Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olka, ślicznie to wszystko wygląda i widzę, że jednak zdecydowałaś się na ciemną szafkę - pasuje jak ulał i daje bardzo ładny kontrast.

W ogóle to jak wiesz jestem pełna podziwu dla Twoich umiejętności manualnych - BRAWO!!!

Kolor na ścianach jest bardzo ładny, tylko strasznie Ci współczuję, że będziesz musiała to poprawiać.

Ale i tak jest z Ciebie zuch nad zuchy, możesz być z siebie dumna i ze swojego Męża też :D :D :D .

Wielkie brawa!!! :D :D :D

A ja mam pytanie o ten grunt czy daje on biel na ścianach czy jest taki bezbarwny to po 1 a po drugie czy zamiast gruntu można ściany pomalować na biało jakąś emulsją ???

Unigrunt Atlas pozostawia bezbarwną powłokę. Na pozostałe ściany w domu stosowaliśmy zwykły grunt zakupiony w hurtowni jak znajdę opakowanie to napiszę, jakiej firmy i on pozostawiał na ścianie biel. Po wyschnięciu malowaliśmy ściany Bondex super wall. Nigdzie farba nie odchodzi i jest super.

A ogólnie jakamasz opinię na temat tych farb ???

Dulux pewnie nie jest zły, ale trzeba zastosować ich grunt. Mają duży wybór kolorów i ta nasza błękitna chmura na prawdę jest śliczna. Szwagier też jest na etapie malowania Duluxem i nic mu się nie dzieje. Coś mi się kojarzy ze kładł duluxa na ściany wcześniej pomalowane na biało bondexem.

Ale się napisałam :o :roll:

mam nadzieję że mnie nie pognasz :-?

:o :o rozpisuj się rozpisuj, bardzo chętnie odpowiem na wszelakie pytania.

A co do katorżniczej pracy przy malunkach...to co przychodzi bez trudu ma jakby mniejszą wartość....A cenimy najbardziej to, co kosztuje nas wiele pracy... :p

Święta racja. Jak się wczoraj rozłożyłam w wannie to taka błogość na mnie spłynęła. A to, że cenimy najbardziej to, co kosztuje nas wiele pracy dotyczy wszystkich działań jakie podejmujemy.

Niektóre były tylko w kolorach "rzeźni" lub zimny" zielonkawo- żółty " odcień. Widzę że Wam udało się dobrać piękny, ciepły kolorek!!1 :D :D

I tu mas zświętą rację, cięzko dobrać niebieski przyjazny dla oka a u Olki tak jest 8)

Super 8)

Bardzo dużo zależy od oświetlenia. Ten niebieski rano jest inny wieczorem przy sztucznym oświetleniu inny. Lampa błyskowa tez daje inny obraz. Ale w kazdej odsłonie podoba mi się bardzo.

Olka, ślicznie to wszystko wygląda i widzę, że jednak zdecydowałaś się na ciemną szafkę - pasuje jak ulał i daje bardzo ładny kontrast.

W ogóle to jak wiesz jestem pełna podziwu dla Twoich umiejętności manualnych - BRAWO!!!

Kolor na ścianach jest bardzo ładny, tylko strasznie Ci współczuję, że będziesz musiała to poprawiać.

Ale i tak jest z Ciebie zuch nad zuchy, możesz być z siebie dumna i ze swojego Męża też :D :D :D .

Wielkie brawa!!! :D :D :D

Dziękujemy za brawa :oops: :D .

Ściany się poprawi a doświadczenie pozostanie, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

Jeszcze raz Wszystkim dziękuje za słowa uznania. Jest mi bardzo miło.

Ładna łazienka! Tez lubię niebieski kolor, więc podoba mi sie kolorystyka. Oby tak dalej.

:D dzięki. Połączenie niebieskiego z bielą daje taki świeży efekt, bardzo odpręża.

A w temacie farby (i innych materiałów) może warto czasami słuchac producentów.. :lol:

To fakt a ja głupia pomyślałam,że nie będą mi tu dyktować, czym mam gruntować i że na pewno chcą mnie naciągnąć. Dopięli swego.

Olka - świetnie wygląda ta niebieska łazienka. Naprawdę super. Szkoda tylko tej historii z odłażącą farbą. Duluxa też używałem, a grunt nie dulux tylko najtańszy możliwy grunt z Leroya. I nie łuszczy się - jest OK. Ostatnio poprawiłem malutki kawałek ściany i do gruntowania użyłem Uni gruntu. Wyobraż sobie, że popękało i zaczęło odchodzić :evil:

Olka łazienka wyszła naprawdę świetna, podoba mi się :D Wybór szafeczki też okazał się trafny, jakoś się nie gryzie :wink:

No i zaimponowałaś mi kwotą ogólną przezaczoną na budowę. Z tych 200 tys. ile wyniósł was stan surowy otwarty? Budujemy podobnym systemem z dużym wkłdem pracy własnej, dlatego tak mnie interesują koszty.

Olka - świetnie wygląda ta niebieska łazienka. Naprawdę super.

:D dzięki.

Duluxa też używałem, a grunt nie dulux tylko najtańszy możliwy grunt z Leroya. I nie łuszczy się - jest OK. Ostatnio poprawiłem malutki kawałek ściany i do gruntowania użyłem Uni gruntu. Wyobraż sobie, że popękało i zaczęło odchodzić :evil:

':o' qrczę mogli napisać na Dulux'ie Nie stosować z Uni gruntem.

Olka łazienka wyszła naprawdę świetna, podoba mi się :D Wybór szafeczki też okazał się trafny, jakoś się nie gryzie :wink:

Kupiliśmy dziś drzwi do łazienki. Też są orzech, zobaczymy jak to wszystko się ze sobą połączy.

No i zaimponowałaś mi kwotą ogólną przezaczoną na budowę. Z tych 200 tys. ile wyniósł was stan surowy otwarty? Budujemy podobnym systemem z dużym wkłdem pracy własnej, dlatego tak mnie interesują koszty.

Stan surowy otwarty wyniósł nas około 65tys. Z biegiem czasu i zaawansowania w budowie już tak bardzo skrzętnie nie zapisujemy wydanych pieniędzy oczywiście mamy wszystkie rachunki, ale jakoś zliczać się nie chce.Pamietamy o tym, aby nie przesadzić, ale jakoś to wydawane pieniędzy powszednieje :-?.