Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wiem ze temat wałkowany na forum setki razy , ale tak naprawde mam 5 dni na podjecie decyzji.. Drodzy forumowicze , :oops: czym wiecej analizuje tym mam wieksze wątpliwosci co wybrac...a wiec..

co wybrac na sciany nośne?

1 poroterm 24 cm + 12 cm ocieplenia

2 silikaty 24 cm ( nie chce 18...) + 12 cm ocieplenia

3 beton komórkowy 24 + 12 ocieplenia

4 beton komórkowy jednowarstwowa 42 klasa 500( podobno

400 za słaba?)

pomózcie prosze ,nie podawajcie argumentów zwiazanych z ceną bo przy moim domku nie jest to takie istotne...(mam na mysli mały metraz 120 m)

JAK UŁOZYC BLOCZKI FUNDAMENTOWE NA szerokośc 24 czy 36 ?

wielkie dzieki... :(

https://forum.murator.pl/topic/31313-mam-3-dni-na-podjecie-decyzji-pomo%C5%BCecie-pomo%C5%BCemy/

Nie bierz tych markowych - porotherm etc. bo nie ma sensu szkoda kasy, a kasa może być rzędu 2 tys różnicy na małym domku więc jest się o co bić

polecam silikaty plus styropian, silikaty mają fajne właściwości akustyczne - ponoć beton komórkowy bardzo akustyczny, wszystko słychać, jak masz ciekawskie dzieci to hmm :roll: :oops:

do nas ten argument przemówił i są silikaty :p dźwiękoszczelne :wink:

albo maksy - ceramika, dobre pewne sprawdzone

Ilu uczonych-tyle opinii. :D

Ustal priorytety.Co jest dla Ciebie ważne?

-dobra izolacja akustyczna

-wytrzymałość mechaniczna

-ekologia

-ciężar

-odległość od dostawcy,producenta,hurtowni

-coś innego