mariuszszczecin 05.04.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Witam!!! Proszę o opinię, co sądzicie o nowości biura Archon "Dom w lubczyku"http://www.archon.pl/index.php?menu_act=1&all=1&act=12&sid=m41c0402e0f08a&intra=f968f1b423e72dcfd0b457d0e599ddd8&crc=b615e582cdd03a2bbd03ca7c6949a551&lang=pl. Według mnie dom wygląda fantastycznie. W szczególności podobają mi się duże przeszklenia, co sprawia, że jest bardzo nowoczesny. Interesujący jest równiez wykusz umieszczony w od zachodniej strony, a nie jak to zwykle bywa od południa. Jest to jednak projekt domu z wejściem od południa i z tego względu krąg osób zainteresowanych będzie ograniczony.Muszę przyznać, że jestem bliski zdecydowania się na ten projekt. Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Mi też w sumie by odpowiadał od strony funkcjonalnej - mam południową działkę i buduję dom podobnej wielkości. Duże plusy to bardzo fajny układ salonu i duża kuchnia od północy Minusem dla mnie jest dach - ładny, ale skomplikowany i utrudniający wykorzystanie poddasza. Schody zabiegowe, które raczej ciężko będzie przerobić. Kotłownia nadaje się tylko na ogrzewanie gazowe - maleńka. Składzikiem tez raczej za bardzo nie będzie. Hall zgrabny, ale będzie raczej ciemny. W salonie proponowane miejsce na TV jest raczej średnio pomyślane - słońce by się pięknie odbijało od ekranu. Ogólnie - udany parter, trochę gorzej z piętrem. Szczególnie pokój 8 - mały, wąski, z dwoma skosami. To to co ja wyłapałam - dla Ciebie wcale nie musi być minusem Ja potrzebowałam bardzo użytkowego poddasza (jest nas piątka, maluchów sztuk 3) i sporego gabinetu. I także sporej przestrzeni na deski, rowery, narty i takie tam rupiecie - tutaj jej mi troszkę brak. Pozdrawiam BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 05.04.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Witam, Dobrze zaprojektowany uwzględniając strony świata, troche gorzej z komunikacją - kuchnia daleko od wejścia i garażu, trzeba iść przez cały dom. Brakuje trochę zadaszonego miejsca od strony ogrodu.Ew. przeniesienie kuchni koło wejścia - wątpliwe. Po co kuchnia od południa? Pokój 8 na piętrze - raczej nie do codziennego użytku dla mieszkańca, może pracownia albo strych. Pozdr/Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.01.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witam Projekt bardzo sympatyczny wizualnie . Duzo zalezy od dzialki czy taraz ma byc z boku czy z tylu czy z przodu .Optycznie jest bardzo fajny niestety za duzy dla mnie i nie to rozmieszczenie stron .Bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.01.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witam Projekt bardzo sympatyczny wizualnie . Duzo zalezy od dzialki czy taras ma byc z boku czy z tylu czy z przodu .Optycznie jest bardzo fajny niestety za duzy dla mnie i nie to rozmieszczenie stron .Bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka176 02.02.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Ale piękny dom!!!Nigdy nie zwracałam uwagi na projekty Archonu, gdyz większośc ich domów ma wejście do domu w stylu dworkowym, którego nie lubię. Ten jest inny, ma ładne wejście i pasuje na moją działeczkę. Co ja bym zrobiła bez tego forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 13.04.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Też mi się bardzo podoba Najładniejszy moim zdaniem projekt archonu. Niestety podzielam Wasze zdanie. Poddasze chyba mało funkcjonalne, za małe pomieszczenie na kotłownię . Zastanawiam się nad nim z jednego powodu. Sąsiad ma podobny projekt, ale z dachem blaszanym , a ceramika wiąże się z dodatkowymi słupami w pokojach. A ja chcę koniecznie ceramikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 13.04.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Też mi się bardzo podoba Najładniejszy moim zdaniem projekt archonu. Niestety podzielam Wasze zdanie. Poddasze chyba mało funkcjonalne, za małe pomieszczenie na kotłownię . Zastanawiam się nad nim z jednego powodu. Sąsiad ma podobny projekt, ale z dachem blaszanym , a ceramika wiąże się z dodatkowymi słupami w pokojach. A ja chcę koniecznie ceramikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 13.04.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Też mi się bardzo podoba Najładniejszy moim zdaniem projekt archonu. Niestety podzielam Wasze zdanie. Poddasze chyba mało funkcjonalne, za małe pomieszczenie na kotłownię . Zastanawiam się nad nim z jednego powodu. Sąsiad ma podobny projekt, ale z dachem blaszanym , a ceramika wiąże się z dodatkowymi słupami w pokojach. A ja chcę koniecznie ceramikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolag 16.03.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 czy ktos budowal domek w lubczyku z archonu Jelsi mozna jakies zdjecia i koszt budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolag 21.03.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 mam pytanko ,zdecydowales sie na ten projekt??? jesli tak to moze przeslij fotki i jaki koszt poniosles i czy jest funkcjonalny bo ja zamierzam budowac dom w lubczyku 2 troszke prostszy dach ale uklad podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 31.08.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Ja buduję ten dom:wesja z dwoma garażami. Co zmieniłam- ścianka kolankowa podniesiona na 1,4(uwaga!architekt koniecznie musi przeprojektować małe okna tworzące lukarnę nad kuchnią!!bo inaczej okno balkonowe i małe będa na innej wysokości. U mnie niestety nie zostało to wyłapane na czas!!), garaż dwustanowiskowy dał mi na piętrze pokój o pow.50m2. Wyszła super małżeńska sypialnia z 7-a okanmi dachowymi:-)), kotłownie przeniosłam z parteru na piętro i przeznaczyła połowę garderoby przypisanej do tego średniogo pokoju na piętrze. Można zająć caą garderobe i zrobić tam jeszcze pralni/suszarnie, cały dom powiększyłam o 1,5m("rozszerzyłam" na krótszym boku). Dom jest świetny, dobrzez rozplanowany, na razie kuchnia oddalona od garażu mi nie przeszkadza(może dlatego, że jeszcze w nim nie mieszam:-)), ważne , że jest od północy, spiżarnię i wykusz do postawienia stołu kuchennego. Żałuje , nie podniosłam okna w kuchni o 15-20 cm wyżej-jestem wysoka i zależał mi na podwyższeniu szafek kuchennych najakieś 94-96cm-niestey jest to juz nie możliwe ze wzgledu na parapet. Pozdrawiam "lubczykowców", za jakiś czas pewnię pokażę dom w Galerii to ocenicie sami czy warto go budować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 12.02.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 w 99% postanowilismy ze bedziemy budować dom w lubczyku z tego co udało mi sie wyczytac na forum wiem ze należy zmienic schody na schody ze spoczynkiem, oczywiście bede podnosić ścianę kolankową Jezeli ktoś budował ten dom i mogłby podzielić sie ze mną swoim doświadczeniem, udzielić rad byłabym bardzo wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 06.06.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 troszke tu zamarlo , asiadob....a jak Twoja budowa .....? padlo jednak na lubczyka ....? Chcialam budowac Rozete ale z przyczyn technicznych musimy sie przebranzowic , i zastanawiamy sie nad lubczykiem lub nad majerankiem2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 20.08.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam wszystkich lubkowiczów. Widzę, że wątek trochę zamarł więc najwyższa pora trochę go ożywić. Mam kupiony projekt domu w lubczyku 2(G) i 29.07.2010 r. dostaliśmy pozwolenię na budowę. Z budową ruszamy jednak na wiosnę. Muszę przyznać, że naszukłam się w internecie ludzi którzy budują lubczyka. Znalazłam domek od koliny i asiadob, ale ich wątki jakoś się urwały a szkoda. Myślę, że niedługo zacznę pisać swój dziennik i mam nadzieję, że ludziska będziecie zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 21.08.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 bedziemy , bedziemy . Ja jednak ostatecznie kupilam rozete2 lustro , kolejny miesiac sie adaptuje dluga to historia z tym Lubczykiem i Rozeta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 18.04.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Zgodnie z obietnicą wznawiam wątek. Budowa rozpoczęta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalina123123 01.07.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Zgodnie z obietnicą wznawiam wątek. Budowa rozpoczęta ... witam jak idzie budowa lubczyka.Ja też zastanawiam sie nad tym projektem.Jakie Państwo zmiany wprowadzili.Może uda się wysłać jakieś zdjęcia z budowy to bardzo proszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 08.09.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Budowa lubczyka idzie jak na razie całkiem nieźle. Jesteśmy na etapie szałowania stropu nad parterem i na tym etapie chyba w tym roku skończymy. Dachu już nie damy rady zrobić. Jeśli chodzi o zdjęcia to zapraszam do mojego dziennika. Jest tam parę fotek, ale muszę galerię trochę uaktualnić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts