Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olka i my mamy zamiar kłaść kostkę, chciałam poczytać sobie rady ci udzielone :lol: :lol: :lol: :wink:

Dalej będę tu zaglądąć w nadzieii na mądre rady 8) :wink:

A wiecie jaką kostkę, macie plan ułożenia :roll: :roll:

Ile metrów wam wychodzi :roll:

Fajnie, w dwójkę będzie nam raźniej czekać na te rady :D .

Kostka nie jest piękna, nie spełnia moich estetycznych wymagań, ale cóż trzeba liczyć siły na zamiary. Wolę taką niż błoto. Wkleję link do allegro

http://www.allegro.pl/item140935537_promocja_kostka_brukowa_holland_bruk_poznan.html

Wzięlibyśmy ósemkę. Na nasze 60 m jej cena będzie wynosić 26,84 za m2.

Olka

Mój polbruk też nie spełnia moich estetycznych wymagań, ale jak sobie pomyślę, co to by było, gdyby go nie było, to włos mi się na głowie jeży :-?

Czasem niestety trzeba pomyśleć praktycznie i odpuścić kwestię piękna :roll:

A tak w ogóle, to ta kostka jest całkiem, całkiem :wink:

A Bezan w krawacie... Jak na niego patrzę, to żałuję, że nie jestem suczką :wink:

Trochę się naoglądałam kładzenia kostki (i granitowej, i betonowej). To wcale nie jest prosta sprawa... :-?

Do tego trzeba zsynchronizować wiele rzeczy: wykorytowanie przez koparkę, nawiezienie podłoża, utwardzenie. A to czasami jest trudne i może pociągnąć dodatkowe koszty (np. jeżeli facet z piachem lub kamieniem będzie czekał na koparkę to każe sobie dodatkowo zapłacić). Jak bierzesz ekipę, to nic cię już nie obchodzi.

Mimo waszego zapału (co bardzo podziwiam) proponuję ekipę, która się na tym zna, bo efekt waszej pracy może być mizerny, a po 2-3 zimach będziecie robić od nowa. Przecież musicie jeszcze wypożyczyć ubijarkę to podłoża i to też są dodatkowe koszty. Czasami naprawdę nie opłaca się na siłę oszczędzać, bo wcale nie wychodzi taniej (tak było z naszymi tynkami, które uparliśmy się zrobić sami). Tym bardziej, że jak się kupuje materiał i bierze od razu ekipę, to jest sporo taniej.

Anka :lol: :lol: :lol: .

Kurka pewnie macie rację z tym samodzielnym wykonywaniem, że niełatwe. Pamiętam jak sami zabraliśmy się za płyty kart.-gips. na poddaszu, masakra i szybko się poddaliśmy. Ubijarkę do podłoża mielibyśmy za free. Zobaczymy jak to będzie. A będzie chyba dopiero na wiosnę, bo nie możemy liczyć teraz na pomoc ojca (idzie do szpitala na wycięcie woreczka żółciowego) i jakiś czas nie będzie na chodzie :wink: .

Olka

A ja na zachętę Ci powiem, że mój mąż z bratem układali nasz polbruk SAMI. I jest OK. Małe niedociągnięcia rekompensuje fakt, że zapłaciliśmy wyłącznie za materiał.

oooo i to się może podobać :D :D :D jak mężulek będzie miał jakieś pytania to rozumiem,że możemy walić jak w dym :D

Olka

A ja na zachętę Ci powiem, że mój mąż z bratem układali nasz polbruk SAMI. I jest OK. Małe niedociągnięcia rekompensuje fakt, że zapłaciliśmy wyłącznie za materiał.

oooo i to się może podobać :D :D :D jak mężulek będzie miał jakieś pytania to rozumiem,że możemy walić jak w dym :D

Walcie :lol:

Choć ja najbardziej pamiętam, że z jednego końca podjazdu mój szwagier rzucał mojemu mężowi kucającemu na drugim końcu podjazdu kostkę polbrukową nie uprzedzając go wcześniej o tym fakcie i trafił go w ramię :lol: :lol: :lol:

Mój mąż dał po tym popis płynnej i donośnej mowy łacińskiej :lol:

A - i że podstawowym narzędziem przy kładzeniu koski był flex :lol:

Ale Bartek pewnie pamięta więcej, więc nie będzie problemu :lol:

• 1 month później...

Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, wesołych i spokojnych Świąt Bożego narodzenia oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów w 2007 roku - Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołom

Neferka

http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/X3352_M.jpg