Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olcia, czy ja dobrze widzę? Wpierw zrobiliście tynki, a teraz macie wyprowadzenia pod kaloryfery? A ja myślałem, że wpierw się wyprowadza w ścianie, osadza haki/śruby a potem dopiero tynkuje.

Rozumiem, że już teraz w gotowych tynkach nic Wam kuć nie będą (no chyba tak bo to by byla robota bez sensu)? ALbo ja coś kręcę (oj ciężki dzień dzisiaj w pracy)...

pozdrawiam

Gerion

Gerion, rury do ogrzewania mieliśmy pociągniete w podłodze. Instalatorzy położyli rurki na 3cm styropianie. Fachowcy od posadzek na reszcie podłogi położyli 5cm styropianu, a potem już na całości kolejne 5cm. Instaltorom zostało tylko małe podkucie widoczne na zdjeciu.

Myślę, że w przypadku rur prowadzonych po ścianie trzeba je zamontować przed tynkami, żeby tak jak mówisz nie było zbędnego kucia.

Pozdrawiam.

Gerion, rury do ogrzewania mieliśmy pociągniete w podłodze. Instalatorzy położyli rurki na 3cm styropianie. Fachowcy od posadzek na reszcie podłogi położyli 5cm styropianu, a potem już na całości kolejne 5cm. Instaltorom zostało tylko małe podkucie widoczne na zdjeciu.

No i wszystko jasne. Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, bo tak przeglądam sobie raz jeszcze Twoje zdjęcia. Skąd miałaś więźbę dachową? Gdzieś z okolicy (Kiszkowo?) czy może dalej?

pozdrawiam

Gerion

Skąd miałaś więźbę dachową? Gdzieś z okolicy (Kiszkowo?) czy może dalej?

Z Kiszkowa. Jestem bardzo zadowolona bo w tej chwili drewno jest na tyle suche,że kierownik zezwolił :wink: na ocieplanie dachu. Do tego dorzucimy ocieplanie ścian i już w domku będzie ciepełko. Nie straszne nam będą wrześniowe noce.

Olka, ale Ty dzielna jesteś. Ale świetnie Cię rozumiem. Fajnie się robi samemu u siebie, co?

I jeszcze jedno nas łączy:

..co tu robić zastanawiałam się tuląc głowę do poduszki...

mam dokładnie to samo! Łóżko i poduszka działają na mnie wielce kreatywnie. Niestety, ostatnio tylko w kwestiach budowlanych :wink: :wink:

No i nasi mężowie noszą to samo imię 8)

Olka napisz coś wiecej o kredycie :roll: Co za przywileje dostaliście :roll: Ostatnio dostałam od nich ofertę ale jakoś jestem tradycjoinalistką jeśli chodzi o banki i preferuję to wiekowe :roll: obsługujące rzesze Polaków od lat choć nie zawsze mają najlepszą ofertę ale jakaś gwarancja stabilności przynajmniej psychologiczna jest :roll: :-?

Oj Pan Mariusz chyba przypadł wam do gustu co :roll: :roll: :p :wink:

Dlatego już dziś hartuję się piwkiem.

:lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.jurand.e-strada.pl/enter/products/beczki.jpg

Co by ci nie zabrakło :wink: :lol:

Olka napisz coś wiecej o kredycie

Kwota kredytu: 100 tys.

Waluta: CHF.

Okres kredytowania: 360 miesiecy ( w skrócie 30 lat).

Oprocentowanie 3,40%.

Kwota wniesionych środków własnych 134500zł co stanowi 63,74% całkowitego kosztu inwestycji.

Miesięczna rata wyjdzie coś około 450zł. Możemy spłacić wcześniej bez dodatkowych prowizji.

Aby uzyskać kolejną transzę wymagane są zdjęcia z budowy nie wymagają faktur.

Oj Pan Mariusz chyba przypadł wam do gustu co :roll: :roll: :p :wink:

Oj tak, przypadł :oops: :wink: .

http://www.jurand.e-strada.pl/enter/products/beczki.jpg

Ty to wiesz, dzięki :D .