Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

P?kni?cia na POROTHERMIE

Dynks

Recommended Posts

hejka

ja w tym tygodniu skończyłem stawiac mury POROTHERM 25 P+W wienerberger a dokładnie produkowany był Wienerberger Zesławice 31-761 Kraków ul. G. Morcinka 5

Ja nie mam zastrzeżeń

A ściany wewnętrzne nośne też murowałeś z Porothermu bo wpadł mi pomysł żeby ściany te wymurować ze zwykłej ceramiki Max co powino dać jakieś oszczędności.

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hejka

ja w tym tygodniu skończyłem stawiac mury POROTHERM 25 P+W wienerberger a dokładnie produkowany był Wienerberger Zesławice 31-761 Kraków ul. G. Morcinka 5

,tam je produkowali kupiłem 18 palet - 1800 szt to może w sumie 30 - 40 szt było ogólnie peknietych . Wiec mysle że moga byc a co do peknięc pionowych tez w paru pustakach to zauwazylem ale to nie osłabia pustaków odnosnie nacisku dachu - tak tłumaczyli mi górale którzy buduja domy

aha i powiedzieli mi ze nie jeden domek stawiali takimi pustakami i uważaja że jest to obecnie najlepsza ceramika na rynku , lepsza niz LEIER , ROBEN , oraz JOPEK

Ja nie mam zastrzeżeń

Od Jopka większość ceramiki jest lepsza - do niedawna produkował pustaki tylko z klasy 10.

Ja mam mury z pustaka poryzowanego z Kozłowic (cena zbliżona do Wienerbergera, ale wtedy akurat nie było w hurtowni :D ) a z Jopka buduję wolnostojący garaż - szkoda mi było pieniędzy na budowanie garażu z dobrej ceramiki.

I tu zdania są podzielone, bo mnie mój kierownik budowy zdecydowanie odradził Jopka. Ponoć "są beznadziejne i zoasypują się w dłoni. Wszystko, tylko nie Jopek" (kociec cytatu). I bądź tu człowieku mądry.

jabko budował z Jopka, poczytaj:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=57254

wygląda to to jak półdupek zza krzoka (jopek nie jabko :lol: ), ale w rękach chyba sie nie rozsypywało.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...