rkmail 08.04.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Mieszkam w starym domu do którego jakiś czas temu dobudowane zostało pomieszczenie. pomieszczenie to ma ok 20 mk i ma trzy ściany zewnętrzne z oknami na pd i zach. w dzień już przy temperaturze ok 20 stopni w pomieszczeniu tym jest strasznie gorąco, co przeszkadza bardzo w normalnym mieszkaniu z małym dzieckiem. wcześniej używałem klimatyzacji ale przy dziecku wolał bym nie. ściana jest zbudowana z pustaków i ocieplona od wewnątrz 12 cm wełną mineralną pod konstrukcją płyt gipsowych. dach zaś ma małe nachylenie i pokryty jest papą. od wewnątrz na suficie też jest wełna mineralna oraz konstrukcja płyt. Powiedzcie mi co mam zrobić aby pomieszczenie tak bardzo się nie nagrzewało! nawet przy zasłoniętych żaluzjach w oknach jest gorąco już przy tem 20 st C. A co dopiero w upał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 08.04.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 .... ściana jest zbudowana z pustaków i ocieplona od wewnątrz 12 cm wełną mineralną pod konstrukcją płyt gipsowych. dach zaś ma małe nachylenie i pokryty jest papą. od wewnątrz na suficie też jest wełna mineralna oraz konstrukcja płyt. Powiedzcie mi co mam zrobić aby pomieszczenie tak bardzo się nie nagrzewało! nawet przy zasłoniętych żaluzjach w oknach jest gorąco już przy tem 20 st C. A co dopiero w upał? Docieplenie przebudować. To masz zrobić musi być na zewnątrz wtedy wychłodzone ściany podczas nocy będą utrzymywać niższą temperaturę w czasie dnia. Pomieszczenia mieszkalne dociepla się od zewnątrz wtedy takie pomieszczenie ma bezwładność w utrzymywaniu temperatury, jest to zaletą w ciągu lata jaki zimy. Dcieplenie od wewnątrz jest narażone na zagrzybenie, bo para wodna z pomieszczenia może skraplać się w wełnie i tam powstaje grzyb ("punkt rosy") Ale głowa do góry najważniejsze że na dobre forum trafiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.04.2005 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Może za cienka izolacja od dachu ?Papa jest czarna, mocno się nagrzewa. Widział bymt o nagrzanie bardziej od dachu, niż scian. Za mało wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts