Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gaz płynny

Mira

Recommended Posts

Ja dzisiaj podpisałem umowę z Progaz. Mam nadzieję że nie będę żałował. Projekt w 3 dni (zima tuż tuż) a po drugie to dostałem płytę pod zbiornik w cenie.

Oznacza to m.in że nie będę musiał wołać ekpiy i wylewać z betoniarki podstawy, kopać fundamentów etc. Goście przyjadą ze zbiornikiem i z płytą. W moim przypadku to jest wygodniejsze bo na miejscu budowy nie ma już robotników.

Pozostałe obowiązki tak jak inni.

Witam

Jestem wlasnie po rozmowie z Gazpolem i maja oni teraz promocje na montaz i zalatwienie papierow (wersja full 1900-2200) poza tym wprowadzili opcje oplaty miesiecznej za zuzyty gaz, wiec na pocatku odpada inwestycja pieniazkow w napelnienie butli. W tym wypadku cena gazu jest ustalana raz na rok (teraz do 31 Maja 2003). Aha cena promocyjna na instalacje jest uwarunkowana odebraniem pewnej ilosci gazu w nieokreslonym czasie ale jak sie okazuje jest to do negocjacji (poczatek rozmow 22.000 litrow - koniec 15.000 litrow). We wtorek spotkanie z Eurogaz-Progaz.

Zobaczymy :smile:

Wydaje mi się że z tym rozliczaniem gazu poprzez stan licznika to raczej zły pomysł.Moje doświadczenia z Gaspolem są złe poproś o umowę do wglądu .Jak ją przeczytałem to odechciało mi się ich gazu.Nie wiem jak to jest z innymi firmami, ale mam jeszcze doświadczenia z BP.Te są dużo bardziej pozytywne umowa dużo lepsza choć nie pozbawiona wad .Rad-T opcja Gaspolu -Full kosztuje w BP 1700 PLN netto dzierżawa zbiornika 4850 l 450 netto . Przez pierwszy rok z niej zwalniają ,póżniej jak kupisz 3000 l to też zwalniają przez następny rok.Bałagan w BP mają jak wszędzie