tomra 06.10.2002 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2002 Drodzy forumowicze,mam zamiar zbudować dom w Osielsku pod Bydgoszczą (4km na Gdańsk).Z moich informacji wynika że ta okolica należy do I strefy przemarzania,natomiast architekt zaadoptował fundamenty do II strefy.Istotną informacją jest również to,że nie chcę zbyt głęboko kopać ponieważ od dołu gonią mnie wody gruntowe dochodzące w trakcie wiosennych roztopów nawet do 90 cm.Poradżcie co robić! Pozdrawiam Tomra.Czy architekt nie popełnił błędu!? [ Ta Wiadomość była edytowana przez: tomra dnia 2002-10-06 16:41 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 06.10.2002 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2002 Zrób badania geotechniczne. I poczytaj sobie koniecznie: http://www.geotest.pl/artykuly.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts