Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam was wszystkich i prosze o pomoc

Robię wtępny kosztorys ułożenia kostki przy domu (a mam tego sporo bo ok. 200m2:() i interesuje mnie ilość materiałów potrzebych na ułożenie jednego metra kwadratowego kostki zarówno betonowej, jak i granitowej. Cena kostki jest jasna, ale nie mam zielonego pojęcia ile mi pójdzie zapłacić w przeliczeniu na m2 pisek+cement+jakieś tam kamyczki czy coś takiego (nie mam na ten temat zielonego pojęcia).Czyli chodzi mi o wszystkie materiały bez kostki i robocizny. Dodam że teren mam ciężki, bo to jest sama glina. Jaka będzie cena tych materiałów na m2 ????

P.S. Czy inna ilość materiałów idzie na kostkę granitową a inna na brukową betonową??

Z góry dziękuje za pomoc

proszę o więcej informacji

czy te ilości to są na 200m2?

taka sama ilość idzie na granitową i na betonową kostkę?

cementu nie trzeba? :roll:

proszę o więcej informacji

czy te ilości to są na 200m2?

taka sama ilość idzie na granitową i na betonową kostkę?

cementu nie trzeba? :roll:

zobacz na stronę http://www.libet.pl/poradnik/ukladanie.php

taka sama ilość idzie pod kostkę granitową. Cement jest potrzebny raczej tylko do krawężników oraz np. naturalnych odpływów spod kranu.