Adriano Komputero 21.01.2006 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Dzięki Olu ! A co to są zasłony panelowe ? o czymś takim nie słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 22.01.2006 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Na forum nie znalazłam więc sama założyłam watek.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62571Jak wpiszesz w Googlach to wyświetli się parę stron z producentami i zdjęciami takich zasłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 22.01.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Zasłony panelowe, to bardzo ciekawe rozwiązanie, nietuzinkowe Widziałam już coś takiego, ale nie znałam tej nazwy. Świetnie będą się prezentować w nowocześnie urządzonych wnętrzach. Nie są jeszcze u nas popularne więc faktycznie możesz mieć Olu problem ze znalezieniem właściwej dla siebie. Dobrym pomysłem jest właśnie próba wykonania zasłon samodzielnie. Z opisu Mohag nie będzie to chyba zbyt trudne No i z pewnością bardziej atrakcyjne cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 01.02.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Cześć Olka Jak te meble z IKEI mają na ekranie wiernie oddany kolor to obawiam się, że do Twojej niebieskiej łazienki mogą nie pasować. Już nie chodzi tylko o to, że to brąz, ale że on taki jakiś bardzo ciepły jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.02.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 A może w tej Twojej łazieneczce ładnie prezentowałyby się białe mebelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 02.02.2006 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Dziękuję za odzew . Też się obawiam, że mogą nie pasować . Może płytki zmienię . Białe mebelki na pewno by pasowały, ale mnie się nie podobają . Choć jako całość będą wyglądać dobrze, pomyślę jeszcze nad tym. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 02.02.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Ostanio w IKEI też zwróciłem uwagę na umywalkę, którą umieściłaś w dzienniku. Podobała mi się bo jest taaaaaka duża i nie miałbym problemu z rozchlapywaniem wody na boki . Jeśli chodzi o meble to oczywiście odradzałbym taki wybór,ale jak czytam to Ty też doszłaś za namową Forumowiczów do tego wniosku. Ciepło pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puzon 05.02.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Zdolniacha ten twoj maz! Tylko leniuch troche- ile on bedzie jeszcze ta lazienke na pieterku konczyl? Czekam na zdjecia z niecierpiloscia a tu przez niego zadne nowe sie nie pojawiaja!! Żółta kartka dla męża!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 05.02.2006 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Żółta kartka dla męża!! Żółtych kartek nie przyjmujemy zaocznie- wyłącznie na swoim boisku. Zapraszamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.02.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Serwus Ola , bardzo jestem ciekawa na jaki kolor mebli do łazienki się zdecydujesz? Też mam podobny problem, może buk będzie ładnie wyglądać, jak myślisz? Piesio jest tak cudny, że napatrzeć się nie mogę . Oglądając wszystkie pieski na Forum utwierdzam się w przekonaniu, że MUSZĘ sobie kupić piesia Tylko, że nie wiem jakiego, bo wszystkie sa takie ładne i kochane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 07.02.2006 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witaj Sonika . Nad mebelkami nadal intensywnie myślę. Przeszukuję internet ,znajduję różne rzeczy. Mało jest aranżacji niebieskich łązienek. Znajduję takie http://www.meble.pl/gfx/pl/produkty/5038_2010_31.jpg, ale jakoś mi nie leży. Może zdecyduję się na drewniane stelaże, ale fronty będą białe. Takie jak tuhttp://www.kolo.com.pl/rysunki/ceramika/aplauz/89021/89021.jpg Obudowę wanny mam białą, sedes biały, spłuczkę białą . Teraz to muszę już isć spać, ale jutro coś jeszcze wyszperam i pogadamy o pieskach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 08.02.2006 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Dziś znalazłam: http://www.roca.pl/images/main/main001.jpg http://www.cersanit.com.pl/cms_foto/95/catania_pod_roma.jpg Jak masz jakieś zdjęcia to wrzucaj. Co do piesków. Uważam,że warto poczytać o poszczególnych rasach. Ich upodobaniach, temperamencie. Nie ma nic gorszego niż sflustrowany właściciel i nieszczęśliwy pies. Powodzenia w wyborze pieska . Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 09.02.2006 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Ładne te mebelki Olu i myślę ze pasują do niebieskiego koloru. U nas mają być drewniane półeczki we wnękach i musimy jeszcze zrobić listwę drewnianą przy drzwiach prysznicowych, a do tego nadaje się tylko jakieś drewno egzotyczne, bo jest twarde, więc chyba u mnie będzie ciemne drewno. Mam nadzieję, że nie będzie to żle wyglądać. O piesiu myślę . Może kupimy sobie labradorka, ale to jeszcze trochę odległa przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 13.02.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Bezan miodzio Okno tez mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUREK 15.02.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Bardzo ładnie, wszystko macie przemyślane no i robocizna w dużej mierze darmowa czyli własna . Życze powodzenia w dalszych pracach , chociaż juz po położeniu paneli zrobiła sie cieplejsza atmosfera w domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 15.02.2006 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Bezan miodzio Okno tez mi sie podoba Spróbowałabyś napisać coś innego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 15.02.2006 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Bardzo ładnie, wszystko macie przemyślane no i robocizna w dużej mierze darmowa czyli własna . Życze powodzenia w dalszych pracach , chociaż juz po położeniu paneli zrobiła sie cieplejsza atmosfera w domu. Pozdrawiam Dzięki wielkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 20.02.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Czesc Olcia! Ja bym (mając taką łazienkę jak Ty) spróbował na dwa sposoby. Pierwszy, harmonijny. Czyli idę w biel i niebieski. Ściany zostaw białe, a sufit spróbuj stalowo-błekitnym (ja mam taką łazienkę obecnie, sam malowałem podłogę mam granat, ściany białe płytkowe z błekitno-szaro-stalowym dekorem tu iówdzie, a sufit Dulux do łazienek, stalowo-błekitny). Malowalem w rok temu z hakiem (farba mi została, musialbym sprawdzić ile, jakby CI podpasiło to dam za piwo). No i meble biały mdf, lakier półmat, albo pełen połysk. Hmm może zrobię fotki swojej łazienki to Ci wkleję, ale wiesz...to blokowa łazienka (5,5m) więc nie ma się czym chwalić. Druga opcja - dla odważnych. Czyli przłamanie niebieskego kolorem kontrastowym. Miałabyś wybór między spektrum od jasnopomarańczoweg (albo ciemniejsze, imbirowe (Dulux) odcienie) poprzez miodowożółty, do pastelowego cytrynowego). Bo odcienie chłodne chyba nie przypasują? W każdym razie Ty musisz się dobrze czuć. Powiem CI w sekrecie, że jesteśmy na etapie wirtualnego urządzania pomieszczeń (dokładnie z kolorami, meblami, podłogami, i rozkładem oświetlenia). Przeryliśmy forum wzdłuż i wszerz. I powiem, że o gustach się nie dyskutuje. Wiele wątków ze zdjęciami, nad którymi większość forumowiczów się rozpływa - dla mnie są szczytem kiczu, albo snobistycznym zadęciem (ja cenię prostotę i ład). Jeśli u dwunastej czy trzynastej z rzędu osoby widze te same drzwi (albo identyczny kształt, choć innego prodcenta) to się zastanawiam, czy mamy takie ubóstwo formy, czy też owczy pęd, albo też brak indywidualizmu. Ja to mam tak, że albo mi się coś podoba, albo nie. Wystarczy mi, że spojrzę. Bo znam swój gust. Jeśli coś podpowadam czy sugeruję, kieruję się swoim estetyczym odczuciem (No dobra, twoje drzwi mi się podobają na przykład, kolor i forma. Natomiast szare płytki - ewidentnie nie. Dla nie byłyby zbyt przygnębiające wnętrza.) Tak więc Olka, owszem szukaj wzorców, pytaj ludzi, ale kieruj się swoim (i męża) gustem. W końcu Ty tam będziesz mieszkać przez spory kawał czasu... pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.02.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Fajnie Ci sie udało zawalczyć z tymi za dużymi otworami okiennymi. A pomysła z przyklejeniem firnaki bardzo mi się podoba. Widać nie jestem dekoratorem wnetrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.02.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Świetny dziennik Krajanko! Chyna jedyny ktory za pierwszym razem przeczytalam od poczatku do konca Pozolil mi znow uwierzyc, ze jak zaczne na wiosne to zima bede miszkac i dorabiac po trochu - to tu - to tam P.S. Mi bardzo podoba sie efekt malowania przecierki gąbką - ale to pasuje to bardzo galdkich plytek i lazienki, gdzie wszystkie przybry albo sa bardzo harmonijnie bobrane w tonacji albo pochowane. Saa musisz zdecydowac czy gladkie sciany nie beda lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts