Gość 10.04.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 RB nie jestem zwolennikiem kucia bruzd poziomych ... mimo, iż dom sie od tego nie zawali ... instalacje sugeruję w poziomie połozyć na posadzce ... tak jak zrobił thalex, a kuc jedynie piony ... ... Natomiast nie wiem jak zabezpieczyć na zimę aby mróz nie porozsadzał jeżeli była instalacja zalewana. thalex w sytuacji jaka masz Ty ... ja zrobiłem tylko próbe cisnieniowa na zimno ... grzejniki zdemontowałem ... instalacja oprózniona z wody i przedmuchana ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 11.04.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 RB - jak się zawali daj znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 11.04.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Podoba mi się, też mi nie dawała spokoku wizja szukania dziurawej rury pod podłogą A czy można by wkuć rury w suporeks 24cm ? parter i poddasze. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 11.04.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 zibi2 a koszmary nocne Cię nie męczą? jeżeli masz instalację z porządnych materiałów to dziurawa rura w wylewce może być jedynie na własne życzenie wtedy gdy ktoś ją uszkodzi mechanicznie. ponadto jeżeli jest to robione systemowo tzn. rury i złączki z jednego systemu, renomowani producenci dają ubezpieczenia na instalacjie wykonane w ich systemach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 11.04.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 RB nie jestem zwolennikiem kucia bruzd poziomych ... mimo, iż dom sie od tego nie zawali ... instalacje sugeruję w poziomie połozyć na posadzce ... tak jak zrobił thalex, a kuc jedynie piony ... ... Natomiast nie wiem jak zabezpieczyć na zimę aby mróz nie porozsadzał jeżeli była instalacja zalewana. thalex w sytuacji jaka masz Ty ... ja zrobiłem tylko próbe cisnieniowa na zimno ... grzejniki zdemontowałem ... instalacja oprózniona z wody i przedmuchana ... pzdr Jak najbardziej przedmuchać można ale trzebaby; mieć kompresor (bo odkurzacz może się spalić) znać dobrze własną instalację i podjąć ryzyko, że napewno skutecznie się przedmucha/przesuszy A czasem to gra nie warta świecki - czyli czasem lepiej nie zalewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 11.04.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 zibi2 a koszmary nocne Cię nie męczą? jeżeli masz instalację z porządnych materiałów to dziurawa rura w wylewce może być jedynie na własne życzenie wtedy gdy ktoś ją uszkodzi mechanicznie. ponadto jeżeli jest to robione systemowo tzn. rury i złączki z jednego systemu, renomowani producenci dają ubezpieczenia na instalacjie wykonane w ich systemach Ubezpieczenia, gwarancje tak, tak. Ale jeśli to akurat mi trafi się ta jedna wybrakowana rurka na 10 tys to mam demolkę w mieszkaniu, której mogę łatwo i bezkosztowo uniknąć zakuwając rurki w ścianie. Prowadzenie instalacji w podłodze bardzo mi się nie podoba właśnie z tego powodu. Czy ktoś praktykował prowadzenie rurek w suporeksie ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 11.04.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Pytanie do 1950: Pisząc ponadto jeżeli jest to robione systemowo tzn. rury i złączki z jednego systemu, renomowani producenci dają ubezpieczenia na instalacjie wykonane w ich systemach Masz jakieś sprawdzone rozwiązania? W celu oszczędności na robociznie chciałbym sam sobie zrobić taką instalację, cze wtedy tez jest gwarancja i ubezpieczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 11.04.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Hep2O Hepwortha możesz zrobić samemu. nie najtańsze chociaż zeszli z cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 11.04.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Dzięki, interesujące. Chyba tego szukam. Teraz trzeby by usiąść i zaprojektować sobie ogrzewanie w domku. Mieszane - podłogowo grzejnikowe i oczywiście rozdzielaczowe. Miałbyś jakieś wskazówki dla mnie w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 11.04.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 jak będziesz wszystko robił w Hep2O to powinni Ci zrobić projekt darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 01.05.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Wracając do tematu bruzd, to zgodnie z przepisami i tzw sztuką budowlaną wykuwanie bruzd na instalacje w ścianach z pustaków jest zabronione. Ale w życiu jak to w życiu są dwa uda, albo się uda albo się nie uda.Pozdrawiam tych którym sie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts