Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chciałabym serdecznie podziękować następujacym forumowiczom:

rafałek,Puzon, nurni, Whisper, andrzejka, alfreda, Luśka Whispera, katarek, kroyena, Jagna, Funia,Gerion,Aga J.G, Agacka; dzięki Wam mam drugą stronę komentarzy :lol: , cieszę się niezmiernie.

http://www.olkalybowa.republika.pl/Gify/psy18%5B1%5D.gif

Alfreda napisała

Zazdroszczę tych emocji( pozytywnych) jak projekty, plany przybierają coraz bardziej realne kształty.....

Najdziwniejsze jest to,że apetyt rośnie w miarę jedzenia, ja zazdroszczę tym którzy mają już dach :lol:.

Trzymam kciuki za oferty z hurtowni, aby nie podcieły skrzydeł, będzie dobrze zobaczysz. Każdy etap ma swój urok, a jak sie go zakończy cieszy jak diabli.

Najdziwniejsze jest to,że apetyt rośnie w miarę jedzenia, ja zazdroszczę tym którzy mają już dach :lol:.

Ha! Też tak myślałem.... Aż w końcu doczekałem się dachu i nadal mi było mało. Myślałem "gdyby tak jeszcze tynki wewnętrzne ...." Mam już tynki i wciąż mi mało :D :D

Coś mi się tak wydaje, że budowniczy nigdy nie będzie miał dosyć :D :D

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoje budowanie!

Mnie też strasznie denerwują śmieci. Walczę z tym paskudztwem nieustannie, ale to jak z wiatrakami 8). Od znajomych słyszałem, że aby na koniec budowy zmieścić się do jednego kontenera 6m3 śmieci trzeba przez całą budowę wywozić wszystko co lekkie (wory po cemencie, wszystkie folie od palet, kartony itp). Wtedy na koniec do kontenera idzie wszystko co ciężkie czyli gruz, cegły, dachówki ...

Tak więc cały czas systematycznie wywożę śmieci udając, że to śmieci z gospodarstwa domowego 8). POZDRAWIAM !!!

inż.Mamoń napisał

Tak więc cały czas systematycznie wywożę śmieci udając, że to śmieci z gospodarstwa domowego . POZDRAWIAM !!!

Wczoraj byłam cała w stresie jak z samochodu wyjełam worek z którego zwisały te plastikowe paski które łączą cegły na paletach. Na szczęście nikt nie wnikał, chyba ze o czymś nie wiem.Oczy sąsiadów nigdy nie śpią :oops: :lol: .

Widzę Olciu, że postawiłaś na duże okno w kuchni.

U nas takie okno też będzie. Miś mówi, ze będę miała takie plotkarskie okno :wink:

A tak serio: zawsze marzyłam o czymś takim, będę miała zlew pod okna i myjąc naczynia (no dobra - będzie zmywarka) albo płucząc owoce (?) będę patrzyła na moją piękną magnolię (której oczywiście jeszcze nie ma.

Czego i Tobie życzę :D

Muszę zaopatrzyć budowę w worki na śmieci.Nic mnie tak nie irytuje jak puste butelki, paczki po papierosach walające się byle gdzie

My po każdym główniejszym etapie (stan zero, dach, stolarka itd) zakasywaliśmy rękawy i zbieraliśmy z całej działki butelki po wodzie, puszki, słoiki, skrawki dachówk, rynien itd. itp. Do momentu wywiezienia całego syfu prze wykonawcę uzbieraliśmy tego ze 20 worków 120 litrów.

Jak byśmy tego nie zrobili to by zostało. Jeśli masz w umowie napisane, że wykonawca sprząta wszystko na swój koszt to zbieraj toto w worki (najlepiej ze ściągaczem) i zwalaj na kupę.

Pozdrawiam

Olka, mówiłam, że jesteś bojowa. Coraz bardziej bojowa! Pięknie się u Ciebie dzieje. A jakie niebo masz ładne, niebieściutkie! :D

Zazdroszę Ci zgodności w gustach z mężem. Ja już wiem, że nie powinniśmy razem niczego wybierać, bo skończymy na komisariacie... :evil: