hawkmoon 08.04.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Leon, wywalenie kasy na piasek (i jego zagęszczenie) jest tańsze niż ratowanie zapadniętych wylewek. To na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.04.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 a moze mi ktos powiedziec jak to wlasciwie wyglada cenowopowiedzmy potrzebuje 100 m3 piaskuile to bedzie kosztowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 08.04.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 m3 piasku to 1,6 t. Tona piasku kosztuje od kilku do kilkunastu złotych.Potrzebujesz 160 ton czyli około 1-2 tys. zł plus koszt transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 08.04.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 witam to zalezy od kogo i w jakim rejonie kupujesz czy potrzebujesz fakture czy tez nie tam gdzie ja sie buduje za te twoje 100m3 bym musial zaplacic ok 1700 pln z transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 09.04.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 ale piasek musisz ubić więc trzeba kupić z 15% więcejLeon,na Twoje pocieszenie powiem Ci iż ja do swoich fundamentów wrzuciłem 400t piachu.... i przeżyłem to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 na pewno mozna to przezyctylko ze nie uwzglednilem takiego wydatku w planiejak bym wczesniej wiedzial, ze ede usial wybierac 60 a moze wiecej cm ziemi i zastepowac piaskiem i zageszczac, to moze bym sie jednak zdecydowal na piwnice co do piwnicy to odstraszyla mnie cena stropu, i wlasnie roboty ziemneale teraz kurcze powoli zaczynam zalowac ze nie zdecydowalem sie na piwnice mialbym niewiele wiekszym kosztem dodatkowe metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 11.04.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 leon,koszt piwnicy w porównaniu z kosztem piasku jest zdecydowanie większy więc nie żałuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 11.04.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 na pewno mozna to przezyc tylko ze nie uwzglednilem takiego wydatku w planie I wielu innych rzeczy jeszcze nie uwzględniłeś, gwarantuje Ci to. Budżet będzie Ci pękał w szwach na 100%. Na poczatku bedziesz klął, potem szukał tej kasy w innym miejscu a potem Ci ..... ZABRAKNIE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 11.04.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Cypek ma rację, kiedyś w twoim podpisie była chyba suma 250 tys. PLN na cały dom. Koszty rosną, sam to przerobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 11.04.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 na pewno mozna to przezyc tylko ze nie uwzglednilem takiego wydatku w planie Przyłączę się do poprzedników... chyba jeszcze nie było budowy na której przewidziano 100% kosztów. Sam zobaczysz ile dojdzie różnych gwożdzi i innych wynalazków. Chciałbym, żeby ci się udało, ale nie chcę byś patrzył zbyt optymistycznie, a potem przeżywał rozczarowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ZEBRALES JUZ TEN HUMUS ....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 mam wyniki testu- tzn zdjecie 4 sloikow z probkami gleby z 10, 30, 50 i 60 cm moze ktos udostepnic strone www do publikacji? dodam tylko ze wynik wypadl tak, ze gleba z 10 cm jest czarna (zadnych warstw) z 30 juz raczej piaszczysty kolor z 50 wyraznie piaszczysta a 60 jeszcze bardziej jesli chodzi o warstwy, ktore mialy by sie wytworzyc to nie potrafie ich dostrzec na tym zdjeciu ( a originalu nie widzialem, bo to 1000 km ode mnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 widze , ze nikt poza mna nie ma dylematow na temat humusuto dobrzeja w sumie sie ciesze ze zrobilem ten testbo cos on tam mi dajena jego podstawie postanowilem, sciagnac ostatecznie 40 cm gleby acha ciekawe jest w tym to, ze gleba np z 40 cm przy wykopywaniu jest czarna, natomiast po tym tescie w rezultacie to co widac w sloiku to prawie czysty piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 28.04.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 moze lepiej pogadac sobie na PW?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.04.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 http://www.vegas.neostrada.pl/murator/3.JPGW tym miejscu stal dom z piwnica(obecnie dziura juz zasypana i jest w miare równo, czy teraz tez musze sciagac okolo 30-50cm? bo w tym miejsu bedzie stal nowy dom...ogólnie boje sie o fundaenty, glębokosc dziury to 2 metry i jest swiezo co zasypana a bedzie stal na tym fundament a pod dziura jest podloga piwnicy ktora została.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 To raczej nie najlepiszy pomysł by na zasypanej "dziurze" stawiać fundament. Przecież ta ziemia jest niezagęszczona więc będzie osiadać. Poza tym co chcesz ściagać? Pod starym domem humusu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.04.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 fakt faktem ale czy mury mozna stawiac na samych fundamentach lanych? to nie musze na bloczkach bodajze m6? jestem zielony, dom raczej bedzie bodowala firma od a do z ale poprostu interesuje mnie to... heh teraz przez 3-4iesiace bede podlewał to miejsce woda to moze sie ubije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 18.04.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Na tej zasypanej dziurze fundamentu nie postawisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.09.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 troszke czasu mineło i jestem madrzejszy:p jak miesiac temu były obfite opady deszcu to dziura ktora zostalą zasypana w jednym miejscu usiadla o 15cm ale tak to zupelnie nic...(dodam ze dziura byla zasypywana recznie systemem opracowanym przezemnie:pziemia była w 60% nasuwana do dziury za pomoca wody, by bylo twardo...a co do tematu to humasu powino sciagnoc sie do jasnej ziemi bo w czarna to organiczna z robaczkami korzeniami i taka pod domem to jakletnie opony na zime...czyli mozna ale wiadomo lepiej nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 18.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 troszke czasu mineło i jestem madrzejszy:p jak miesiac temu były obfite opady deszcu to dziura ktora zostalą zasypana w jednym miejscu usiadla o 15cm ale tak to zupelnie nic...(dodam ze dziura byla zasypywana recznie systemem opracowanym przezemnie:pziemia była w 60% nasuwana do dziury za pomoca wody, by bylo twardo... a co do tematu to humasu powino sciagnoc sie do jasnej ziemi bo w czarna to organiczna z robaczkami korzeniami i taka pod domem to jakletnie opony na zime...czyli mozna ale wiadomo lepiej nie! Nie wiem czym to zasypywałeś ale możliwości są dwie - jeszcze siądzie alebo jeszcze bardzo siądzie i przez kilkanaście co najmniej miesięcy na tym nie wybudujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts