odaro 11.03.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 hejka ja w tym tygodniu skończyłem stawiac mury POROTHERM 25 P+W wienerberger a dokładnie produkowany był Wienerberger Zesławice 31-761 Kraków ul. G. Morcinka 5 Ja nie mam zastrzeżeń A ściany wewnętrzne nośne też murowałeś z Porothermu bo wpadł mi pomysł żeby ściany te wymurować ze zwykłej ceramiki Max co powino dać jakieś oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piciu10 12.03.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam!Cegielnia HONORATKA znajduje się w Wielkopolsce w okolicach Konina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 12.03.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 hejka ja w tym tygodniu skończyłem stawiac mury POROTHERM 25 P+W wienerberger a dokładnie produkowany był Wienerberger Zesławice 31-761 Kraków ul. G. Morcinka 5 ,tam je produkowali kupiłem 18 palet - 1800 szt to może w sumie 30 - 40 szt było ogólnie peknietych . Wiec mysle że moga byc a co do peknięc pionowych tez w paru pustakach to zauwazylem ale to nie osłabia pustaków odnosnie nacisku dachu - tak tłumaczyli mi górale którzy buduja domy aha i powiedzieli mi ze nie jeden domek stawiali takimi pustakami i uważaja że jest to obecnie najlepsza ceramika na rynku , lepsza niz LEIER , ROBEN , oraz JOPEK Ja nie mam zastrzeżeń Od Jopka większość ceramiki jest lepsza - do niedawna produkował pustaki tylko z klasy 10. Ja mam mury z pustaka poryzowanego z Kozłowic (cena zbliżona do Wienerbergera, ale wtedy akurat nie było w hurtowni ) a z Jopka buduję wolnostojący garaż - szkoda mi było pieniędzy na budowanie garażu z dobrej ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 12.03.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 I tu zdania są podzielone, bo mnie mój kierownik budowy zdecydowanie odradził Jopka. Ponoć "są beznadziejne i zoasypują się w dłoni. Wszystko, tylko nie Jopek" (kociec cytatu). I bądź tu człowieku mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 12.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 I tu zdania są podzielone, bo mnie mój kierownik budowy zdecydowanie odradził Jopka. Ponoć "są beznadziejne i zoasypują się w dłoni. Wszystko, tylko nie Jopek" (kociec cytatu). I bądź tu człowieku mądry. jabko budował z Jopka, poczytaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=57254 wygląda to to jak półdupek zza krzoka (jopek nie jabko ), ale w rękach chyba sie nie rozsypywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 12.03.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Porotherm można sobie obejrzeć na budowie np u sąsiada (ilość tych pokruszonych odłamków ) I nie radze chrzcić szampanem domu z porothermu tak jak to sie robi ze statkiem,( ze zrozumiałych względów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 12.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 No to i ja doloze kilka slow. Sciana trojwarstwowa 25x12x11,5 gdzie pierwsza i ostatnia to poroterm z Leborka. Nie ma zadnych pekniec ani na zewnetrznych ani na nosnej wew. (mam tylko pomiedzy garazem i domem jeszcze nieotynkowana). Sciany wybudowane w 2003-2004. Nie panikujcie prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 23.03.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witamzdecydowałam sie na porotherm. Co ma Byc to bedzie. Znajomi wybudowali sie około 1,5 roku temu i wszystko jest ok.Moze ktoś ma jeszcze jakieś wiadomości na temat porothermu?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 07.05.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 a jak sie ma max 29 do porothermu 30?prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts