie ...

Planuje przebudowę budynku socjalno-bytowego na działce rolnej za miastem (1,4 ha). Uzyskałem juz pozwolenie na budowę (rozbudowę połączoną z modernizacją budynku). Mam pytanie odnośnie kredytu na tą inwestycję. Będąc w Bankach informowano mnie ze nie dostanę kredytu budowlanego, dopóki nie zostanie wydzielona działka budowlana na tym terenie. Nie bardzo mi to leży ponieważ wiąże się to z dodatkowymi kosztami.

Sam buduję na ziemi rolnej z prawem do zabudowy gospodarczej.

Generalnie jest CYRK ... Ci nie dają w ogóle, tamci warunkowo, nie dalej niż

20 km od miasta ... ci znowu ...

Porażka.

Chciałem mPlan, ale wymagają 40% wkładu własnego.

Skończyło się (n arazie w trakcie, mam wstępną akceptację analityka) w

molochu ... czyli PKO BP, które jak na giganta o największym udziale,

kredytuje wszystko :D