alfreda 22.04.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Gdzieś tam prędzej piszesz, że jak oczy zamkniesz to same domki widzisz,skojarzenie z grzybami jest jak najbardziej na miejscu.DOM ROŚNIE JAK GRZYBY PO DESZCZU..Zazdrość bierze - również podobnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.04.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Wiesz, Olkalybowa, zawsze jak widziałam Twój nick, to nie wiedzieć czemu czytałam go Olkabojowa! Teraz jak przeczytałam Twój dziennik to już wiem dlaczego! Dla mnie będziesz już Olkabojowa i koniec Gratulacje! Pędzisz jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 24.04.2005 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Andrzejka napisała Prawdziwe ściany a to bywają i nieprawdziwe Pewnie,że istnieją, te nieprawdziwe do fundamentowe bo zaraz ich nie będzie widać, te prawdziwe to nośne i działowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 24.04.2005 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Jagna napisała Dla mnie będziesz już Olkabojowa i koniec Podoba mi się strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 27.04.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Ale szybko to Wam poszło fiu fiu! Szkoda, że tak późno spostzegłem Twój dziennik, bo dalbym Ci namiary na "szybki" prąd Bezpośrednio u źródła (gość który w Gnieźnie pracuje załatwia wszystko przy okazji z montażem RBtki), no ale po już herbacie... Widzę, że wyniesienie domu ponad poziom drogi jest wieeelkie...Chociaż na zdjęciach tego nie widać. Powiedz, czy działka była w "dołku" względem poziomu drogi? Cena piasku mi się baardzo spodobała. MNie w sumie potrzeba ponad 400 ton do zasypania, więc z chęcią reflektowałbym na jakiś namiar (buduję nie tak znów daleko). A i jeszcze jedno - ten Wasz pan kierownik budowy b.zajęty? Może by przyjął drugi etat ? pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 27.04.2005 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Gerion napisał Powiedz, czy działka była w "dołku" względem poziomu drogi? Różnica poziomów na całej działce wynosi około 1m. Miejsce w którym będzie dom jest najniższym i w stosunku do drogi obniżony o około 50cm. A i jeszcze jedno - ten Wasz pan kierownik budowy b.zajęty? Może by przyjął drugi etat ? Kierownik budowy jest raczej zajęty bo cieszy sie w okolicy dużym autorytetem i przyznam tani nie jest . Namiar na kierownika i żwirownię wysyłam na priv. Co do prądu, jeszcze nie mamy, cały czas czekamy a budowa toczy sie dzięki sąsiadowi; wiec moze jeszcze nie po herbacie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.04.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Olkalybowa dobry pomysl z tym deptaniem ścian- no ale nie będziesz miala kibelka w kuchni Co to znaczy inwestorskie oko a do tego tak wnikliwe A porządki to pięnie porobilaś Od razu widac, że dobra gospodyni i porządna jesteś A i reportaż rurkowy też mi sie bardzo podoba Przynajmniej widac dokladnie co i jak wygląda Tak dalej wszystko fotografuj i wklejaj Ja czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 28.04.2005 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Andrzejka napisała Tak dalej wszystko fotografuj i wklejaj Ja czekam Nie posiadam na własność aparatu, ale staram się jak mogę dokumentować osiagnięcia na budowie. Fakt,że jesteś i czekasz jest dla mnie motorem do dalszych działań . Dzięki wielkie i ściskam Cię mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 28.04.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Dziękuję za namiary, zwłaszcza te piaskowe. Co do elektryki. Ja robiłem to w ten sposób, że znalazłem człowieka, który pracuje w Gnieźnie, czyli u źródeł. Dałem mu flep z warunkami przyłączy elektrycznych do mojej działki, a on w ciągu tygodnia załatwił mi umowę z ENEA Gniezno. Koszt włączenia do sieci coś koło 1850 zł brutto. W ciągu następnego tygodnia przyjechali chłopcy z licznikiem i zamontowali mi do skrzyneczki na działkę. Również z nim dogadałem się względem prądu budowlanego. Wszystkie papiery załatwiał ten sam gość. Podpisałem z nim umowę o wykonawstwo i w ciągu kolejnego tygodnia przyjechał do nie na działkę, wkopał skrzynkę (RB-tkę) na stelażu i podłączył do przyłącza energetycznego. W RB-tke wsadził takie ustrojstwo, które potem mogę wykorzystac do rozdzielnicy w garażu. Nie był jakiś super tani (1300 brutto na fakturę), ale zrobił wszystko sam szybko i sprawnie. Praktycznie po jednej wizycie w Żydowie (bo tam mieszka) załatwiłem wszystko o prąd nie musiałem się już więcej martwić. Tak więc jeśli jesteś nadal zainteresowana i nie straszny Ci koszt 1300zł to namiary podaję na priv. A co do działki. 50 cm różnicy to faktycznie sporo, pewnie wynieśliście ponad poziom drogi ze 30-40 cm? Ja mam podobny problem i stąd moje 10 warst bloczków w ścianach fundamentowych (i 400 ton piachu do ich zasypania)... Trzymam kciuki! pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 28.04.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Nie posiadam na własność aparatu, ale staram się jak mogę dokumentować osiagnięcia na budowie. Fakt,że jesteś i czekasz jest dla mnie motorem do dalszych działań . Dzięki wielkie i ściskam Cię mocno. Zawsze czekam na nowe wieści z niecierpliwoscią i doceniam twoją dokumentacje fotograficzną tym bardziej, że musisz kombinować ze sprzętem do pstrykania Milo być motorem Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 30.04.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Znowu pies widmo... Zaraz będzie potwór z Loch Ness, Paskuda... Sezon ogórkowy się zaczął czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.04.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Czyli wszystko wporządku chudziak odebrany - jest dobrze Ogromne gratulki postepu robót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.05.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Jestem szalona... Jest sobota godz.6.39, a ja już nie śpię Emocje budowlane Oszalałam do reszty... na pewno Jeśli są wśród moich czytelników osoby które śledzą m.in.dziennik Whispera to napewno znają historię psa widmo. Był i u mnie . Wpadł tylko na chwilkę, odcisnął jedną łapkę - rozumiem z tego ,że chudziak odebrany. Olkalybowa oszalec można na punkcie swego przyszlego domku ale żeby od razu widzeć psa widmo i to w roli odbiorcy robót Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 08.05.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Olciu - ja sobie tak myślę, ze ten pies widmo to odwiedza wszystkich fajnych ludków. U nas też był i zaznaczył swoją obecność na murku od ogrodzenia. A co do usypywania skarp - nas czeka to samo. Domek i garaż mamy 80 cm nad gruntem i ja już się martwię, skąd tyle ziemii nawieziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.05.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Ola to trzymam kciuki za te mury i za słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 10.05.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Olkabojowa, ależ tempo narzuciłaś! Ten piach wsypany tak myk! i już?! Wyobraziłam sobie, że przyjechało na raz kilkadziesiąt wywrotek, żeby to było możliwe Pięknie to wygląda, tak równiutko i pozamiatane takie... Czekam na zdjęcia ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 13.05.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 No no no...przeczytałam wreszcie i Twój dziennik...pięknie, podobnie jak i u mnie...bankructwo na zasypywanie fundamentów i co wymyśliłaś już co ze skarpami...mnie też to czeka Ale fajnie te ściany rosną w oczach...powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.05.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Olkalybowa jestem pod wielkim wrażeniem Kilka dni i takie efekty Gratuluję tempa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.05.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Widzę, że kominy ruszyły - ostro przesz do przodu Więc jeśli ma być kominek to już przemyśl gdzie będzie wyczystka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 15.05.2005 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Agacka napisała i co wymyśliłaś już co ze skarpami...mnie też to czeka Jeszcze nie myślałam. Jak przyjdzie pora przyjdzie mi poszperać na forum .Coś tam słyszałam, że ludzie kamieniami stabilizują konstrukcje skarpy, ale dokładnie to jeszcze nie wiem. Na wszystko przyjdzie czas. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts