Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

Ja czytając, oglądając Twój dziennik " cała jestem w skowronkach"...

Jestem pod nieustającym wrażeniem Waszego domku, teraz również.. :D A te zdjęcia to tylko poraz kolejny potwierdziły moją opinię .

Najbardziej wstrząsnęła mną dachóweczka( znaczy się zazdrość szarpnęła)

Pięknisia :D :D Widoczki pierwsza klasa!!!!

Nie zastanawiałaś się np. nad wyeksponoweniem , na poddaszu krokwi...?

Pomieszczenie dla " skruszenia" męża....też bym chciała

A termin przeprowadzki...Ten mną wstrząsnął dopiero.

Jejku jak ja Ci zazdroszczę..... :D :D :D

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja czytając, oglądając Twój dziennik " cała jestem w skowronkach"...

Jestem pod nieustającym wrażeniem Waszego domku, teraz również.. :D A te zdjęcia to tylko poraz kolejny potwierdziły moją opinię .

Najbardziej wstrząsnęła mną dachóweczka( znaczy się zazdrość szarpnęła)

Pięknisia :D :D Widoczki pierwsza klasa!!!!

Nie zastanawiałaś się np. nad wyeksponoweniem , na poddaszu krokwi...?

Pomieszczenie dla " skruszenia" męża....też bym chciała

A termin przeprowadzki...Ten mną wstrząsnął dopiero.

Jejku jak ja Ci zazdroszczę..... :D :D :D

Bardzo mi przyjemnie, że się chatyńka moja podoba :D i dziękuję za słowa uznania.

Oj chciałabym te krokwie mieć, ale raczej nie da rady....Mężu da radę?, niech da....plizzzzzz.

Wybroniłam jeden słup (ten opatulony w czarną folię). Na dzień dzisiejszy całe poddasze (skosy i sufity- oprócz łazienki) chcemy mieć w drewnie. Tatuś zrobi :D .

Olka zadroszczę takich wyborów :)

Gratuluje wyboru i cierpliwości męza ale mój też cirpliwy więc wiem jak to jest. Ciekawe co by było jkaby był mniej cierpliwy :o :roll:

Nie ma co tu kryć, szczęściary z nas, a im należą się złote medale http://www.olkalybowa.republika.pl/images%5B21%5D.jpghttp://www.olkalybowa.republika.pl/images%5B21%5D.jpg przekaż jeden swojemu Mężowi.

Po wertowaniu internetu, wycieczkach do salonów płytkowych wreszcie się zdecydowaliśmy . Dobrze, że to tak nam sprawnie poszło bo zaczełam się już niepokoić. Kryzys małżeński nie zdążył się wedrzeć w nasze zwarte szeregi.

Stojąc przed płytkami Mąż pyta: na pewno te?

Ja: tak

On: to postanowione

Oboje odetchneliśmy z ulgą.

Na tym etapie jak się okazało, że żona nie chce żadnych ekstrawagancji kolorystycznych odpuściłem sobie i robiłem głównie za kierowcę. Wydaje mi się, że to też jej nie satysfakcjonowało... Ech kobiety, Wam dogodzić...

Ale widzę, że wcale nie jesteście tak daleko za nami. Raptem może ze 2-2,5 miesiąca.

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Hmm...jak beton to jednowarstwowa, ale jak i styropian to już się robi dwuwarstwowa, z tego co pamiętam...Nie?

A co do mężów, to przepraszam drogie panie z cierpliwymi mężami, czy ja mogłabym swojego na jakieś przeszkolenie podesłać? Termin natychmiastowy. Pojętny jest. Ale uparty. Cena nie gra roli.

Olka, ja bym mogła na betonie spać, byle już mieszkać, ale nie da się mieszkać bez kibelka, okien, drzwi zewnętrznych i paru innych drobnych szczegółów, niestety. Jak ja Ci zazdrooooooszczę!

Hmm...jak beton to jednowarstwowa, ale jak i styropian to już się robi dwuwarstwowa, z tego co pamiętam...Nie?

Dobrze pamiętasz. Na dzień dzisiejszy mam ścianę jednowarstową. W przyszłosci będzie dwu.

A co do mężów, to przepraszam drogie panie z cierpliwymi mężami, czy ja mogłabym swojego na jakieś przeszkolenie podesłać? Termin natychmiastowy. Pojętny jest. Ale uparty. Cena nie gra roli.

Zaraz, zaraz sprawdzę w kalendarzu...tak kolejny turnus zaczynamy 1 sierpnia.

Olka, ja bym mogła na betonie spać, byle już mieszkać, ale nie da się mieszkać bez kibelka, okien, drzwi zewnętrznych i paru innych drobnych szczegółów, niestety. Jak ja Ci zazdrooooooszczę!

Aby to wszystko mieć czekamy na kredyt :oops: :oops: .

Wysyłam pozytywne fluidy do ludzi z banku :p .

Śliczny domek! Podziwiam głównie Wasze tempo! Chcecie się wprowadzić za miesiąc!!!?? Niesamowite! Czy to jest ściana 1-warstwowa?

Tak jednowarstwowa. Beton komórkowy 24cm, na to przyjdzie styropian 15cm.

Nie wiem w jakich warunkach bedziemy mieszkać, ale mamy dość wynajmowania.

to jednak 2-warstwowa

Śliczny domek! Podziwiam głównie Wasze tempo! Chcecie się wprowadzić za miesiąc!!!?? Niesamowite! Czy to jest ściana 1-warstwowa?

Tak jednowarstwowa. Beton komórkowy 24cm, na to przyjdzie styropian 15cm.

Nie wiem w jakich warunkach bedziemy mieszkać, ale mamy dość wynajmowania.

to jednak 2-warstwowa

Źle Cię zrozumiałam, gapa ze mnie :oops: . Oczywiście,że dwuwarstwowa i oczywiście,że styropian 12cm a nie 15 :roll: :oops: .