Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

na pierwszy rzut oka- ten drugi. na drugi - też drugi, czyli

http://www.projekty.murator.pl/rzuty.htm?IdProjektu=291

jak dla mnie, na minus:

Ola- niefortunne wyjście z WC /naprzeciwko kuchni i jadalni/

C109 - otwarta kuchnia, czyli: tu mikser a tam goście,ew. telewizor

skomplikowane=drogie dachy

na plus:

odpadają schody, fajny taras

zastanów się, ile potrzebujesz sypialni- Ola ma 2, C109 -3

C109 z zewnątrz -myślę, że ładniejszy. Powodzenia w poszukiwaniach!

jesteśmy na tym samym etapie

:D :D

:lol: no to nie zazdroszcze,moja żona ma juz dosyc ogladania projektow i zaczyna sie zniechecac do budowy w ogóle,dlatego musze decyzje podjac sam :cry: i to szybko

dziekuje bardzo za opinie co prawda ola3 w 3-cim etapie ma 3 sypialnie,ale rzeczywiscie c 109 jest ladniejszy,mysle tylko o innych kolorach moze pastelowe zielenie z szaroscią? :o

zycze powodzenia w poszukiwaniach najlepszego projektu :D :D

Ola podoba mi się wiele bardziej tak wizualnie,wnętrza też są fajne,ale zależy,jakie macie potrzeby - od tego trzeba zacząć.Bo olka podoba mi się tylko w wersji garazu zamienionego na pokój - wtedy to super domek.Ale przy wersji II,z pokoju w głębi robi się klitka i wąski korytarz :(

Zrobiła bym klinkierowe płytki zamiast tego boniowania.Ładny - przy wiacie na auto podobał by mi się ten dom.

A to pięknie. Rzeczywiście nie zazdroszczę. My mamy ciągle czas, jeśli chodzi o wybór to wertujemy katalogi i stronki już z rok, ale jak czas nie goni to zupełnie inna sprawa :D Wam się spieszy, a pochopnie podejmowane decyzje...Ale życzę jak najlepiej. Pochwalcie się, jak zapadnie ostateczny wyrok. Budująca koleżanka /surowy zamknięty / twierdzi, że wybieranie projektu było najprzyjemniejsze... Tak czy siak: BĘDZIEMY SIĘ BUDOWAĆ, prędzej czy później nas to czeka :D

Ola podoba mi się wiele bardziej tak wizualnie,wnętrza też są fajne,ale zależy,jakie macie potrzeby - od tego trzeba zacząć.Bo olka podoba mi się tylko w wersji garazu zamienionego na pokój - wtedy to super domek.Ale przy wersji II,z pokoju w głębi robi się klitka i wąski korytarz :(

Zrobiła bym klinkierowe płytki zamiast tego boniowania.Ładny - przy wiacie na auto podobał by mi się ten dom.

:o sęk w tym ze potrzebuje garazu i to duzego samochod i rodzina 4-ro osobowa kazdy ma rower narty itp.a lenistwo i wygodnictwo przemawia za tym zeby wejscie z garazu prowadzilo besposrednio do domu. :)

ale dzieki dalo mi to do myslenia czyli znowu nic nie wiem :lol:

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
:o sęk w tym ze potrzebuje garazu i to duzego samochod i rodzina 4-ro osobowa kazdy ma rower narty itp.a lenistwo i wygodnictwo przemawia za tym zeby wejscie z garazu prowadzilo besposrednio do domu. :)

A może coś z tego mojego wątku:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46969

Są tam przykładowe 3 projekty, nie chce jeszcze raz wstawiać rysunków.

Jeśli odrzucimy typowe forumowe biadolenie "jaki drogi... dach, ..." naprawdę fajne projekty.

A może coś z tego mojego wątku:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46969

Są tam przykładowe 3 projekty, nie chce jeszcze raz wstawiać rysunków.

Jeśli odrzucimy typowe forumowe biadolenie "jaki drogi... dach, ..." naprawdę fajne projekty.

bardzo ladne zwlaszcza 1-wszy i drugi ale za duze dla mnie nie chcialbym przeskakiwac 130m uzytk. nie lubie sprzatac a zone mam bezlitosną ,ale jak potrzebujesz duzej chalupy to te sa ok.A wogole to duze domy sa jakies takie ladniejsze

I co, nadal myślisz? Bo to już prawie maj...

Dla pocieszenia: my też jesteśmy ciągle na etapie myślenia. I nic...

:(

klamka zapadla,zamowilem dzis projekt C 109,w tym tygodniu daje projekt do adaptacji,a za 2-3 miesiace ruszam z budowa :D

• 5 months później...
  • 1 year później...