kedod 04.10.2002 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 kupiłam garaż w bloku na poziomie piwnicy.Jakie standardy powinien spełniać bo mój developer nie chce mi tego ujawnić. Tzn. jakie wysokości, szerokości, drzwi, nachylenie zjazdu itd. Wiemże to śmieszne ale zapłaciłam za coś co poprostu nazywa się garaż i ma okreslone miejsce w budynku.Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 06.10.2002 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2002 Nie rozumiem w czym problem ,przecież jak się kupuje to można zobaczyć co .Najważniejsze aby był wygodny i wystarczająco obszerny.Mój ojciec ma taki garaż ale wyjazd jest bezpośrednio z jego garażu na podjazd przed budynek .Są tam wąskie drzwi jest dosyć stromy zjazd i są samochody sąsiadów .Koniec jest taki,że raz na rok maluje u lakiernika zderzaki w swoim samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedod 08.10.2002 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 W tym sęk, że garaż dopiero się buduje i właśnie obawiam sie o to o czym piszesz, wjazd i szerokość. Chodzi mi o wiadomości jakim regułom ma odpowiadać taki wjazd itd. W trakcie budowy mam na to jakiś wpływ bo w umowie nie ma nic konkretnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 09.10.2002 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Temat ten jest poruszony w dziale III Rozporządzenia Ministra Gospodarki Przestrzennej i Budownictwa w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.Określa ono wysokość garażu na min. 2,2m (2m do spodu przewodów instalacyjnych), szerokość min.1m większa od szerokości samochodu; wymiary w świetle wrót garażowych szer.2,3m, wys.2m; nachylenie wjazdu max.25% czyli na każdy 1m spadku musi przypadać 4m rzutu poziomego pochylni. Itd., warto się zapoznać z całością. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Pacul dnia 2002-10-09 11:28 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts