marjucha 26.08.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Aga dzięki za gratulki . Bardzo mi zależało na podbitce, gdybyśmy teraz jej nie zrobili to dopiero za rok, bo na wiosnę sprowadzają sie do nas wróble, zakładają gniazda i wykluwają sie młode. Nie pozwoliłabym ich tak zapuszkować. No jaka litościwa. Ktoby pomyślał Powiedz prawdę, że już nie wiedziałaś co Pawłowi wymyśleć do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.08.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Aga dzięki za gratulki . Bardzo mi zależało na podbitce, gdybyśmy teraz jej nie zrobili to dopiero za rok, bo na wiosnę sprowadzają sie do nas wróble, zakładają gniazda i wykluwają sie młode. Nie pozwoliłabym ich tak zapuszkować. No jaka litościwa. Ktoby pomyślał Powiedz prawdę, że już nie wiedziałaś co Pawłowi wymyśleć do roboty No Olka, pomysłowy Dobromir z ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.08.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Aga dzięki za gratulki . Bardzo mi zależało na podbitce, gdybyśmy teraz jej nie zrobili to dopiero za rok, bo na wiosnę sprowadzają sie do nas wróble, zakładają gniazda i wykluwają sie młode. Nie pozwoliłabym ich tak zapuszkować. Rozumię Cię To trzymam kciuki za podbitkę My w tym roku robiąc elewację czekalismy aż nasze ptaszki się wyniosą na szczęscie zabrakło tynku i operacja się udała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 26.08.2007 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Powiedz prawdę, że już nie wiedziałaś co Pawłowi wymyśleć do roboty tak trochę szkoda, że za tą podbitkę się zabrał bo kto teraz skopie działkę, przecież nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.08.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Olka jesteś WIELKA!!! Uprzejmie donoszę, że właśnie zgapiłam (jak mówi moja córcia) od Ciebie poręcze schodów. To na początek Już późno, więc dokładne zgłębianie Twojej wiedzy pozostawię sobie na jutro, jak już będę wypoczęta. Nadmieniam, że mamy od 6 lat owczarka niemieckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 27.08.2007 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Powiedz prawdę, że już nie wiedziałaś co Pawłowi wymyśleć do roboty tak trochę szkoda, że za tą podbitkę się zabrał bo kto teraz skopie działkę, przecież nie ja Jak to? To działka jeszcze nie skopana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.08.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Powiedz prawdę, że już nie wiedziałaś co Pawłowi wymyśleć do roboty tak trochę szkoda, że za tą podbitkę się zabrał bo kto teraz skopie działkę, przecież nie ja Jak to? To działka jeszcze nie skopana Ten Paweł to chyba cyborg Olka - ja bym z Tobą nie wytrzymała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 27.08.2007 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 braza fajnie,że zgapiłaś moje poręcze marjucha działka nie skopana bo doba za krótka zresztą jak nadchodzi zmrok organizuję Pawłowi zajęcia relaksacyjne Anka też podziwiam Pawła,że ze mną wytrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.08.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 A jeszcze chcę pogratulować pierwszego zęba Tomcia! Teraz to już z górki i zaraz będzie 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.08.2007 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 braza fajnie,że zgapiłaś moje poręcze marjucha działka nie skopana bo doba za krótka zresztą jak nadchodzi zmrok organizuję Pawłowi zajęcia relaksacyjne Anka też podziwiam Pawła,że ze mną wytrzymuje No, przynajmniej tyle ma chłop z życia, że mu żona na koniec pracy piwko poda A Tomcia wyściskaj za pierwszego zęba. Znaczy się zęba nie tykaj, tylko Tomcia wyściskaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 28.08.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Olka, przepraszam, ze tak w Twoich komentarzach ale chciałabym się zapytać Maxtorki o jedną fotkę, którę tu umiesciła.. Maxtorko, zakochałam się w tym zdjęciu poniżej...i stwierdziłam, że też muszę mieć taki piękny zakątek Proszę napisz jak go zakładałaś tzn jakie odległości powinnam zachować sadząc sosnę, rozumiem, że to jest czarna sosna. Czy robiłaś jakąś specjalna ściółkę? Czy sadziłaś wg jakiegoś planu, np rzędy...czyjakoś innaczej... Ile czasu trzeba czekać aby doczekać się tak pięknego widoku? http://img252.imageshack.us/img252/2632/d2001151aj2.jpg Olka mam nadzieję ze sie nie będziesz gniewać jak tu u Ciebie siędę i opowiem jak to z moimi sosenkami było Przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale nie doszła do mnie żadna wiadomość na priva . Nasza działka leży na skraju lasu i wszystkie sosenki i brzozy na niej zastaliśmy. Część z nich była przesadzona z terenu gdzie stoi dom . Nie my to robilśmy ale poprzedni właściciel . On wymyslił że zamiast dać te sosenki na zatracenie zrobi z nich żywopłot . To jest ta ściana lasu którą widac na wprost . Sosenki sa sadzone w dwóch rzędach w odległości ok. 1m od siebie , czasami 1,2m .Natomiast te sosenki które wychodza przed szereg , zagajnik brzozowy i cały łuk po lewej stronie to dzieło natury . A my jej po prostu nie przeszkadzaliśmy . Zrobiliśmy tylko małą przecinkę żeby nie rosły w takim tłoku no i trochę ograniczyliśmy ich wzrost poprzez uszczykiwanie świeczek . Taki las nam wyrósł w ciągu 5 lat . Kiedy kupowaliśmy działeczkę w 2002 roku te sosenki żywopłotowe miały ok. 50 . Teraz mogą mieć ok. 3-3,5 m a te z boku niektóre o. 5-6m . Jesli chodzi o gatunek to chyba jest to sosna zyczajna , choć nie wykluczam że może między nimi trafić się i czarna . To uszczykiwanie sprawiło ze drzewka mają taki regularny ksztalt i są ładnie zageszczone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.08.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Olka a może jakiś reflektor załatwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 29.08.2007 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Anka z tymi zębami to prawda wczoraj wyskoczył następny . Maxi dzięki wielkie za wpis dotyczący sosenek . marjucha Tomek wyściskany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 29.08.2007 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Aga, taki reflektor to strasznie dużo prądu bierze, nie opyla się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Aga, taki reflektor to strasznie dużo prądu bierze, nie opyla się . Bardziej się opyla żeby był wieczorkiem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 29.08.2007 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Aga, taki reflektor to strasznie dużo prądu bierze, nie opyla się . Bardziej się opyla żeby był wieczorkiem w domu właśnie, bo my wtedy przy świeczkach leżymy yyyy siedzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 29.08.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Maxtorko, dzięki za opis sosenek. Ten zakątek jest piekny, bardzo piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.08.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Aga, taki reflektor to strasznie dużo prądu bierze, nie opyla się . Bardziej się opyla żeby był wieczorkiem w domu właśnie, bo my wtedy przy świeczkach leżymy yyyy siedzimy I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 01.09.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 No Olka, długo wpisu w dzienniku nie było Czas pokazać efekty kopania O podbitce nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 05.09.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Podbitka pierwsza klasa !!!!!!!!! Tez chcę taką... ps. jak skalniak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts