Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I tu się możesz zdziwić... Ja zaoszczędziłem, bo wziąłem starą szafę (dla starych przepisów), powiedzieli, że byle od nich to odbiorą bez kłopotu. Szafa z placem budowy (zabezpieczenia + gniazdo siłowe + gniazdo 230V) kosztowało około 900 zł a to było i tak taniej jak szafa po nowych przepisach bez placu budowy. :( :evil: no ale monopolu się nie przeskoczy... za 0,5 litra wkopali mi szafę i wszystko podłączyli, wkopanie i uziemnienie wg umowy to była moja sprawa. Ogólnie poza ceną to miło ich wspominam... szczególnie licznik który nie liczył i stwierdzenie czy na pewno chcę to zgłosić...

Akacja bardzo dobrze odnawia się z odrośli korzeniowych. Problem będzie powracał jak bumerang. Pozostanie alka mechaniczna lub chemia. Jeli nie śpieszysz się z założeniem trawnika to sukcesywnie wycinaj równo z ziemią odrośla. Może to potrwać nawet 2-3 lata. Im szybciej będziesz usuwać tym bardziej osłabisz i szybciej się pozbędziesz. Możesz też wyciąć równo z ziemią i jak odbiją młode pędy pryskać ROUNDUP'em, ale weź większe stężenie. Niestety w tym miejscu będziesz mieć niezły ugór przez jakiś czas. Zyczę szczęścia i wytrwałości...

alfreda

Działeczkę macie pięknisią Taka mnogość ziemi daje duże możliwości.. Psinka również pierwsza klasa!

Dzięki, dzięki :lol:

Twoje choineczki tez niczego sobie.Super masz na działeczce, za nim mi takie urosną to ho ho ho wiele czas minie :cry:

A ten śliczny kotek to twój własny?

Kołeczki raczej do jutra nie znikną. W naszej okolicy bardziej bał bym się o kamienie. Po niedawno kopanym wodociągu już prawie nic nie zostało, to samo po światłowodzie który przebiega niedaleko. Sam jestem ciekaw jak niektóre okazy ludzie zabierają, przecież do tego potrzebny mały dźwig. Uważaj bo może i Twoje zapadną się pod ziemię... :wink:

Fajosko kiedy juz widac gdzie co i jak. Jakis beton gdzies w dziewiczej ziemi tez cieszy oko. Musze jednak z przykroscia poinformowac o czekajacym Was smutku--- otoz nieuchronnie zbliza sie moment w ktorym trza bedzie cala ta robote i kase zasypac i w dodatku to bedzie kosztowac.

Glowa do gory.

No to się już zaczęło na dobre:

- robota wre

- wir w banku

Teraz jak zobaczycie fundamenty to stwierdzicie - ZA MAŁY

Jak będą ściany - ZA DUŻY

Jak sufity - AKURAT :o :D :wink:

U nas się dokładnie sprawdziło o czym nas przezornie poinformowała pani architekt.

Teraz to Wam życzę pogody, terminowych dostaw materiałów i uśmiechu na twarzach.

Pamętajcie na etapie ław i ścian fundamentowych o przepustach w nich np.: rura fi 200 od czerpni GWC do rekuperatora, doprowadzenie wody, itd itp)

Pozdrawiam

To czekanie mnie wykończy, chyba zainwestuję w rower i zaraz tam podjadę.

O tak, rower szczególnie w tak pięknej porze roku jest dobrym środkiem transportu :p

W zwiazku z tym,że budujemy sie jakieś 20km od obecnego miejsca zamieszkania

Już widze jak pedalujesz.....................

20 km...............................................

trochę daleko.................................

ale podziwiam za pomnysl.

A zmiany u was duże :o

Fajna ta szopka i dzialka bez krzaczorów jakby inna. :p :wink: