monikaa13 26.02.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Co wy z tymi dużymi zdjęciami Ja widzę normalne, a nawet można by rzec - małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 26.02.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 U mnie ma być blat kuchenny równo z parapetem (wys. 86cm) żonka tak wymyśliła i cóż ja biedny mam do gadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 26.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A ja planuję parapet z kafelek, które będę kłaść na ścianie nad blatem. Bodajże na stronie Ikea można podpatrzeć takie parapety. Ja celowo zrezygnowałam z parapetu drewnianego w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 26.02.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Miałam plan identyczny z Twoim - zrobić parapetoblat i tak samo wybił mi go z głowy facet, który robił mi kuchnię. Z tym że blat ten miał spełniać u mnie rolę stołu w kuchni. Pan od kuchni uzmysłowił mi, że stół będzie za wysoki dla zwyczajnych krzeseł a za niski dla hokerów. Zrobiłam parapet oddzielnie i stół oddzielnie, ale wszystkie płaszczyzny - blaty, parapet i stół z jednego "materiału" i wygląda fajnie. Nie przejmuj się koniecznością zmiany planu, za jakiś czas nie będziesz nawet o tym pamiętać Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elka62 26.02.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Kurde jakos nie moge sobie wyobrazic parapetu nad blatem...A jesli juz tak zostanie to jaki kolor zrobic taki jak blat czy inny???? Masakra jakas! Poradzcie mi cos prosze!!!!!!! Spokojnie Miałam tak w poprzedniej kuchni - blat był ciemno-szary a parapet biały. Wyglądało dobrze: blat nawiązywał do mebli a parapet do okna i wszystko pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelika_p 27.02.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 (edytowane) ... Edytowane 21 Lipca 2016 przez angelika_p zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbaretta07 25.03.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 prosze o pomoc zamówiłam meble pod zabudowe do kuchni , mam jednak problem ze stolikiem.W kuchni są drzwi balkonowe 90i przy tym okno, chciałam a blatu takiego jak pod zabudowę zrobic parapet i wyciągnąc go w naroznik kuchni jako stół ale w żaden sposób nie moge dopasowac kształtu tego stolika i parapetu czy macie jakies pomysły a może gotowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 25.03.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A pomyslałaś o wysokości tego stolika i jego funkcjonalności? Nie wiem na jakiej wysokosci masz mieć ten parapet, u mnie jest on wyżej niż blat w kuchni, a tym samym stół i ktoś mi uświadomił, że robiąc razem stolik z parapetu nie znajdę do niego krzeseł bo hokery będą za wysokie, a zwykłe krzesła za niskie. Radzę przemyśleć sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.03.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 chciałam a blatu takiego jak pod zabudowę zrobic parapet i wyciągnąc go w naroznik kuchni jako stół ale w żaden sposób nie moge dopasowac kształtu tego stolika i parapetu czy macie jakies pomysły a może gotowe zdjęciaA z czym masz konkretnie problem? Jakiż to zawiły kształt powoduje, że nie można go wykonać. A może być rzuciła schematem jak to ma być umieszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamia6806 14.10.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Miało byc tak : blat i parapet jednocześnie równo na jednym poziomie, czyli blat wchodzący w oknoZamawiając blat kuchenny ( szer. standard 60 cm) dowiedziałam się wczoraj,że należałoby zamówić ten kawałek na dł. całej ściany ( 3 m) o szer. 90 cm, koszty blatu zwiekszają się wtedy o 100 %.Dla zasady nie zapłacę tyle za coś takiego.Ma ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 14.10.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ja mam gorzej - parapet jest o 10 cm NIŻEJ niż blat. To dlatego że meble mam wyższe niz standard. Musiałabym chyba zastrzelić kogoś w spółdzielni żeby mi pozwolili podnieść okno, więc machnęłam ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 14.10.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Miało byc tak : blat i parapet jednocześnie równo na jednym poziomie, czyli blat wchodzący w okno Zamawiając blat kuchenny ( szer. standard 60 cm) dowiedziałam się wczoraj, że należałoby zamówić ten kawałek na dł. całej ściany ( 3 m) o szer. 90 cm, koszty blatu zwiekszają się wtedy o 100 %. Dla zasady nie zapłacę tyle za coś takiego. Ma ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu ? Nie wiem jaki głęboki ma być ten parapet ale mnie sie nasuwa jedno - zmniejszyc głębokość szafek. One i tak standardowo są płytsze niż 60 cm więc może nie będzie dużej straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamia6806 14.10.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Parapet okienny o szer. ok. 12 cm. Nie wyobrażam sobie zmniejszenia o tyle szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 14.10.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 A nie mozna zwęzić parapetu tzn. zlicować go ze ścianą? My tak właśnie mamy i wygląda to bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamia6806 14.10.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Zlicowany ze ścianą ma tyle szerokości. Ściana jest z porotermu 30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 14.10.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 nie wiem z czego zamawiasz blat, jeśli z kamienia to często blat jest łączony z parapetem. Czyli nie jest wycinany z całości. Jest wtedy duża oszczędność na materiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 14.10.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 lamiamy właśnie mieliśmy taki sam problem, ale pan który robi nam kuchnię, aby nie naciągać nas na koszty, zaproponował, że ten kawałek , który idzie w okno zamiast parapetu zrobi osobno z blatem, ale skręci go z blatem tak, że nie będzie śladu łączenia. Nie wiem czy jasno to przedstawiłam, ale myślę , że rozumiesz o co chodzi? Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 16.10.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Miało byc tak : blat i parapet jednocześnie równo na jednym poziomie, czyli blat wchodzący w okno Zamawiając blat kuchenny ( szer. standard 60 cm) dowiedziałam się wczoraj, że należałoby zamówić ten kawałek na dł. całej ściany ( 3 m) o szer. 90 cm, koszty blatu zwiekszają się wtedy o 100 %. Dla zasady nie zapłacę tyle za coś takiego. Ma ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu ? nie rozumiem tesktu "dla zasady nie zapłacę" - chcesz meić blat i parapet z jednego kawałka materiału, to musisz zapłacić za cały wykorzystany materiał. nie za ten co bedzie leżał efektynie na blato-parapecie. ja chciałam tak miec i byłam tefo swiadoma, ze płace sporo drożej. ale zalezało mi żeby nie było łączeń, bo jednak skoro to blat-patapert, to oznacza ze pod oknem i każde łączenie bedzie widoczne. ja mam blat z granitu, zapłąciłam za cały materiał i nawet ścinki dostałam już małż kombinuje co z nich zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 16.10.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Też nie rozumiem tego oburzenia stolarz musi nabyć cały blat, to on ma być stratny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts