duduś 09.04.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Czy w kuchni gdzie meble kuchenne znajduję sie pod oknem i sięgaja prawie do samego parapetu warto dawać parapet czy ładniej będzie wykończyć to miejsce tą samą kafelką jaka jest na ścianie Proszę o poradę lub jakies zdjęcia tych rejonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 11.04.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 U nas blat kuchni w miejscu parapetu jest szerszy i tworzy jedną płaszczyznę. Jest to wygodne bo żadne paprochy nie wchodzą między blat i parapet.Wszystko zależy na jakiej wysokości wypada parapet i jak planujecie wys. blatu. U nas to wypadło na 100 cm i jest to świetna wys. blatu, oboje mamy powyżej 170 cm i przy pracach kuchennych nie boli nas kręgosłup.Ale gdyby blat miał być niżej, to jestem za opcją kafelkową, łatwiej uszczelnić takie połączenie i chyba ładniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Kuchnia ma 2 okna.I nie może się doczekać parapetów z firmy Natura. Jedyne wyjście to chyba zamontować parapety kamienne. Tylko jaki kolor wybrać,zważywszy,że szafki bedą jasnożółte-stat Ikea http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=45498&langId=-27&parentCats=10110*10652 a uchwyty metalowe.Blat- "aluminium".Płytki prawdopodobnie ecru z paskiem mozaiki wielokolorowej-żółcie,bęże,brązy. Ściany jasno beżowe,ale o odcieniu szaro chłodnym. Parapety oprócz tego,ze się stykać będą z oknami -ciepły brąz,to będą przy tych płytkach ecru. Ten kamień to lepszy,żeby był szary czy ecru? Pomóżcie,bo jajko zniosę z tego wybierania. Jestem elastyczna i mogę zmienić ew. te płytki, np. na zwykłe 10X10 w jednolitym kolorze.Tylko jakim? W salonie który jest przy kuchni parapety są drewnianie w kolorze brązowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 10.10.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Pooglądaj zdjęcia w mojej kuchni Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Uśmiecham się o komentarz,bo nie za bardzo widzę jaki to kamień. Napisz proszę,co to jest i jaki to kolor? Dzięki bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 10.10.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Marmur mielony: konglomerat PORTO.Z tego samego jest blat w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 10.10.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Dla mnie jasny parapet stopi się z resztą http://www.ikea.com/PIAimages/40907_PE135039_S3.jpghttp://dolasie.photosite.com/~photos/tn/47_348.ts1128831200000.jpg My też mamy konglomerat - parapety są jasne, blaty takie będą również, a fronty planujemy podobnie jak ma Nina Mirgos Tu jasność - tam jasność - dla mnie osobiście za dużo tej jasności, jakiś kontrast by się przydał - takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikasons 10.10.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Moja kuchnia też będzie jasna- fronty z litego drewna - white oak.Ideałem dla mnie byłby szary granit typu Kashmir white, ale cena jest przerażająca:( Przy 5 metrowym blacie różnica w cenie między granitem tańszym a droższym jest duża.Dlatego się waham. Tańszy szary to oczywiście nasz granit strzegomski, ale dla mnie ma za "gruby wzór", no i zdarzają się brzydkie "myszki"białe czy czarne. Dlatego zdecyduję się chyba na chiński granit "yellow rock", b. ładny, drobny wzór, o beżowym odcieniu z dorbnymi szarymi plamkami. I co najważniejsze 350 zł za m kw., a nie powyżej 800. Z tego samego kamienia będę też mieć parapety, które będą na równi z blatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 No ja też myślę o szarym,ale najlpiej,żeby był cały szary bez żadnych "znaczeń". NIna,a gdzie kupiłaś te parapety? monika,gdzie można zobaczyć ten kamień? Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 11.10.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Kamień kupowałam w Żyrardowie, koszt wyjściowy około 650 PLN za metr kwadratowy, ale się dobrze targowałam Już nie pamiętam ile tego wyszło łącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.04.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam, mam mały dylemat, czy robić w oknie kuchennym parapet czy zrezygnować i obudować płytkami lub drewnem. Czy ma ktoś takie rozwiązanie, jeżeli tak to proszę o zdjęcia. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 16.04.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 raczej Ty wklej fotę jak wygląda ta kuchnia bo to wszystko zależy od układu i wystroju. no i chyba to jednak kwestia gustu. ja osobiście jestem za parapetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.04.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Jeszcze jej nie mam, bo dopiero czekam na okna, dlatego chciałabym widzieć jak to wygląda bez parapetu, bo mam czas zastanowić się. Bo jak parapet to trzeba więcej zostawić miejsca do podmurowania okna. Pod oknem na pewno nie będzie zlewozmywaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.04.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 sylvia, jeśli będziesz miała tam zabudowę kuchenną to najlepiej parapet połączyć z blatem ciągu roboczego, czyli parapet i blat w jednym jeśli nie będzie tam szafek to zrób parapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.04.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Pod oknem będą szawki i blat roboczy, ale nie wiem czy mi wyjdzie okno na równo z blatem, bo dość wysoko jest to okno a i tak już je troszkę zamówiłam wyższe. Teraz mi jest ciężko obliczyć, bo dopiero będzie chudziak, potem podłogówka i płytki więc dokładnej wysokości nie mam. I dlatego chciałabym zobaczyć zdjęcia okna bez parapetu obrobione drewnem lub płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.04.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 ja od początku zamierzałam mieć blat na równi z parapetem, tak mi się po prostu podobaale to kwestia gustuja bym chyba mimo wszystko przy takim rozwiązaniu zrobiła parapet .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 16.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 jeśli pod oknem zamierzasz mieć blat roboczy to nie rób parapetu. Nawet jeśli okno wypadnie wyżej niż blat, to zrezygnuj zupełnie z parapetu, bo będzie to trochę chaotycznie wyglądało (parapet i blat??? jakoś mi to nie pasuje razem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 18.04.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Moim zdaniem niezależny parapet wygląda lepiej. Byle tylko na tym samym poziomie. Ponadto, jeśli bierzesz gotowy blat, to nie musisz się martwić o szerokość, która standardowo wynosi 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 19.04.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Moim zdaniem niezależny parapet wygląda lepiej. Byle tylko na tym samym poziomie. Ponadto, jeśli bierzesz gotowy blat, to nie musisz się martwić o szerokość, która standardowo wynosi 60 cm. Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 19.04.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Jabym zrobiła paparapet w kolorze blatu, bądz też w kolorze okna. Ale napewno nie płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts