Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tu małe sprostowanko. Ja mojego Mariusza, który ma na imię zupełnie inaczej spotkałam w Dombanku, bo tam braliśmy kredyt. Mój Mariusz, któr ma na imię zupełnie inaczej też był tak uroczy, że wychodzić się od niego nie chciało. Ech, co oni za kursy teraz robią?

A w Multibanku mój mąż ma konto i tam spłynęły pieniądze. Było baaardzo miło przy kasie. I jakiś Mariusz też był. I miły, bo dał nam forsę bez ociągania... :lol:

Łączę się z Wami w bólu. Wakacje są fajne, ale mają ten minus, że się kończą :( Ale co tam, przecież niedługo jakieś ferie mamy, nie? :wink:

Olka, fajne są takie zakupy, co? Pokaż zdjęcie płytek, które wybraliście. Pochwal się. A mogę spytać ile kosztuje taki parapet wewnętrzny złoty dąb? Bo ja właśnie takie cuś potrzebuję.

Łączę się z Wami w bólu. Wakacje są fajne, ale mają ten minus, że się kończą :( Ale co tam, przecież niedługo jakieś ferie mamy, nie? :wink:

Olka, fajne są takie zakupy, co? Pokaż zdjęcie płytek, które wybraliście. Pochwal się. A mogę spytać ile kosztuje taki parapet wewnętrzny złoty dąb? Bo ja właśnie takie cuś potrzebuję.

O tak ferie też są fajne :p .

Zdjęcie płytek jest w dzienniku wpis 19 lipca takie niebieskie.

Parapet wewnętrzny Rehau 250mm 46,70zł za mb.

Zdjęcie płytek jest w dzienniku wpis 19 lipca takie niebieskie.

Parapet wewnętrzny Rehau 250mm 46,70zł za mb.

Ach, to te. Myślałam, że wybraliście coś nowego. Te są bardzo ładne. No i jak Wam obojgu się podobają...oj, wiem co to znaczy, wiem :roll:

Dzięki za cenę parapetów. Nie jest źle. Może nawet ze trzy sobie kupię...? :wink: No a okna mam też Rehau, złoty dąb, to pasi jak ulał :D

Gratuluję kredytu Olcia!

Choć 1,2% prowizji to zdzierstwo. Ja podpusczam PKO vs DeutscheBank i jak widzę 1 z przodu to robię fochy. Nie zamierzam się poddać powyżej 0,8-0,7%

w końcu konkurencja na rynku bankowym jest wielka ;-)

Zastanawia mnie dlaczego wszyscy biorą we frankach, jak się zanalizuje realną stopę zwrotu (czyli biorę 100 tys, a po 30 latach oddaję 250 tys.), to PLN i CHF wychodzą podobnie, trzeba mieć tylko znajomego pracownika w banku, osobiście nie zainteresowanego udziałem w bankowym spisku przeciwko klientom, który pomoże i podpowie co nieco. W każdym razie ja biorę w PLNach z kilku przyczyn.

Fajne, że Twój bank nie bierze opłat i nie ogranicza wcześniejszych spłat. DB biorą 2% (i prikaz - dopiero po 3 latach), a PKO ograniczają do 21 tys rocznie, powyżej zaś również 2%. Mnie się to absolutnie nie podoba, a że nie mam już czasu myszkować po ofertach banku, zwrócę się do ekspandera. Już raz mi pomogli, dość fachowo.

Z płytkami, jeśli nie dokonałaś jeszcze ostatecznego wyboru, to radzę jechać w stronę Komornik. Przed Auchanem (na lewo jak się jedzie od P-nia) jest takie centrum meblowo-wykończeniowe i oferta jest po byku.

pozdrawiam

Gerion