Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramiczna czy cementowa?

Jaki typ dachówki wybrałeś(-aś) do pokrycia dachu swojego domu?  

136 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki typ dachówki wybrałeś(-aś) do pokrycia dachu swojego domu?

Recommended Posts

Witajcie,

nie jestem fachowcem tylko początkującym inwestorem.

O dachu myślę i rozważam już od kilkunastu miesięcy ... jeżdżę, pytam, oglądam na dachach i w hurtowniach ...

Tak jak większość z Was nie wygrałem w Dużego Lotka i każdy grosz jest dla mnie ważny.

Mam średnio skomplikowany dach (Libra http://www.dobredomy.pl) i na początku zbierania ofert miał być pokryty Euronitem, ale ...

pojeździłem, popatrzyłem, dotknąłem, porównałem

- widać różnice w ręku i na dachu

- 3-4 letnie dachy pokryte dachówką betonową zaczynają zmieniac kolor (oczywiście nie wszystkie)

- myślę, że dach będą zmieniać już moje dzieci, a nie ja więc trzeba wybrać materiał lepszej jakości

- dach to wizytówka domu

- miałem w ręku Koramica i Creatona ... i tu też widać różnicę, choć to dachówki ceramiczne

Wybór padł na Creaton (naturalna czerwień) KeraPfane czy jakoś tak - PIĘKNA !!!

Różnica ok. 6 tys na 240 m kw. dachu ... wolę zaoszczędzić na innych elementach, ale wg mnie ważne jest to co mam nad głową.

Dachu nie zmienię tak szybko, gdyby coś się z nim zaczęło dziać ... musiałbym się na niego przyglądać

DECYZJĘ PODEJMUJE KAŻDY SAM, JA JUŻ PODJĄŁEM

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku