Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

poradźcie jakie farby do malowania wnętrz są najlepsze. Chciałabym pomalować pokoje gotowymi kolorami. Widziałam rózne rodzaje i firmy. Zastanawiam się nad śnieżką lub duluxem, który jest droższy ale podobno lepszy. Czy są jakieś farby które kryją za pierwszym razem i czy kolor który jest pokazywany na opakowaniu zgadza się z tym juz na ścianach.

...a może doradzicie inne rozwiązanie...

Dzieki za odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
Szukam opinii o farbach silikatowych firmy TORAED. Wyszlo mi ze u nich taniej (za 10l - 95 zl netto).

Ostatnio stosowałem Farbę Silikatową TORAED --tzn. malarze malowali--

bardzo chwalili.

Powłoka wyglada b.dobrze

• 2 weeks później...
w jakim sensie ciezko? sa geste? prawdopodobnie bede malowal sam a nie jestem malarzem wiec moze porobie mazy? :oops:

Tak są gęste i radzę nie rozrabiać. Ja też malarzem nie jestem, ale dałem radę. Tobie też się napewno uda.Pamiętaj tylko, żeby zawsze malować w stronę źródeł światła. Pierwsz warstwa pionowo, druga poziomo ( lub odwrotnie). Nie "wcierać farby" - wałek robi się suchy to koniecznie go zamocz w farbie. Spróbuj najpierw w jakimś najmniej "reprezentacyjnym" miejscu a zobaczysz, że to nic trudnego.

Przy małych dzieciach najlepiej użyć farby lateksowe Huma.

Idealne do zmywania, sensowna cena, dużo niższa niż od w.w konkurentów, a jakość taka sama, jak nie lepsza. tf przedstawiciela 0600 918 658. Mało znane, ale dlatego tak bardzo się nie cenią. Są zresztą te lateksówki bardzo oszczędne.