gosia1719499730 21.07.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dzięki serdeczne za odpowiedż,jeden pokoj już pomalowalismy Dekoralem i wyszlo super ,nad reszta sie zastanawiam?????Mysle nad Duluxsem kolory świata, Ja m miałam pomalowane mieszkanie Benjaminem Moore i byłam zachwycona, teraz tez bede miała te farby, takich kolorów nigdzie nie znalazlam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiak73 21.07.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dzięki serdeczne za odpowiedż,jeden pokoj już pomalowalismy Dekoralem i wyszlo super ,nad reszta sie zastanawiam?????Mysle nad Duluxsem kolory świata, Ja m Gdzie moge dostac te farby ?????????? U nas nie widzialam,najbliżej mam Krakow???Mozesz mi cos podpowiedziecZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.07.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dzięki serdeczne za odpowiedż,jeden pokoj już pomalowalismy Dekoralem i wyszlo super ,nad reszta sie zastanawiam?????Mysle nad Duluxsem kolory świata, Ja m Gdzie moge dostac te farby ?????????? U nas nie widzialam,najbliżej mam Krakow???Mozesz mi cos podpowiedziecZ? Masz na mysli Benjamina?bo nie bardzo rozumiem ?W Krakowie na pewno sa, mi poleciła kolezanka, która jest architektem i pracuje tylko na tych farbach, jakosc rewelacyjna a kolory boskie, takie jakby,za mgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 22.07.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Ja na Dekolaru zawiodłem się. Następna,którą spróbowałem to Duluks. W porównaniu do Dekorala to dla mnie zupełnie inna klasa ( + na korzyść Duluksa). Fakt, jest gęsta, ale nawet żonie to nie przeszkadzało (a to podobno słaba płeć).Innych nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.07.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Ło Matko!!! Farbę, którą jeden chwali, drugi natychmiast gani!!! Morał?- Pomaluj czym chcesz- na pewno wyjdzie dobrze (źle!)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Masz jeszcze podpórkę w postaci przedruku w M tego niezależnego badania farb przez niemiecki instytut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 22.07.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Huma. farby lateksowe. Dobry materiał, przystępna cena. Gdzie w Warszawie dostanę te farby? Chodzi mi co prawda o elewacyjną silikonową... Standardowe są na Wale Miedzeszyńskim numer 402 (?) , koło okien Roto (niebieska hala blaszana) lub zadzwonić do przedstawiciela 0600 918 658 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 22.07.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 beckers i bondex z pigmentami jak komu wygodniej albo w sklepie z palety albo samemu w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 24.07.2005 02:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 A moim zdaniem najlepszą jest Benjamin Moore. Od lat maluje wyłaczie farbami tej firmy. Nie znam cen jakie są w Polsce, bo tutaj gdzie mieszkam to umiarkowane. Ale jakość jest naprawdę dobra. Mam znajomego który ma duży business malarski i też jest tego zdania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 25.07.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 rozumiem, że farb akrylowych ani silikatowych się nie zmywa/zdziera przed kolejnym malowaniem.... co w takim razie jak tych warstw jest kilka? kiedy jest granica , że trzeba wszystko zerwać? bo chyba taka jest a może się mylę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.07.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 rozumiem, że farb akrylowych ani silikatowych się nie zmywa/zdziera przed kolejnym malowaniem.... co w takim razie jak tych warstw jest kilka? kiedy jest granica , że trzeba wszystko zerwać? bo chyba taka jest a może się mylę.... witaj w przypadku dobrych jakosciowo farb akrylowych , kolejnych warstw moze byc max ok. 8, pozniej powinienes je zedrzec ,moga sie luszczyc, nie mowiac o nieoddychaniu sciany.Nowoczesne akryle chociaz charakteryzuja sie stosunkowo duza paroprzepuszczalnoscia, to gdzies na tych kilku warstwach ta mozliwosc sie jednak konczy. W panstwach , gdzie sie rygorystycznie przestrzega poszanowania srodowiska naturalnego, sciaganie np. tynku akrylowego kosztuje ok. 25 euro za metr, u nas mozna wciaz wrzucac to w kanal To m.in. tez powod dla ktorego Niemcy coraz czesciej uciekaja od tynkow akrylowych . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 25.07.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 rozumiem, że farb akrylowych ani silikatowych się nie zmywa/zdziera przed kolejnym malowaniem.... co w takim razie jak tych warstw jest kilka? kiedy jest granica , że trzeba wszystko zerwać? bo chyba taka jest a może się mylę.... witaj w przypadku dobrych jakosciowo farb akrylowych , kolejnych warstw moze byc max ok. 8, pozniej powinienes je zedrzec ,moga sie luszczyc, nie mowiac o nieoddychaniu sciany.Nowoczesne akryle chociaz charakteryzuja sie stosunkowo duza paroprzepuszczalnoscia, pozdrawiam Gdzieś ty się takich rzeczy naczytał ? A może trzeba mówić o wartościach bezwzględnych ? Ile wynosi Sd ? Ile pary przejdzie przez te "względnie paroprzepuszczalne warstwy"? Dla paru wymalowań, to będzie Sd paręset metrów... To chyba marketing. W handlu nie widziałem jeszcze nigdy akrylówki "nie przepuszczalnej". A fizyka - fizyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.07.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 1. Gdzieś ty się takich rzeczy naczytał ? ............. 2. W handlu nie widziałem jeszcze nigdy akrylówki "nie przepuszczalnej". A fizyka - fizyką. ad.1 Tak elegancka forma pytania odbiera chec do dyskusji i podania zrodla. ad.2 To malo widziales. milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 29.07.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 więc po takich ośmiu warstwach jak zdzierać tą fabę? jest jakś chemia która to ułatwia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 29.07.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 1. Gdzieś ty się takich rzeczy naczytał ? ............. 2. W handlu nie widziałem jeszcze nigdy akrylówki "nie przepuszczalnej". A fizyka - fizyką. ad.1 Tak elegancka forma pytania odbiera chec do dyskusji i podania zrodla. ad.2 To malo widziales. milego dnia Może pytanie rzezczywiście niezręcznie postawione. Dyplomatyczna odpowiedź, ale dalej pozbawiona konkretów. Przepuszczalnosci - i dyfuzyjność to fizyka. Mierzalne,"mędrca szkiełko i oko". ad2. chyba jednak widziałem. .. Z żadnych wyrobów powszechnego użytku producent nie deklaruje wyrobu jako nie paroprzepuszczalnego. Lecz skoro tyle widziałeś, chętnie poznałbym JEDNĄ taką nazwę wyrobu. Niestety znowu przydałyby się KONKRETY. A warstw farby - może być tyle, ile gwarantuje przyczepnośc do podłoża. Wykonuje się na to prymitywne testy. Przy źle przygotowanym podłożu - wystarczy jedna warstwa, aby obłaziła. Stąd nie ma tu reguł rachunkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingazet 29.07.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 a ja polecam farby firmu DUFA /niemieckie/ w Polsce jest sieć dystrybucyjna, mamu wymalowane lateksową, malarz mówił że super się maluję, ja ściany w miejscach brudnych szoruję i nie ma śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.07.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 a ja polecam farby firmu DUFA /niemieckie/ w Polsce jest sieć dystrybucyjna, mamu wymalowane lateksową, malarz mówił że super się maluję, ja ściany w miejscach brudnych szoruję i nie ma śladu Tak właśnie powinna zachowywać każda dobra lateksowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domszkieletowy 30.07.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 beckers lub dekoral nie polecam duluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domszkieletowy 30.07.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 beckers lub dekoral nie polecam duluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 01.08.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 ok, ale cały czas mowa o malowaniu a co z"deaktywacją" takiego malowania? jeżłei te farby są takie wytrzymałe na ścieranie to jak sie ich pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts