Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomóżcie jurto musze kupić fuge i farbe ale jaką???

seledynka

Recommended Posts

Witam. Mam małą kuchnie meble będą w kolorze dosyć ciemnym (calvados) kuchnia będzie sporo zabudowana więc wybraliśmy jasne płytki między szafkami , na podłoge i do połowy ściany (konieczność :( ) a do samej góry pójdzie farba.Wszystkie płytki w odcieniach jasnego beżu i tu mam problem bo jutro mam kupić fugi i farbe na ściane.Chce sie was poradzić jaki kolor fug będzie odpowiedni oraz jaki kolor farby na ściane zaznacze że biały działa na mnie odpychająco.Prosze doradźcie o fugach nie mam pojęcia a na kolor nie moge sie zdecydować

W moim guście są fugi tego samego koloru co płytki lub zbliżone i najlepiej jak najmniejsze. Sciany wolę jasne, bez szczególnych upodobań do konkretnego koloru ( nie lubię oranżu), przy ciemnych ścianach zwłaszcza w kuchni, żeby widzieć co się robi trzeba dobrego oświetlenia. Preferuję każde pomieszczenie w innym kolorze np. krem, beż lila, seledyn itp., wtedy w domu nie jest nudno i monotonnie.

Myślałam o farbie też coś pod beż ale taki delikatny jak zabrudzony biały ale coś wydaje mi się że będzie za beżowo :( Ale kafelki już mam więc nawet za poźno na kombinacje z kolorami.A fugi podejrzałam że chyba najlepiej pasują o ton ciemniejszy od płytek.Rany zwariuje boje sie efektu końcowego za dużo naraz - ściany,podłogi farby itd :(