Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

Zastanawia mnie dlaczego wszyscy biorą we frankach, jak się zanalizuje realną stopę zwrotu (czyli biorę 100 tys, a po 30 latach oddaję 250 tys.), to PLN i CHF wychodzą podobnie

Z płytkami, jeśli nie dokonałaś jeszcze ostatecznego wyboru, to radzę jechać w stronę Komornik. Przed Auchanem (na lewo jak się jedzie od P-nia) jest takie centrum meblowo-wykończeniowe i oferta jest po byku.

pozdrawiam

Gerion

Bierzemy 100tys., a spłacimy 160 a nie 260 jak byłoby w przypadku kredytu w złotówkach. Jedyne co może nas martwić to ryzyko kursowe, ale przy obecnym oprocentowaniu kurs franka musiałby skoczyć do 4,15 żebysmy byli zmuszeni do spłacenia 260 a czy jest to realne - wątpię.

Udzielenie kredytu kosztowało nas: 1200zł prowizja, 200 ubezpieczenie kredytu, 100 ubezpieczenie budowy, 17 opłata skarbowa, 100 weksel skarbowy. Są to wszystkie opłaty.

Dzieki za namiary na centrum.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olka liczysz już dni :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:

Ile mi zostało wakacji, czy do wprowadzenia? Zresztą to wyjdzie to samo :D .

:o :o :o

Nie gadaj że od września mieszkasz :roll: :roll: :roll:

Czy wakacje masz dłuższe :roll: :roll: :-?

Planujemy zamieszkać od września :-? :oops: . Będą panować warunki dość surowe, ale mam dość włóczenia się po cudzych mieszkaniach. Dojdzie spłata kredytu :roll: więc na wynajem byśmy nie zarobili.

Planujemy zamieszkać od września :-? :oops: . Będą panować warunki dość surowe, ale mam dość włóczenia się po cudzych mieszkaniach. Dojdzie spłata kredytu :roll: więc na wynajem byśmy nie zarobili.

Olciu - pozazdrościć.

U nas też w planach był wrzesień.

Ale:

1. brakło kasy,

2. z malutkim dzieckiem w świeże ściany....,

3. mamę ma baaaaardzo chorą - więc wolimy troszkę z nimi pomieszkać,

4. egositycznie myśląc - przyda mi się pomoc przy dziecku - a mama będzie zajęta i nie bedzie myśleć o chorobie.

I ten oto sposób z września 2005 robi się.......

Olka - pozazdrościć tempa budowy :o może nawet zamieszkacie szybciej niż my, a nasza budowa zaczęła się 13 września. Fajnie dajecie sobie radę z różnymi pracami robionymi własnoręcznie. Dziennik baaardzo miło się czyta. POZDRAWIAM !!!!

Bardz mi miło,że dziennik się podoba :p .

Wielkimi krokami zbliża się początek roku szkolnego, mogę do Ciebie

wpaść z gromadą ochotników i pomożemy Wam w przeprowadzce :wink: .

2. z malutkim dzieckiem w świeże ściany....,

3. mamę ma baaaaardzo chorą - więc wolimy troszkę z nimi pomieszkać,

4. egositycznie myśląc - przyda mi się pomoc przy dziecku - a mama będzie zajęta i nie bedzie myśleć o chorobie.

Masz całkowitą rację, ja też w takich okolicznościach nie zdecydowałabym się zamieszkać w takich warunkach.

Trzymam kciukacy za Ciebię i za dzidzię.

Olka, fajnie Wam idzie ta budowa. Może masz jakiej namiary na tą słuchaweczkę przy sedesie, jakiej firmy, może jakiś adres aby sobie pooglądać?

:D :D .

Niestety namiarów na słuchaweczkę jeszcze nie mam. Widziałam jedną taką w Lora Merlin,ale była plastikowa i biała- brzydactwo. Jak coś znajdę dam znać.

Ty chyba masz coś w sobie z fotografa zawodowca takie piękne ujęcia na własnym podwórku :o :o Już nawet nie musisz do sąsiada w żyto się wkradać :roll: :wink: :wink: :lol: :lol:

:D :D :D

Oje te okna :-? Zawsze na coś trzeba czekac czy nie prościej by było gdyby każdy dotrzymywał terminu :roll: :roll: :roll: 8)

Muszę przyznać,że to pierwsza taka obsuwa, więc chyba nie jest aż tak źle. Chyba,że wcześniejszych już nie pamiętam. Idąc tym tropem o opóźnieniu w oknach też niedługo zapomnę :D .