Olkalybowa 22.08.2005 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Zastanawia mnie dlaczego wszyscy biorą we frankach, jak się zanalizuje realną stopę zwrotu (czyli biorę 100 tys, a po 30 latach oddaję 250 tys.), to PLN i CHF wychodzą podobnie Z płytkami, jeśli nie dokonałaś jeszcze ostatecznego wyboru, to radzę jechać w stronę Komornik. Przed Auchanem (na lewo jak się jedzie od P-nia) jest takie centrum meblowo-wykończeniowe i oferta jest po byku. pozdrawiam Gerion Bierzemy 100tys., a spłacimy 160 a nie 260 jak byłoby w przypadku kredytu w złotówkach. Jedyne co może nas martwić to ryzyko kursowe, ale przy obecnym oprocentowaniu kurs franka musiałby skoczyć do 4,15 żebysmy byli zmuszeni do spłacenia 260 a czy jest to realne - wątpię. Udzielenie kredytu kosztowało nas: 1200zł prowizja, 200 ubezpieczenie kredytu, 100 ubezpieczenie budowy, 17 opłata skarbowa, 100 weksel skarbowy. Są to wszystkie opłaty. Dzieki za namiary na centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.08.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Olka parapety ładne macie A wasz dzik całkiem pojemny jest Olka liczysz już dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 22.08.2005 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Olka liczysz już dni Ile mi zostało wakacji, czy do wprowadzenia? Zresztą to wyjdzie to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.08.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Olka liczysz już dni Ile mi zostało wakacji, czy do wprowadzenia? Zresztą to wyjdzie to samo . Nie gadaj że od września mieszkasz Czy wakacje masz dłuższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 22.08.2005 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Olka liczysz już dni Ile mi zostało wakacji, czy do wprowadzenia? Zresztą to wyjdzie to samo . Nie gadaj że od września mieszkasz Czy wakacje masz dłuższe Planujemy zamieszkać od września . Będą panować warunki dość surowe, ale mam dość włóczenia się po cudzych mieszkaniach. Dojdzie spłata kredytu więc na wynajem byśmy nie zarobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 23.08.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Olka - pozazdrościć tempa budowy może nawet zamieszkacie szybciej niż my, a nasza budowa zaczęła się 13 września. Fajnie dajecie sobie radę z różnymi pracami robionymi własnoręcznie. Dziennik baaardzo miło się czyta. POZDRAWIAM !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.08.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Planujemy zamieszkać od września . Będą panować warunki dość surowe, ale mam dość włóczenia się po cudzych mieszkaniach. Dojdzie spłata kredytu więc na wynajem byśmy nie zarobili. Olciu - pozazdrościć. U nas też w planach był wrzesień. Ale: 1. brakło kasy, 2. z malutkim dzieckiem w świeże ściany...., 3. mamę ma baaaaardzo chorą - więc wolimy troszkę z nimi pomieszkać, 4. egositycznie myśląc - przyda mi się pomoc przy dziecku - a mama będzie zajęta i nie bedzie myśleć o chorobie. I ten oto sposób z września 2005 robi się....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.08.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Olciu pieknie Twój domek wygląda Trzymam kciukasy za te okna, bo bez nich to jakoś trudno bedzie mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.08.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Olka, fajnie Wam idzie ta budowa. Może masz jakiej namiary na tą słuchaweczkę przy sedesie, jakiej firmy, może jakiś adres aby sobie pooglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.08.2005 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Olka - pozazdrościć tempa budowy może nawet zamieszkacie szybciej niż my, a nasza budowa zaczęła się 13 września. Fajnie dajecie sobie radę z różnymi pracami robionymi własnoręcznie. Dziennik baaardzo miło się czyta. POZDRAWIAM !!!! Bardz mi miło,że dziennik się podoba . Wielkimi krokami zbliża się początek roku szkolnego, mogę do Ciebie wpaść z gromadą ochotników i pomożemy Wam w przeprowadzce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.08.2005 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 2. z malutkim dzieckiem w świeże ściany...., 3. mamę ma baaaaardzo chorą - więc wolimy troszkę z nimi pomieszkać, 4. egositycznie myśląc - przyda mi się pomoc przy dziecku - a mama będzie zajęta i nie bedzie myśleć o chorobie. Masz całkowitą rację, ja też w takich okolicznościach nie zdecydowałabym się zamieszkać w takich warunkach. Trzymam kciukacy za Ciebię i za dzidzię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.08.2005 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Olciu pieknie Twój domek wygląda Dzięki Trzymam kciukasy za te okna, bo bez nich to jakoś trudno bedzie mieszkać Trzymaj, trzymaj bo tego wiatru co u nas często wieje to bym nie zniosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.08.2005 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Olka, fajnie Wam idzie ta budowa. Może masz jakiej namiary na tą słuchaweczkę przy sedesie, jakiej firmy, może jakiś adres aby sobie pooglądać? . Niestety namiarów na słuchaweczkę jeszcze nie mam. Widziałam jedną taką w Lora Merlin,ale była plastikowa i biała- brzydactwo. Jak coś znajdę dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 24.08.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Przeprowadzka we Wrześniu??? Gratulacje!! To nic że warunki " Tymczasowe" czasami tak trzeba! My również planujemy przenieść się w polwe warunki- ale w przyszłym roku ( Czerwiec naszym marzeniem) Będzie dobrze bo inaczej być nie może !!!Mieszkać u siebie TO JEST COŚ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 26.08.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Imponująca ta wasza prywatna jaskinia Może trzeba było ją zostawić w góry daleko a jak jaskinia pod nosem to wycieczki do was by jeździły oczywiście odpłatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.08.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ty chyba masz coś w sobie z fotografa zawodowca takie piękne ujęcia na własnym podwórku Już nawet nie musisz do sąsiada w żyto się wkradać Oje te okna Zawsze na coś trzeba czekac czy nie prościej by było gdyby każdy dotrzymywał terminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 30.08.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 O będą okna !!!! Super i gratulacje. A ten szampan - na noc w nowej chacie Ps. Olciu - ale tak serio - okien pilnujcie - choćby przez pierwsze dni, dopóki nie będą obrobione jak należy - strzeżonego Pan Bóg strzeże - może nic Wam nie grozi, ale po co kusić los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 30.08.2005 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Przeprowadzka we Wrześniu??? Gratulacje!! To nic że warunki " Tymczasowe" czasami tak trzeba! Będzie dobrze bo inaczej być nie może !!!Mieszkać u siebie TO JEST COŚ!! I tego się muszę trzymać, przyznam mam chwile zwątpienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 30.08.2005 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Imponująca ta wasza prywatna jaskinia Może trzeba było ją zostawić w góry daleko a jak jaskinia pod nosem to wycieczki do was by jeździły oczywiście odpłatnie Nauczyłabym się jodłować i roznosić piwo w ogromnych kuflach. Ale by było z tego kasy, fiu, fiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 30.08.2005 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ty chyba masz coś w sobie z fotografa zawodowca takie piękne ujęcia na własnym podwórku Już nawet nie musisz do sąsiada w żyto się wkradać Oje te okna Zawsze na coś trzeba czekac czy nie prościej by było gdyby każdy dotrzymywał terminu Muszę przyznać,że to pierwsza taka obsuwa, więc chyba nie jest aż tak źle. Chyba,że wcześniejszych już nie pamiętam. Idąc tym tropem o opóźnieniu w oknach też niedługo zapomnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts