kruszka 05.04.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Mam pytanie, jak blisko granicy z sąsiadem i na jakiej wysokości mogą być sadzone drzewa lub żywopłot? Czy na przykład mogę sobie obsadzić granicę wzdłuż płotu dowolnymi roślinami? Wiadomo, że rośliny te zacienią solidnie działkę sąsiada. Czy jest to jakoś regulowane?Zaznaczam, że odległości płotu do domu sąsiada ma ok7m i tyle samo od mojej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 05.04.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 niestety, nie ma na ten temat uregulowań prawnych. jedynie w kodeksie cywilnym jest artykuł, który mówi, że nie powinno się działać na szkodę sąsiada (niestety nie pamiętam numeru). radzę ci osiągnąć konsensus z s asiadem poprzez rozmowę. możesz mu przedstawić jakie planujesz zasadzić rosliny, czy drzewa, pokazać (zdjęcia) jak mogą wyglądać, jakiej być wiekości za 5, 10, 15 lat (wszystko to dostępne w internecie). przy okazji sam/a zorientujesz się jakie wielkości i kształty mogą osiągnąć zaplanowane przez ciebie nasadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts