Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wpadka :(

ktos1948

Recommended Posts

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Serio współczuję,

Przeczytałam wszystkie posty i to wydaje się wręcz nieprawdopodobne. Znając wskaźniki paerla tych dwóch środków antykoncepcyjnych to nie chce się wierzyć że dziecko w drodze, chyba że tabletki były przeterminowane, albo źle zażywane a prezerwatywy kupione na bazarze, albo miałeś podejrzanie wielkiego pecha????????? W ciążę nie zachodzi się tak łatwo i to przy takiej obstawie !!!!

:wink:

Ile kobiet bierze same tabletki i w ciążę jakoś nie zachodzi.

Może nie powinnam tego pisać, ale jeśli poszliście do łóżka na początku znajomości i kobieta od razu zachodzi w ciążę to skąd masz pewność ,że to twoje dziecko?

Hormon - gonadotropina ksmmówkowa wydzielana jest przez organizm w dwóch przypadkach:

1 'Łozysko matki w 5 dni po zaplodnieniu komórki jajowej - zagniezdzeniu w macicy

2 Rak żoładka.

Generalnie sprawnosc testów apecznych nastawionych na ten hormon szacuje sie na ok 85 %. Po tak krótkim czasie test jest w stanie wykryc a lekarz nie. Natomiast test labolatoryjny pokaze wynik 100 procentowy.

Po 6 tygodniach to juz wszystkie znaki na ziemi i niebie beda to pokazywaly.

powtórz test

Ile kobiet bierze same tabletki i w ciążę jakoś nie zachodzi.

Może nie powinnam tego pisać, ale jeśli poszliście do łóżka na początku znajomości i kobieta od razu zachodzi w ciążę to skąd masz pewność ,że to twoje dziecko?

Ktos 1948 juz wyjasnil, ze 8 marca, to juz duuuuzo czasu i wcale sie nie dziwie, no i nie napisal jak to bylo 8 marca z zabezpieczeniami :roll:

zreszta to jego sprawa i tej kobiety, sa dorosli i mam nadzieje, ze sie to dobrze skonczy (dobrze oczywiscie moze dla kazdego znaczyc co innego :wink: )

poza tym znamy tylko fragment, wycinek jego zycia,

wyciaganie takich wnioskow i zasiewanie watpliwosci uwazam, za zbyt daleko idace komentarze,

Ktosiu napisz tu cos szczerze, bo teraz ta kobieta wychodzi na oszustke - a to jest nie fair

Ktos 1948 juz wyjasnil, ze 8 marca, to juz duuuuzo czasu i wcale sie nie dziwie, no i nie napisal jak to bylo 8 marca z zabezpieczeniami

Witam

8 marca tez bylo z zabezpieczeniami.Inna opcja nie wchodzi w rachube.

Wtedy tez dowiedzialem sie ze bierze tabletki.Chociaz to juz wiedzialem wczesniej - jakies klopoty ze zdrowiem

I do tej pory pamietam Jej slowa ze "z poprzednim facetem bez prezerwatywy zawsze bylo".

Tyle czasu razem byli i nic.

A tu jeden raz,w dodatku podwojne zabezpieczenie i od razu wpadka.

Sam nie wiem co o tym myslec.

Nie chodzi o to ze sie wypieram.Ale za duzo znakow zapytania.

P.S.

Jak ktos mi wyliczyl to prawdopodobienstwo przy pierwszym razie i z tymi zabezpieczeniami wynosi 3 : 1.000.000.

Zakladajac ze rzeczywiscie te tabletki brala

P.S.2

Nie chce zeby wyszla na oszustke.Ale sami widzicie ze za duzo znakow zapytania

Nie chodzi o to ze sie wypieram.Ale za duzo znakow zapytania.

no kurcze, od nas sie tego nie dowiesz :roll: , nie bylo nas przy was 8)

chociaz czasem chcialoby sie... tzn zeby miec pojecie (oczywiscie tylko o to chodzi) :roll:

a nie prowadzila kalendarzyka (kiedy i z kim?) niektorzy tak robia, moze ma zapisane randki, kiedy z kim, zapytaj,

a moze sie okaze, ze ona wcale Cie nie chce i niepotrzebnie sie martwisz,

a moze zdecyduje sie sama wychowywac dziecko, ze swoim nazwiskiem (abstrahuje czyje dziecko) zeby nigdy nie miec problemow np z wyrobieniem paszportu, podejmowaniem decyzji w sprawie wychowania, leczenia, religii dziecka... (forum jest za male zeby pomiescic wszelkie zyciowe rozwiazania z tego swiata)

powtorze sie: najwazniejsza rozmowa z nia, i szczerosc, szczerosc i jeszcze raz szczerosc, my sie tylko mozemy domyslac, snuc teorie (mniej lub bardziej straszne),

no ale ustalenie ojcostwa ma sens gdy ona bedzie chciala od Ciebie alimenty albo bedzie chciala jednak spedzic z Toba czas na wychowaniu potomka,a tego nie wiemy, zdaje sie ze Ty tez nie

Wiem ze te 1500 to troche kasiory jest.

Jednak chcialabym wiedziec czy to moja "sprawka" czy tez nie

Jednak powiedziala ze to jej wina.I mam sie nie martwic.I wogole dac sobie spokoj.Cokolwiek to oznacza.Tego sie juz nie dowiedzialem

nie bylo nas przy was 8)

a szkoda.Moze byscie przypilnowali ;)

Just kidding.Zeby nie bylo watpliwosci :)

Tak siedze i dumam.

Powiedzcie mi jeszcze - tzn dziewczyny/kobiety - czy jezeli ma sie takie nudnosci i wogole objawy wskazujace na ciaze.

To tak bez niczego idzie sie zapalic??

Bylem u niej - wtedy wieczorkiem - i po prostu wyszla do lazienki sobie zapalic.

A jak cos powiedzialem to mowila ze przez 2 tygodnie "tylko" paczke wypalila

Ze niby ma ochote i wogole.

Jak sprawdzalem potem w sieci to jednym z "objawow" jest/moze byc niechec do papierosow,palenia.

Tak siedze i dumam.

Bylem u niej - wtedy wieczorkiem - i po prostu wyszla do lazienki sobie zapalic.

.

Ja jestem przeciwnikiem palenia, ale i tak ludzie pala,

pomys, ze jak ktos pali nalogowo przez wiele lat to nie odstawi tego w np pierwszym tygodniu gdy czuje mdlosci,

rano wymiotowalam, w poludnie, popoludniu, wieczorem w nocy (a nazywaja to poranne mdlosci :roll: ), nie moglam jesc,

wiesz, ze palenie zaburza uczucie glodu, a jak ktos jest nerwusem na dodatek to zajmuje rece papierosem

pomysl, jesli dla Ciebie sa to takie ogromne nerwy, a teoretycznie mozesz sie wypiac na kobiete i dziecko (jakiekolwiek i kiedykolwieki, pisze teoretycznie bo Cie nie znam),

to pomysl sobie, jakie ona musi miec zszargane nerwy, gdy cale zycie moze sie wywrocic do gory nogami, gdzie nie ma wsparcia w nikim bo jej duma jest tak wielka, ze nie chce Ci nawet nic mowic, cala 'wine' (tu nie ma zadnej winy, jest tylko przypadek i zycie) bierze na siebie, to jak ona ma sie czuc?

niektore kobiety rzucaja palenie i nigdy do niego nie wracaja,

niektore rzucaja palenie i po porodzie, po karmieniu piersia do niego wracaja

niektore kobiety pala cala ciaze i nie moga przestac (albo i czasem nie chca),

a nie mozesz do niej isc pogadac, jest niedziela, macie wolne, nie mozesz isc pogadac i powiedziec jej o wszystkim o czym tu napisales?

no i tak kiedys wyjdzie (watpliwosci, brak zaufania, nerwy, stres, im bardziej nabrzmi problem tym mocniej wybuchnie)

nie lepiej odrazu o tym porozmawiac, wypiac sie na siebie mozecie zawsze,

sztuka jest umiec rozmawiac, 'porozmawiaj z nia'

musze zmykac - jesli chcesz to pisz na priw, wieczorem bede na tlenie, odezwe sie na forum

Wyobraźmy sobie taki post:

Witam.

Stalą uzytkowiniczką tego forum jestem od dosyc dawna.

Jednak zalogowalam sie na nowo.Bo mi jakos tak glupio i wstyd troche pod stalym nickiem

Mialo byc fajnie.

Nowa znajomosc,nowa poznana osoba i wogole.

Jednak jak na razie to od paru dni jestem w stresie i to niezlym.

Miałam nudności i w ogole sie kiepsko czułam.

Zrobilam test i wyszedl pozytywnie. Biorę tabletki, znajomy też się zabezpieczył - podobno zakup z pewnego źródła.

Widac podwojne zabezpieczenia tez zawodza W poniedzialek przyszly idę do lekarza

Stara baba a tak sie porobilo

Ale sie nawyrabialo.

P.S.

Prosze,nie linczujcie mnie i wogole.Bez tego i tak sie podle czuje

To bedzie chyba najgorszy tydzien w moim dotychczasowym zyciu.

I co niemożliwe? Możliwe!

Statystyki statystykami, ale np. jeśli pani zażywając hormony miała np. problemy żołądkowe (takie czy takie :oops: ) to skuteczność działania znacznie się obniża. A prezerwatywy też bywają zawodne, co ktoś wyliczył.

Fakt, że niezwykły zbieg okoliczności, ale dlaczego od razu zakładać, że pani chce ktosia perfidnie wmanewrować w dziecko? Jeśli nie miała "niecnych planów' to musi czuć się o wiele podlej niż ktoś, więc może do wyjaśnienia sprawy zaoszczędźmy jej upokorzeń.

Ktosiu, bądź mężczyzną, powtórzcie testy, idź z nią do lekarza, ale przede wszystkim spróbuj wesprzeć psychicznie. Chyba łączy was coś więcej niż łóżko?

Witaj serdecznie

Chciałabym Cię poprosić z całego serca o jedno – proszę, zaopiekuj się swoją dziewczyna jak najlepiej. Daj jej wsparcie otaczając troską – skup się na jej potrzebach jako osoby w szczególnym stanie. Pokaż jakie masz kochające serce ... miłość do dziecka pomoże przetrwać Wam wspólnie wszelkie złe dni . Jesteś jej potrzebny- nie zawiedż jej.

Pozdrawiam bardzo, bardzo ciepło

Gość M@riusz_Radom

Osowa - mimo wszystko strasznie ironiczna jest Twoja wypowiedź ;)

Prześledźmy :

Jak brzmi :

Chciałabym Cię poprosić z całego serca o jedno – proszę, zaopiekuj się swoją dziewczyna jak najlepiej.

W kontekście tego :

Mialo byc fajnie. Nowa znajomosc,nowa poznana osoba i wogole.

Jak rozumiem ciężko nieznaną osobę nazwać "swoją" dziewczyną, tym bardziej, że nie trzeba się specjalnie starać o "znajomą na jedną noc" ..

Jak brzmi :

Daj jej wsparcie otaczając troską – skup się na jej potrzebach jako osoby w szczególnym stanie

W kontekście tego :

Jednak jak na razie to od wczoraj jestem w stresie i to niezlym. ... Ale o tym ze cos jest nie tak,ze test wyszedl pozytywnie dowiedzialem sie wczoraj przez sms-a

Ciężko się skupić na potrzebach - czy to aby nie tylko o te potrzeby chodzi ? - kiedy człowiek żyje w stresie ;) Zresztą idąc dalej - jakże w nowoczesny sposób ktoś dostał wiadomość o tym, że być może jest "potencjalnym" ojcem ;)

Jak brzmi :

Pokaż jakie masz kochające serce

W kontekście tego :

dlatego staralem sie zadbac zeby sie nie spodziewac ... oraz .... To bedzie chyba najgorszy tydzien w moim dotychczasowym zyciu.

Tu chyba nie trzeba nic komentować;)

Reszty chyba też nie. Miłość do dziecka - super brzmi, ale nie w przypadku człowieka, który nie jest na nie gotowy, a już wogóle jest prze..ne kiedy to dziecko będzie się miało "nie z TĄ" kobietą ....

Sorry Joasiu - piszesz pięknie, ale życie już takie piękne nie jest. Nic się tak słodko i pięknie nie układa, kłopoty się same nie rozwiązują itp itd..

Reasumując - jeśli to była "przyopadkowa" znajomość radziłbym na wszystkie możliwe sposoby sprawdzić, czy aby "ktoś" na pewno jest ojcem dziecka. Jeśli nie współżyli regularnie to "szansa" że przy tabletach i prezerwatywie oraz JEDNYM stosunku kobieta zachodzi w ciążę jest praktycznie zerowa.

Jeśli zaś "ktoś" jest wyjątkowo wyjątkowym pechowcem ;) (choć dziecko to największy skarb dla kochającej się pary) to byłby wyjątkowo wyjątkowym skur..czybykiem gdyby wyparł się dziecka i nie zadbało jego przyszłość.

Tyle..