Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

Tak Olka , może być tu , może byc tez w 1/3 górnej .

Na pierwszym zdjęciu widoczne sa na końcach takie jakby pompony 8)

Wtedy uszczykiwaliśmy w 1/3 dolnej , tzn. bliżej podstawy i wyszły takie cudaki :wink: . W tym roku uszczykiwaliśmy w połowie . Im mniej urwiesz tym dłuzsze gałązki zostaną . Można sie bawić jak sie chce .

Sam zabieg przeprowadza sie najpóźniej do końca maja , tzn. wtedy jak te odrosty nie są jeszcze zdrewniałe . Powinno sie to robić ręcznie , tzn.palcyma :wink: Tylko jak to zrobic jak drzewko ma 4m wysokości ?

My kupiliśmy takie nożyce na wysięgniku , sa super , w Lidlu kosztowały niecale 40PLN. Nasze sosenki stanowia z jednej strony żywopłot , z dwóch natomiast mały lasek . Brzózki też sa super ale jesienią ich nie lubię 8)

Musimy kupic jakis odkurzacz do liści bo można się naśmierć zagrabić :lol: 8)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja juz nie bede sie pytal o instrukcje , bo przeczytalam u Olki.

Ty to jestes Maxi.

Olka jaki ten Twoj Tomek cudny jest,

pewnie ma fajne nozki i raczki , parowki :D

Olka ja mam duzo brzozek , moge sie podzielic.

Te zdjecie z zaznaczeniem gdzie ciac rewelka :D

Aby do maja :wink:

rrmi Tomek rzeczywiście cudny, skarbek nasz kochany :p , parówek nie ma nad czym ubolewa moja kuzynka której synek takowe posiada :lol:

Szeroki wybór brzózek samosiejek mam za płotem już sobie na nie ostrzę zęby :wink:

Zanim nastanie maj, będzie jeszcze październik a wtedy sadzenie :p :p sosenek. Już się nie mogę doczekać.

rrmi Tomek rzeczywiście cudny, skarbek nasz kochany :p , parówek nie ma nad czym ubolewa moja kuzynka której synek takowe posiada :lol:

Szeroki wybór brzózek samosiejek mam za płotem już sobie na nie ostrzę zęby :wink:

Zanim nastanie maj, będzie jeszcze październik a wtedy sadzenie :p :p sosenek. Już się nie mogę doczekać.

wszystkie Tomaszki są cudne, te większe też 8) :wink:

przyszłam se w gości do ciebie 8)

Witaj Olka!!! patrze i patrze i oczom nie wierze!!!!! :o raptem moze miesiąc nie zagladałam na forum, a tu u Ciebie taaaakie zmiany jakby rok mnie tu nie bylo!! :o a Tomus jak wydoroślał??!!! jasny gwint! :D :D :D prześliczny chłopak!!!! no i podobny do Ciebie :) a na ogrodzie to kurcze masz super :) tez bym tak chciala :) wygląda wszystko super :) no a z tym kopaniem to u nas tez na ładnych pare lat, tylko ze jeszcze sie nie zabraliśmy :( ah... moze za rok :roll:

pozdrawiam i życzę dalszych zmian :D :D :D

Olka, przepraszam, ze tak w Twoich komentarzach ale chciałabym się zapytać Maxtorki o jedną fotkę, którę tu umiesciła.. :oops:

Maxtorko, zakochałam się w tym zdjęciu poniżej...i stwierdziłam, że też muszę mieć taki piękny zakątek :) :) :)

Proszę napisz jak go zakładałaś tzn jakie odległości powinnam zachować sadząc sosnę, rozumiem, że to jest czarna sosna. Czy robiłaś jakąś specjalna ściółkę?

Czy sadziłaś wg jakiegoś planu, np rzędy...czyjakoś innaczej...

Ile czasu trzeba czekać aby doczekać się tak pięknego widoku?

http://img252.imageshack.us/img252/2632/d2001151aj2.jpg

marjucha ja dam Wam siedzieć przy piwku, do roboty :evil: :wink:

Agdula jeśli pozwolisz podłączam się pod Twoje pytanie :D :D :lol: :lol:

mundzia zależy mi na ogarnięciu ogrodu bo strasznie mi wstyd jak te moje chwasty rozsiewają się do sąsiada który dba o swoją działeczkę jak nikt w okolicy :roll: :lol:

jea powiem Ci w sekrecie,że za niedługo będzie kolejny powód do podziwiania :D

Olka, Ty chłopa zajechać chcesz...o kopanie mi chodzi :lol:

Tak poważnie, to podziwiam Pawła :D

To siądźmy sobie Jea na ławeczce z piwkiem w ręce i popodziwiajmy razem jak Paweł pracuje :wink: .

Też robi na mnie wrażenie jego pracowitość :oops: :wink:

hmmm... ma takiego teścia ze po prostu nie ma wyjscia!!! to dwa największe pracusie! ah... moj mąż to raczej by usiadł z Wami na tej ławeczce :(

Olka, mi tez wstyd z tymi chwastami było... wiec je skosilismy ale cholery znowu rosną.... ah... to taka syzyfowa praca... no ale trzeba robic... nie ma wyjscia :)

tzn jest wyjscie, zawsze mozna kupic mieszkanie w bloku :) (moj maz zna ten tekst na pamięc :D:D:D:D )

marjucha ja dam Wam siedzieć przy piwku, do roboty :evil: :wink:

Agdula jeśli pozwolisz podłączam się pod Twoje pytanie :D :D :lol: :lol:

mundzia zależy mi na ogarnięciu ogrodu bo strasznie mi wstyd jak te moje chwasty rozsiewają się do sąsiada który dba o swoją działeczkę jak nikt w okolicy :roll: :lol:

jea powiem Ci w sekrecie,że za niedługo będzie kolejny powód do podziwiania :D

\

Że się wtrącę :wink:

Tomcio będzie miał rodzeństwo? :wink: :roll: 8)