mia123 24.11.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 W Nobilesie najbardziej mi sie podoba, że ma testery za 31 groszy Inne firmy sprzedają taki sam tester za 3,5 zł. Więc nobilesa można nakupić kolorów i testować. A z Duluxem by się to przydało bo ich farby wychodzą inaczej niż na pokapowaniu, ale niestety testera duluxa nie spotkałam już nie mówiąc o cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 24.11.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Dwuletni kotlet..mniam mniam Ale jak już został odgrzany to..równie dużo co od farby zależy od osoby która maluje. Można pięknie wymalować Dekoralem lub okropnie Tikkurilą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 24.11.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Na sufit dałem Eko-śnieżka biała. Na ścianiesłomkowo- żółty Caparol z mieszalnika za 22 zł/L i jest OK. Sam malowałem "tymi ręcyma" kilka tyg. temu - krycie jednej i drugiej dobre. Eko-śnieżka akrylowa biała bezzapachowa. Caparol Santex-7 lateksowa - pachnie trochę przez dobę, w pełni zmywalna (ponoć). Dekoral akrylit-W z 5 lat temu wydawało mi się , że podczas malowania capił amoniakiem. Jak jest z nim teraz nie wiem. Ale nie dajmy się zwariować .... farba to tylko farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 24.11.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Niby farba to tylko farba, ale prolem, jak się ma dzieci, ktore nie oszczędzają scian. Wtedy chyba warto zainwestowac w dobre zmywalne farby, żeby nie wsiekac się niepotrzebnie na dzieci. A swoją drogą mój 4 letni syn nigdy dotąd nie malowal po scianach, aż do wczoraj.... Dobrze, że to tylko sciana w starym domu, zresztą nadająca sie już do malowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.11.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 W Nobilesie najbardziej mi sie podoba, że ma testery za 31 groszy Inne firmy sprzedają taki sam tester za 3,5 zł. Więc nobilesa można nakupić kolorów i testować. A z Duluxem by się to przydało bo ich farby wychodzą inaczej niż na pokapowaniu, ale niestety testera duluxa nie spotkałam już nie mówiąc o cenie. Ja mam testery Duluxa, płaciliśmy coś koło 3 zl, takie małe plastikowe z pędzelkiem. My do tej pory malowaliśmy Magnatem i Duluxem. Jedna i druga tak samo dobra, chyba wszystko zależy od przygotowania ścian, a najbardziej uwielbiam jasny beż Duluxa - jest super i do wszystkiego pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 26.11.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 My malowaliśmy ściany w całym domu Nobilesem Cztery Pory Roku i jesteśmy bardzo zadowoleni, można myć i czyścić ściany. Po raz pierwszy malowaliśmy tymi farbami 3 lata temu w mieszkaniu i bardzo dobrze się sprawdziły. Mielismy mały przedpokój i dużego włochatego psa, który po spacerze (nie raz w deszczu) otrzepywał się niemiłosiernie w przepokoju. Wszystkie ślady ze ściany mogłam spokojnie zmyć.DuluXa i Dekorala nie testowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.11.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 My mamy w całym domu Duluxa i jestesmy zadowoleni. Mąż nie marudził przy malowaniu a ja myje ślady małych raczek.Kolory mamy: pastelowa orchidea, pastelowy jasmin, karmazynowy przypływ, słodki melon, niewinny róz, jakąś zieleń i jeszcze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 26.11.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Ponoć pod duluxa trzeba bardzo dobrze przygotować podłoże i dokładnie zagruntować. Ja najpierw porządnie zagruntowałam ściany więc z prawie żadną farbą nie było problemów. Najlepiej maluje się duluxem, bo wcale nie chlapie. Przy jasnych kolorach wystarcza jedna warstwa (oczywiście na farbę podkładową), ciemnymi kolorami trzeba malować 2 razy. Beckers i bondex podobnej jakości. Trochę lepiej kryją, ale mniej kolorów do wyboru. Wszystkie 3 można zmyć a duluxa w wersji kuchnia łazienka nawet wyszorować. Przy okazji malowania domu odkryłam też farby magnat. Niestety dopiero pod koniec robót malarskich. Super się nimi maluje i są baaardzo wydajne i najbardziej kryjące. Nie polecam śnieżki bo więcej farby na malarzu i na podłodze niż na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.11.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Cały dom malowaliśmy duluxem. Wcześniej też "jechaliśmy" na duluxie (2 poprzednie mieszkania) i zawsze byliśmy zadowoleni z jakości farby i z efektu jaki udało się nam osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 26.11.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 W Nobilesie najbardziej mi sie podoba, że ma testery za 31 groszy Inne firmy sprzedają taki sam tester za 3,5 zł. Więc nobilesa można nakupić kolorów i testować. A z Duluxem by się to przydało bo ich farby wychodzą inaczej niż na pokapowaniu, ale niestety testera duluxa nie spotkałam już nie mówiąc o cenie. Ja mam testery Duluxa, płaciliśmy coś koło 3 zl, takie małe plastikowe z pędzelkiem. My do tej pory malowaliśmy Magnatem i Duluxem. Jedna i druga tak samo dobra, chyba wszystko zależy od przygotowania ścian, a najbardziej uwielbiam jasny beż Duluxa - jest super i do wszystkiego pasuje. Szczęściara ja obeszłam wiele sklepów na śląsku, ale nie spotkałam testerów Duluxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaczek2004 26.11.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 U mnie ściany po Nobilesie wyglądały fatalnie, z czasem kolor wyblakł, jakieś smugi powychodziły, brzydko to wyglądało. Polecam Tikkurille. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.11.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 My malowaliśmy ściany w całym domu Nobilesem Cztery Pory Roku i jesteśmy bardzo zadowoleni, można myć i czyścić ściany. Po raz pierwszy malowaliśmy tymi farbami 3 lata temu w mieszkaniu i bardzo dobrze się sprawdziły. Mielismy mały przedpokój i dużego włochatego psa, który po spacerze (nie raz w deszczu) otrzepywał się niemiłosiernie w przepokoju. Wszystkie ślady ze ściany mogłam spokojnie zmyć. DuluXa i Dekorala nie testowałam. i nie próbuj ani jednej ani drugiej a nie pożałujesz Bondex,Beckers czy w ostateczności Tikurrilę,nie żałuj pieniędzy bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.11.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 My malowaliśmy ściany w całym domu Nobilesem Cztery Pory Roku i jesteśmy bardzo zadowoleni, można myć i czyścić ściany. Po raz pierwszy malowaliśmy tymi farbami 3 lata temu w mieszkaniu i bardzo dobrze się sprawdziły. Mielismy mały przedpokój i dużego włochatego psa, który po spacerze (nie raz w deszczu) otrzepywał się niemiłosiernie w przepokoju. Wszystkie ślady ze ściany mogłam spokojnie zmyć. DuluXa i Dekorala nie testowałam. i nie próbuj ani jednej ani drugiej a nie pożałujesz Bondex,Beckers czy w ostateczności Tikurrilę,nie żałuj pieniędzy bo warto.Nobiles jesze ujdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 27.11.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Bondex jest bardzo fajny. Dużo lepszy od Duluxa, kolor wychodzi jak na opakowaniu. I fajnie się nim maluje. Niestety mały wybór kolorów (jak ktoś już tu napisał).Nobilesa nie testowałam jako tako. Mam nim pomalowany kawałek sufitu podwieszanego i nawet fajnie kryje, ale to za mała powierzchnia, żeby ocenić.Dulux ma za to ładne kolory, chociaż na ścianie wychodzą inaczej niż podane na opakowaniu U mnie większość mieszkania pomalowana jest Bondexem, sufity wszędzie Bondexem, tylko sypialnia i 2 małe pokoje Duluxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 27.11.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A ja postawiłem znowu na Duluxa, choć tym razem nie z mieszalnika! I znowu jest pieknie! Brałem też Beckersa do salonu i też ładnie wygląda, ale pokrywal duzo gorzej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 27.11.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Ja uzywam 3 różnych farb w domu. dulux - fajnie sie maluje, farba się dobrze "rozciąga" na ścianach. Ciemniejsze kolory wymagaja malowania dwukrotnego ale to akurat dla mnie nie nowina. decoral - malowałem tym sufit w kuchni i łazience (białą farba do kuchni i łazienki) i jak dla mnie masakra. Farba mi sie zrywała pod wałkiem mimo że gruntowałem sufit gruntem decorala. magnat - niby jednowarstwowa farba. Pod wałkiem odrywała się od ściany (gruntowanej wczesniej jakimś standardowym gruntem). I oczywiście musze malować jeszcze raz bo miejscami sie niedomalowało (farba została na wałku). beckers - malowałem nim kilka razy. Na niebiesko pokój na poddaszu, dobrze sie malowało przy czym kolor dość intensywny więc malowałem 2 razy. Później przemalowywałem ten pokój na żółty też farbą z tej samej firmy - 2 razy i nic nie wystawało niebieskiego. Reasumując jak dla mnie najlepsza farba vs cena jest Dulux i tej farby będę się trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 27.11.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Jak dla mnie to:Sniezka barwy natury i disney (ładniejsze kolory) -okMagnat- kolor szary - superbecker- z w/w najlepiej sie maluje (wałek) za kilka dni chyba bedzie jeszcze nobiles,zobaczymy PS. sufity sniezka z teflonem- super wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 28.11.2009 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Znajoma pracujaca dla Duluxa ostatnio polecila Beckersa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 29.11.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Własnie jestem na etapie malowania, używałam dekorala i śniezkę - barwy natury. To prawda że śnieżka chlapie, cała byłam w kropkach jak skończyłam. Ale nie mam zastrzeżeń co do efektu, równo się pomalowało co prawda to był jasny kolor więc może nie widac tak ewentualnych nierówności. Spodziewałam się że dekoralem malowało się będzie lepiej a tu zonk. Nieco chlapie, ale to i tak nie o to chodzi. Po pomalowaniu pierwszej wartswy stwierdziłam że nie potrafię malować, strasznie nierówno było. Na szczęście po drugim razie jest ok, ale po dokładnych obserwacjach można się do niektórych miejsc przyczepić. Może naprawde nie umiem malować.Mam też ściany pomalowane duluxem - sama ich nie malowałam, użytkuje się je super. Slady po morderstwach komarów można zmyć, z dekorala nieco słabiej. Dulux jak dla mnie ma jeden minus. W przypadku domalowywania po jakimś czasie fragmentu ściany - widać to domalowanie, nie stapia się to z całością. Nie chodzi o odcień bo tu nie ma różnicy ale pod słońce widać taką plamę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 29.11.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Ja mam farby lateksowe Dekoral Akrotix 3000 (z mieszalnika). Można ją kupić w Centrach Dekoracyjnych Dekoral. Bardzo fajnie się malowało i jestem z niej zadowolony. Szorowanie w paru miejscach też już przeżyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts