Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Olkalybowa w drodze do domu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ty tarasu nie masz, żeby usiąść i odpoczywać? :wink:

:lol: taras mam,ale nie mam czasu żeby odpoczywać

Widzę, ze sie troche taśmami nakleiłaś Co dalej planujesz w tym pokoju? Co bedzie na tej ścianie z paski?

mąż naklejał bo ja po pierwsze nie mam do takich prac cierpliwości, a po drugie pewnie wszystko by było nierówno.

Mamy dwa pokoje dzieciowe (sąsiadują ze sobą,odbicia lustrzane). Tomek mieszka teraz w pokoju niebieskim który położony jest od południowego-zachodu. Gdy są upały jest tam gorąco. Drugi pokój jest położony od wschodu i tam po całym dniu jest chłodniej. Upały tuż tuż, Tomek dorośleje to postanowiliśmy zafundować mu przeprowadzkę. Wojtek urodzi się jesienią to mu upały w niebieskim doskwierać nie będą. Może w przyszłym roku zamontujemy jakieś rolety coby chłodniej było nie wiem jeszcze.

Na tej ścianie w paski to będzie lampa, na razie :lol: .

Oglądałam dzisiaj zdjecia znajomej i jej corka ma dwójke dzieciaczków. Róznica 2 lata. Kupiła wózek, taki lekko spacerowy ale jak dla bliźniaków. Niemowle sobie leży a dwulatek obok siedzi. Jest bardzo zadowolona. To naprawdę dobry pomysł. Jeden wózek dla 2 dzieci. Fakt, ze ona w Australii mieszka to nikt sie nie dziwi takiemu rozwiązaniu (wręcz przeciwnie) bo u nas to pewnei odrazu byłoby wielkie zdziwienie, ze ktoś poszedł na wygodę i kupił wózek dla bliżniaków :roll: :lol:

Mam już na oku parę wózków dla dzieci z małą różnicą wieku, ale nie wiem jak długo Tomek będzie chciał w wózku jeszcze jeździć. Znam dzieci w wieku Tomka które od ładnych paru miesięcy do wózka nie wchodzą. Szkoda by było kasę tracić :roll: ostateczną decyzję podejmiemy we wrześniu.

Tak tylko o tym wspomniałam bo zwróciłam na ten fakt uwagę i rozwiazanie mi się podobalo. Inna sprawa, ze oni mieszkają w duuzym mieście i bez wózka to ani spacer ani zakupy. No nie idzie się ruszyc z 2 maluchów inaczej. A tak jest im poprostu łatwiej.

Znam dzieci w wieku Tomka które od ładnych paru miesięcy do wózka nie wchodzą.

Ja też znam takiego jednego :lol: :lol: :lol:

Ale mam też koleżankę, która mieszka w mieście i też ma dwójkę dzieci z różnicą wieku troszkę mniejszą niż 2 lata. I ona ma taki wózek. Bardzo go sobie chwali i nie wyobraża sobie życia bez niego.

Z tym, że jednak mieszkańcy miasta prowadzą inne życie niż np. ja tu na wsi i inaczej u nich wyglądają spacery i w ogóle, cały rozkład dnia.

My na spacery wychodzimy do ogrodu, gdzie Papcio ma mnóstwo swoich spraw i samochodów, ewentualnie na obchód naszej wsi, z czym on sobie na nóżkach doskonale radzi i to od dawna. A Tomkowi wystarcza zwykła, pojedyncza gondola :lol:

Mądrze robisz Ola, że chcesz poczekać do września z decyzją :lol:

• 3 weeks później...