mały.majster 07.04.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 ostatnimi dniami nasówa mi się jedna refleksja , o której już prawie zapomniałem ..... jak dumnie być POLAKIEM oby tak zostało !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.04.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Zawsze byłem i jestem z tego dumny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 07.04.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 ostatnimi dniami nasówa mi się jedna refleksja , o której już prawie zapomniałem ..... jak dumnie być POLAKIEM oby tak zostało !!! A dlaczego? Mógłbyć rozwinąć swoją wypowiedź i ją nieco uargumentować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały.majster 11.04.2005 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 kupujesz gazete , czytasz ,,,, wstyd !! komisja za komisją ,,, jeszcze troche i jedna połowa sejmu bedzie lustrować druga połowe,, po czym oni powołaja kolejna komisje aby ta zbadała czy ta pierwsza połowa aby nie miała złych intencji,,,, idziesz ulicą i co widzisz ,,, biedę , nędzę , strach wyjść z domu po 22.00 bo pozbawi cię jakaś grupka portfela , komórki a może nawet butów,,,,, no i sama niechęć nas samych do siebie ,,,, na drodze wiesz ,,, kto szybciej , klaksony , nerwy ,,,, w pracy wyścig szczurów, chetnych aby ciebie sprzedać jest wielu ,,,, i t p ,,,, dzis jest miło , spokojnie mimo ze kibice (pseudo-kibole) sie nie pokazali ale jest inaczej ,,,,,, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 11.04.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Więc skąd ta "przewrotna" teza z Twojego pierwszego postu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały.majster 11.04.2005 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 ze idziesz sobie np. o 21.40 w parku i nikt ci w szczeke nie da !!! oby tak dalej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.04.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Mądry Polak po szkodzie.To niestety prawda.Można to odnieść bardzo szeroko.Niemalże do każdej sytuacji w historii.Jednoczymy się tylko na chwilę w sytuacjach krytycznych.Już w sobotę widziałem pijanych,agresywnych "kibiców".Już w sobotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 12.04.2005 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 ze idziesz sobie np. o 21.40 w parku i nikt ci w szczeke nie da !!! Odważnyś... i naiwnyś zarazem? Obym nie miał racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 12.04.2005 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Mądry Polak po szkodzie. To niestety prawda.(...) Jednoczymy się tylko na chwilę w sytuacjach krytycznych... Jeśli jednoczymy się NA CHWILĘ (a przykładów - jak wnoszę - znasz wiele), to gdzie jest ta mądrość PO SZKODZIE??? A może my, Polacy, mamy po prostu problemy z pamięcią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 12.04.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Fidelis.Po szkodzie,bo nigdy nie łączymy się prewencyjnie,aby do czegoś nie dopuścić.Musi się stać coś złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 13.04.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Po szkodzie,bo nigdy nie łączymy się prewencyjnie,aby do czegoś nie dopuścić. Nie musimy oczekiwać czegoś złego, aby żyć w zgodzie, szanować się... jednoczyć się, czuć wieź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.04.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Fidelis ma rację (cześć). Wręcz nawet wszyscy chcielibysmy aby tak było. Ale historia nasza jest taka jaka jest. Pamiętacie powódź w 1997 roku. Wszyscy ramię w ramię pomagali sobie. Solidarnie współczuli. Niepokrzywdzeni wysyłali pomoc pokrzywdzonym. Wraz z obniżeniem poziomu wody - solidarność i współczucie też się obniżyły Zaraz rozpoczęły się targi - dla kogo pomoc, jakies machlojki przy budowach domów dla powodzian. Tak było. Jedyna metoda to zacząć od siebie. Jeżeli JA będę szanowal innych, żył z nimi w zgodzie i starał się podtrzymywać więzi - to już będzie pierwszy krok. A jak w miejsce JA wstawisz SIEBIE - to będzie nas już paru. Może pare tysięcy, a potem może i milionów . Fajnie by było. A początek zależy od nas samych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts