gabriela 08.04.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Mam prosbe do wszystkich forumowiczow. Moj syn musi oddac w szkole teczke z pracami fotograficznymi. Jako prace domowe dostal dwa tematy, ktore musi ujac w obiektywie: komunikacja i przemiana strukturalna. Nie odrabiam za niego lekcji, ale chcialby wypasc lepiej niz inni. Ma kilka pomyslow, ale byloby dobrze, gdybyscie cos podsuneli. Wiem, ze moge na Was liczyc. Z gory dziekuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 10.04.2005 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Nikt nie pomoze? Prosze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.04.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Skoro dziecko ma pomysł niech go zrealizuje. To, że chciałoby wypaść lepiej niż inni do mnie nie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 10.04.2005 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Dziekuje, bardzo mi pomogles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.04.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Ciesze się. Skoro syn nie jest pewien swoich tematów to automatycznie WYKLUCZA sytuację, kiedy mógłby się WYBIĆ spośród kolegów. Widocznie nie ma specjalnych uzdolnień w tym kierunku. Jeśli ktoś na foum poda Ci doskonały temat, syn się wybije i dostanie najlepszą ocenę to co to będzie oznaczało? Ano tylko tyle, że bez pomocy innych jest średniakiem ... {zero agresji} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 10.04.2005 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Zapewniam Cie, ze sredniakiem nie jest. A jezeli prosze o pomysl, a Ty go nie masz to lepiej, zebys nie zabieral glosu. Nie na takie posty czekalam i Twoje madre komentarze nie sa mi potrzebne.W watku z prosba o tlumaczenie z niemieckiego tez sie wymadrzales. Jestem zdania, ze nikt dziecku krzywdy nie zrobi, jezeli podsunie mu kilka dobrych rozwiazan tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.04.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 gabriela napisał: Zapewniam Cie, ze sredniakiem nie jest. Widocznie jest skoro bez pomocy mamusi nie może sobie poradzić z odrobieniem pracy domowej Co do wątku z językiem niemieckim - szkoda, że nie wyciągnęłaś z niego morału. Tam też zjechali rodzica który odrabiał za synusia prace domowe Sorry, to moj ostatni post w tym wątku. Szkoda mojego czasu na takie dyskusje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 10.04.2005 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Mojego rowniez!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 11.04.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Mariuszu, nie atakuj tak bardzo Gabrieli, bo dobrą zasadą w poszukiwaniu najlepszych pomysłów jest burza mózgów i umiejętność słuchania podpowiedzi innych. Jej syn ma już swoje pomysły i szuka innych. Mam nadzieję, że mama pyta innych o zdanie nie po to, by narzucić mu swój pomysł, tylko po to, żeby miał większy wybór? Gabrielo, żeby twój syn znalazł jakiś ciekawy pomysł na zdjęcia, zachęć go, żeby spojrzał na temat od zupełnie innej strony - komunikacja - to zarówno komunikacja miejska jak i rozmowa między ludźmi. Polecam "Kreowanie świetnych pomysłów na 101 sposobów" Timothy Fostera albo "Jak uaktywnić umysł" Diany Beaver... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 em_p - napisałem, coby Gabriela pozwoliła synowi zrealizować własny pomysł Niech się chłopak uczy samodzielności od najmłodszych lat, przyda mu się w dorosłym zyciu. W końcu mama nie będzie za niego podejmowała w przyszłości decyzji. A jeśli tak, to to postaw się na miejscu jego żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 11.04.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź w tym temacie, który zdecydowanie przebił ten z zadaniem z niemieckiego (jak u Mariusza bez złośliwości, raczej z pewnym smutkiem): Ja bym chciała napisać doktorat. Najchętniej z prawa spółek, które lubię. Mam problem wyborem tematu, a to niestety moment kluczowy. Kluczowy. Decyduje o być albo nie być we właściwej katedrze. I w ogóle w gronie doktorantów. Czy możecie mi coś podsunąć, abym mogła zdeklasować rywali (licznych niestety) i przekonać do siebie komisję? Listę tematów zakazanych (czyt: przewałkowanych na dziesiątą stronę) wyślę na priva. Tutaj napomknę tylko, ze łączenie, podziały i przekształcenia nie są mile widziane... Przez komisję. W sumie to przeze mnie też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 11.04.2005 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Super temat. Fotograficzny ! Lubię takie tematy, ale bez fotek to ani rusz... Rozumiem, że syn ma archiwum, przynajmniej te parę setek zdjęć... Bo jak nie ma, to cienko to widzę. Powiedzieć żeby fotografował tramwaje i autobusy ? Kazać ? Można pomóc ukierunkowując, można zaszkodzić... Jak nie ma talentu, to du..a blada. Nic nie pomoże. Niech zajrzy na pl.foto i pokrewne. Jak obejrzy parę tysięcy fotek, to mu się wykrystalizuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.04.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 gabrielakomunikacja- jaka miejska, lotnicza, międzynarodowa, pozawerbalna, radiowa?zakładam, że chodzi o środki transportu, to- zależy to od tego gdzie mieszkacie (miasto/wieś), ale propozycji są miliardy: baba na rowerze, zataczający się pijak, ludzie idący, ludzie jadący, pies w samochodzie, samolot na niebie, mrówki koło mrowiska, alejki osiedlowe z 10-tego piętra, znaki drogowe, przystanki... nie chce mi się wypróżniać, bo muszę wracać do pracy- przemiany strukturalneale kurde felans - czego? wsi, supermarketu, budowy komórkowej?- zakładając że chodzi o stary wyświechtany temat "moja okolica dawniej i dziś" - to trzeba sfotografować wszystko co nowe, albo cokolwiek co stare i rozpadające się, a najlepiej nowy szyld na starym rozwalającym się domu, albo nowy dom wśród starego czegoś tam, albo nowy samochód i krowę, itepe. znowu mi się nie chce wypróżniać. Generalnie, w obu z tych tematów, sfotografowany temat zależeć będzie od tego, czy fotograf ma jajca i czy czy będzie potrafił wybronić się przed krytykami i wytłumaczyć dlaczego to, co przedstawia jest na zadany temat zadajesz ultra-ogólne pytanie, nie piszesz co syn już sam wymyślił i wkurzasz się, że się ludzie wkurzają, nie powiem ale ja też się trochę wkurzyłem bezgraniczną ogólnością pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 12.04.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 No, Mieczu... Po twoich radach, to tylko w plener i pstrykać !!! 6+ pewne ! Tematy są tak ,,precyzyjnie ookrślone'' , że albo nauczyciel ,,nie teges'', albo dużą swobodę młodzieży daje. Za dużą... No i fakt, tylko za radą Miecza iść trzeba. Albo samemu głową ruszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 12.04.2005 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 MIECZOTRONIX dzieki, o to wlasnie chodzilo. Poznac rocznorodnosc opinii na temat, roznorodnosc postrzegania tematu, a nie deklasowac rywali. Chcialam tylko wiedziec jak Wy to widzicie i cos dziecku podpowiedziec. Na tym tez moim zdaniem polegaja kontakty na forum. Tematy do opracowania nie zostaly uscislone, pozostawiono calkowicie wolna reke, mozliwosc fantazjowania i indywidualnego podejscia do problemu. Dlaczego zaraz niektorzy na tym forum sie wkurzaja i bezlitosnie krytykuja pytanie? Nie musza na nie odpowiadac!!!! SMUTNA LIDKO Twoje porownanie uwazam za super zlosliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 08.05.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 popieram - w temacie dla syna nie chodzi o piekne zdjecie pieknego porsche, tylko to co uzna za komunikacje. ja bym szukal (np) stluczki samochodowej i klocacych sie kierowcowz przemian strukturalnych sfotografowalbym pod mikroskopem podzial komorekniech pamieta, ze komunikacja, to korytarz w domu biednej sasiadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 11.05.2005 02:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Pomysl na temat:komunikacja.Zdjecie twarzy,np.Twojego syna.Twarz powinna byc upozowana na pogodna ale raczej skupiona.Oczy moga byc polzamkniete.Usta ulozone w lagodny wyraz-raczej nie jak u Angeliny Joli.Co do zarostu na twarzy to nie mam zdania.A pod zdjeciem podpis:bezposrednia proba skomunikowania sie z inteligencja spoza ukladu slonecznego.Nikt nie bedzie w stanie zarzucic nieprawdy.Pomysl na tyle frapujacy ze ma szanse na najwyzsza ocene.Gdzies tu w tym watku widzialem twarz ktora sie nada.Trzeba tylko wlasciciela twarzy zapytac o zgode.Co do tematu nr 2 to brak mi w tej chwili pomyslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.05.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Trochę późno to znalazłem, ale chciałbym się tym znaleziskiem z Wami podzielić. [kliknięcie w zdjęcie otwiera jego większą wersję] komunikacja: http://www3.who.int/icf/photocontest2003/digital/thumbs/12th%20prize%20Digital%20-%20%20Calasans%20Easy%20access.JPG http://www3.who.int/icf/photo_gallery/bw/TN_08_FeelingReading.JPG http://www3.who.int/icf/photocontest2003/digital/thumbs/10th%20prize%20Digital%20-%20%20Calasans%20Encounter.jpg coś pośredniego: http://www3.who.int/icf/photo_gallery/digital/TN_05_Reading.JPG http://www3.who.int/icf/photo_gallery/color/TN_08_TwoSides.JPG http://www3.who.int/icf/photocontest2003/digital/thumbs/1st%20prize%20Digital%20-%20Kuczyk%20Mobility%20scale.jpg przemiany strukturalne: http://www3.who.int/icf/photocontest2003/digital/thumbs/6th%20prize%20Digital%20-%20Kuczyk%20Ideal%20figure.jpg http://www3.who.int/icf/photocontest2003/digital/thumbs/11th%20prize%20Digital%20-%20%20Behring%20Pregnant.JPG http://www3.who.int/icf/photo_gallery/color/TN_05_WeldedToWork.JPG Być może są dość monotematyczne, ale niektóre z nich mnie urzekły.Więcej zdjęć: ICF Photo Contest Winners 2002 ICF Photo Contest Winners 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.05.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 PONURYpracuje z grafikami na codzieńto co przedstawiłes to dla mnie mistrzostwo chylę czoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts