Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pomyślałem o nawierceniu otworu wiertłem o średnicy troszkę większej od średnicy łba wkręta na głębokość powiedzmy 7 mm. Po wkręceniu wkręta można wbić w ten otwór mały kołeczek drewiany o długości około 5mm (taki "koreczek") który zakryje łebek wkręta... Trochę z tym zabawy (ale jeśli ktoś lubi się bawić to dlaczego nie :wink: ) - chyba jednak prościej z tym kitem, jak zasugerował Adriano....

Fajne są i się nadaja :D :D :D .

W mojej ocenie najciekawsze to:

"krowa na łące", "duże słońce" - to największe, "ziemia w te dłuższe paski".

A nad nimi "zdjęcie z innej beczki" :p :p :p

Jak poręcz?

Pozdrawiam

:D :D myślałam, aby powiesić parę zdjęć o tej samej tematyce, żeby jakiś ciąg zdarzeń był np.3 zdjęcia ze słońcem.

Co do poręczy ryzykujemy bez dechy na górze jak będziemy łamać palce to się przybije.

Jak to fajnie sie oglada jak domek robi sie taki milutki...pojawia sie nadzieja, ze i z mojego - obecnego stanu rzeczy - bedzie kiedys domowisko... :wink: Na prawde fajnie wam to wszystko wyszlo. A Twoje zdjecia sa przepiekne, mozna galerie odtworzyc. :D

To ja tez za piaskiem. Ale jeziorko bardzo mi sie podoba! :D Zreszta to z krowa tez jes super zawsze mozesz zmieniac ekpozycje i robic wystawy czasowe :wink: I u ciebie widzialabym raczej ramki :)

Olka - jakie robilas tynki. Jak cementowo wapienne i jestes zadowolona z wykonawcow to moze dalabys mi namairy? :D

Dziękuję Wam za głosy :D . Dawać te zdjecia w ramkach czy antyramach?

Iga mam tynki cementowo-wapienne. Zadowolona nie jestem, bo miało być w miarę gładko, pan obiecywał, że załatwi piękny piaseczek, ale nie dotrzymał słowa i mamy na ścianach bruzdy od kamyczków. Ratowaliśmy się gipsowaniem, było z tym bardzo dużo roboty a i tak nie jest idealnie. No i ściany nie są idealnie proste. Nie wiem czyja to wina murarzy czy tynkarzy, ale skłaniałabym się do tej drugiej grupy.

Co do zdjęć to na pewno bardzo dobry pomysł. Doradzam Ci więcej zdjęć, ale niewielkich np. 20 x 30 lub podobnych. Na pewno lepiej w ramkach niż w antyramach. No i oczywiście nie na całej ścianie, ale 4 do 6 sztuk na różnych wysokościach. No i jeszcze doradzam obowiązkowo z passe-partoutami :D

Musiałam otworzyć Słownik Wyrazów Obcych PWN :-? :-? :-?

PASSE-PARTOUT ( czyt.paspartu fr.)

1.stały bilet wolnego wstępu( do kina, teatru)

2.papierowe lub tekturowe obramowanie portretu lib fotografii

3.arkusz kartonu na który naklejasię odbitkę ilustracji

No cóż, człowiek uczy się całe zycie.... :wink: :oops: :D

Ps. po co Oli bilety wstępu na ścianach??????? :roll: :roll: :roll: