Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

Czesc Olcia!

Ja bym (mając taką łazienkę jak Ty) spróbował na dwa sposoby. Pierwszy, harmonijny. Czyli idę w biel i niebieski.

Poszłam w biel i niebieski (błękitna chmurka Dulux). Niebieski dałam na ściany a biel na sufit. Obawiałam sie efektu obniżenia sufitu przez zastosowanie ciemnijszego koloru.

Druga opcja - dla odważnych. Czyli przłamanie niebieskego kolorem kontrastowym.

Spróbuję w drugim domu, jak zbuduję :wink: .

Powiem CI w sekrecie, że jesteśmy na etapie wirtualnego urządzania pomieszczeń (dokładnie z kolorami, meblami, podłogami, i rozkładem oświetlenia). Przeryliśmy forum wzdłuż i wszerz. I powiem, że o gustach się nie dyskutuje.

Dokładnie.

Tak więc Olka, owszem szukaj wzorców, pytaj ludzi, ale kieruj się swoim (i męża) gustem. W końcu Ty tam będziesz mieszkać przez spory kawał czasu...

Jak mówi prastare indiańskie przysłowie Kto pyta nie błądzi. Ale i tak zrobię po mojemu :D .

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Świetny dziennik Krajanko! Chyna jedyny ktory za pierwszym razem przeczytalam od poczatku do konca :D Pozolil mi znow uwierzyc, ze jak zaczne na wiosne to zima bede miszkac i dorabiac po trochu - to tu - to tam :D

Bardzo mi miło,że dodałam Ci skrzydeł :D . Jeśli odpowiednio wcześniej poszuka się fachowców i stanie nad nimi to wybudowanie domu w jeden sezon jest możliwe.

P.S. Mi bardzo podoba sie efekt malowania przecierki gąbką - ale to pasuje to bardzo galdkich plytek...

Też doszłam do tego wniosku i zrezygnowałam bo na płytkach mam tzw.mazie i mogłoby to wygladać nieciekawie.

Pozdrawiam.

Wlasnie skończyłem czytać Twoj dziennik. Przeczytalas moj to jak przystalo na ciekawskiego polaka... musialem zobaczyc co u Ciebie.

Widze ze podobnie jest u Ciebie z tym czasem na pisanie. Luki w relacjonowaniu efektów prac budowlanych bywają nie tylko u mnie :wink:

Ale ciesze sie ze procz mojej zony i mojej skromnej osoby istnieja jeszcze na swiecie takie oszoły z serii "Boby budownicze" które mimo małego doświadczenia probuja robić sami i nawet im to wychodzi :lol:

Bardzo ładny dziennik :p

Aha... gdzie kupiliście te parapety wewnętrzne bo my chcieliśmy z konglomeratu, ale wiesz.... portfel cos nam marnieje :cry:

No i o co chodzi z tymi listewkami wykonczeniowymi do płyek?? :-?

Aha... gdzie kupiliście te parapety wewnętrzne bo my chcieliśmy z konglomeratu, ale wiesz.... portfel cos nam marnieje :cry:

ALGLOB ul.Bukowska 41, 62-070 Dąbrowa, tel.do działu sprzedaży 61-894-47-23.

No i o co chodzi z tymi listewkami wykonczeniowymi do płyek?? :-?

Jak by Ci to wytłumaczyć? To taki mój garaż :wink: .

dzieki - ja tez chetnie skorzystam (choc w przyszlosci z namiarow). Olka - jak mozesz jeszcze polecic jakis fahowcow, sklepy, hurtownie to chetnie przyjme wszlekie informacje tutaj, u mnie lub na priv :D

Do innych Poznaniakow tez ta prosba :D

Zawsze lepiej korzystac z uslug ludzi spardzonych :D

dzieki - ja tez chetnie skorzystam (choc w przyszlosci z namiarow). Olka - jak mozesz jeszcze polecic jakis fahowcow, sklepy, hurtownie to chetnie przyjme wszlekie informacje tutaj, u mnie lub na priv :D

Do innych Poznaniakow tez ta prosba :D

Zawsze lepiej korzystac z uslug ludzi spardzonych :D

Nie wiem, w jakiej części Poznania się budujesz, a to ma istotne znaczenie. Nasi budowlańcy np. nie jeździli dalej niż 15km. A ceny w hurtowniach są chyba podobne i nie opłaca się ciągnąć materiałów z drugiego końca miasta, bo transport zrówna lub zwiększy cenę.

Ale oczywiście jak będę mogła pomóc, pomogę.

Jesli to ma znaczenie - to okolice Junikwa, ale w samym Poznaniu (kolo os. Kopernika). A tyransport nie jest wiczony w cene? :o

Przepraszam za zmyłkę :oops: , hurtowni to może nie dotyczy, ale odległość ma czasem znaczenie dla betoniarni, piachu.

Na budowie zawsze jest tak, że nagle czegoś zabraknie i na gwałt potrzebne. To lepiej jechać do pobliskiej hurtowni. Jeśli będziesz brała dużo rzeczy z jednej hurtowni będą skorzy do rabatu, bo i tak dużo na Tobie zarobią. Mamy taką hurtownie koło siebie. Mąż jeździł pytał o ceny, mówił, że gdzieś znalazł taniej i jak mu nie spuszczą ceny to u nich nie kupi. Szli na ugodę i sprzedawali taniej.

Olkalybowa

Jestem pod wrażeniem tak wielkiego tempa prac. Super,że macie taki zapał i umiejętnosci do wykonywania tylu prac. Życzę dalszych sukcesów, napewno będę śledzić Wasze dalsze poczynania. My zaczynamy w połowie kwietnia tuż po świętach.

A największą furorę zrobił wasz uroczy piesek jest słodki ,moją córkę interesowały tylko jego zdjęcia, mamy rodzinnego bzika na punkcie piesków gdyż w naszym mieszkanku od 12 lat rządzi słodka dobermanka o groźnym imieniu Nusia.

pozdrawiam

Jolla

Jollu bardzo dziękuje za miłe słowa. Wiele prac wykonywaliśmy sami ze względu na oszczędności. Fakt pochłaniało to więcej czasu, nerwów, ale satysfakcja jest duża i na małe niedoróbki przymyka się oko. Co nie miałoby miejsca gdybym zleciła pracę, wtedy w głowie kołacze się hasło płacę to wymagam. Niestety na naszym rynku budowlanym zdarzają się papudracy, którzy umiejętności mają marne a biorą za to pieniądze.

Cieszę się,że Bezan zrobił furorę. Cudnie jest wrócić do domu gdzie w progu wita Cię szczęśliwy pies.

Zaciskam kciuki za Waszą budowę, życzę wspaniałej pogody, rzetelnych fachowców i rabatów na materiały budowlane.

Pozdrawiam.

Olciu łazienka bardzo ładna :)

A ja mam pytanie o ten grunt czy daje on biel na ścianach czy jest taki bezbarwny to po 1 a po drugie czy zamiast gruntu można ściany pomalować na biało jakąś emulsją ???

Nie chcę się teraz pchać w kolory bo ściany jeszcze pekają ale czyms te sciany trzeba pokryć.?

Jakie masz doświadczenia w tej kwesti, pytam bo też chciałabym później malować duluxem.

A ogólnie jakamasz opinię na temat tych farb ???

Ale się napisałam :o :roll:

mam nadzieję że mnie nie pognasz :-?

Bardzo mi się łazieneczka podoba!!Ja też wymarzylam sobie ( na początku) kolor niebieski w miejscu ablucji....ale po wizytacjach w sklepach..zrezygnowałam :cry: Niektóre były tylko w kolorach "rzeźni" lub zimny" zielonkawo- żółty " odcień. Widzę że Wam udało się dobrać piękny, ciepły kolorek!!1 :D :D A co do katorżniczej pracy przy malunkach...to co przychodzi bez trudu ma jakby mniejszą wartość....A cenimy najbardziej to, co kosztuje nas wiele pracy... :p