Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co praeda najlepiej by było wsiąść na rower i Was odwiedzić i wsystkiego sie dowiedziec, zobaczyć, ale ciągle brak czasu :( (moze w długi weekend??) wiec podpytam sie już teraz w sprawie Waszego ślicznego tarasu :)

jak łaczyliście (i czy w ogóle) fundament isama ścianke oporową z fundamentem domu?? bo nad tym sie zastanawiamy... i czy ten kraweznik na sciance jest konieczny?? no i jak głęboko weszliście z fundamentem w ziemie i jakie wysokie są ławy a jaki jest wysoki murek oporowy? :D ale mam pytań :D

Dzięki kze.

Kostka grubości 4cm, producent POZBRUK, jedynym kryterium wyboru była cena.

A kolor? Kształt? :o

Najpierw oglądaałm co mi się podoba, ale gdy sprawdzałam ceny mina mi zrzedła. Potem patrzyłam na możliwe do przyjęcia ceny i wśród tych materiałów wybierałam co byłoby możliwe do zaakceptowania.I tak drogą eliminacji padło na tę kostkę.

mundzia

Nie łączyliśmy fundamentów. Nie jest to zalecane jeśli fundament tarasu nie jest wykonywany równocześnie z fundamentem domu.

Krawężnik nie jest wymagany, ale wówczas skrajne kostki trzeba będzie przykleić do ścianki. Grubość ławy ok.20cm, 3 warstwy bloczków 14 centymetrowych , na to 20cm krawężnik.

P.S.Co do spotkania w długi łikend to nie mogę nic obiecać bo nie wiem jak będzie wyglądał :-? .