motyczka 28.11.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 ja jestem fanką Dyrupa, z gruntowaniem powierzchni zwyklym "unigruntem" z OBI...piękne krycie, zmywalna no i szeroka paleta kolorów przystępna cena...żadnych minusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 29.11.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 jesteśmy kilka dni po malowaniu ścian, zagruntowanych tynków maszynowych i jesteśmy zachwyceni tikurilą optivą. hol pomalowany jest tą farbą techniką "mazańców" i "zamazańców" w kolorze jaskrawej pomarańczy. super to wyszło! technika ta jest wynikiem amatorskich prób gąbeczką, ścierczką na ścianie w garażu. hitem okazał się pędzel do makijażu. polecam tikurilę. jest bardzo wydajna. Podpowiedz jak to robiłaś? Najpierw pomalowałaś a potem mazańce czy inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vdr 10.12.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Najlepszą chyba ofertę mają w Castoramie (i dobre ceny). Mają Beckersa, Bondexa (Dyrup), Duluxa.Odradzają Dulux (baza Kolory Świata jest ponoć słaba, a droższa baza Diament - droga).Polecają Beckersa - ponoć bardzo dobra i korzystna cenowo jest farba Designer 3. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 11.12.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Beckers-a polecem tylko Elegant jest to oryginalna baza szwedzka,sprawdzona ekstremalnych warunkach a Designer produkowany jest w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 11.12.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 polecam Tikkurila Optivia 5 (można kupić w Leroy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vdr 11.12.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Beckers-a polecem tylko Elegant jest to oryginalna baza szwedzka,sprawdzona ekstremalnych warunkach a Designer produkowany jest w Polsce... Elegant jest lekko błyszcząca, a ja wolałbym matową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askala 01.01.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 czeka mnie malowanie tynków cementowo-wapiennych zatartych piaskiem kwarcowym czxym najlepiej zagruntowac i czy wogóle ? jaką farbą z forum wynika raczej ze Tikkurilą ktos moze podzielić sie aktualnymi cenami ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 01.01.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 amerykanskie farby BM - woogle wszystko co amerykansie jest najlepsze- hamburgery, rakiety, popcorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askala 01.01.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 ceny jakie znalazłem na www optiva 5 9l 210 złoptiva 20 9l 240 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 01.01.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 czy ktoś ma doświadczenie z farbami lub stiukami firmy OIKOS? nie widziałem lepszyych. Na dzień dobry dolewasz 50% wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam153 26.04.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 stary temat ale powoli przymierzam się do malowania i przeszukuję wątki o malowaniu. Powiem o swoich doświadczeniechz duluxem. Malowałem mieszkanie teściowej duluxem kolory świata czy jakoś tak. Ściany przetarte papierem ściernym, zagruntowanwe gruntem tytan w całym mieszkaniu jednakowo. W jednym pokoju poszła jakaś pistacja na ścianę tylko po gruntowaniu, w drugim pokoju jakaś papryka po gruntowaniu i białkowaniu śnieżką albo cieszynianką. W trzecim pokoju poszedł jakiś łosoś na tak samo przygotowane ściany i właśnie ten kolor po krótkim czasie miejscami zamienił się w pęcherze i zaczął się złuszczać. Miałem wyrzuty sumienia, że coś spieprzyłem teściom ale widzę że to nie był odosobniony przypadek. Inni też mieli takie problemy. Może więc coś z konkretna farbą jest nie tak? W zasadzie to ten łosoś nie za bardzo się rózni od koloru który sam sobie wymieszałem w wiadrze w swoim mieszkaniu (pigment + biała farba, prawdopodobnie śnieżka) a cena nie ta sama. Zastanawiam się czy po prostu zamiast wydawać sporo pieniędzy na gotowe farby to czy nie zrobić sobie własnej. Kupię kilkadziesiąt litrów białej jedynki gold. Pomaluję wszystkie sufity, a potem będe robił kolory. Zakładam najmniej optymistyczny wariant czyli np. 3 krotne malowanie do oblicznia ilości farby. Czy można ją mieszać z pigmentami? Nie znam dobrze cen ale jak czytam, że ktoś wydał kilka tysięcy na farbę to to mnie trochę przeraża. Może mają większe domy niż mój... Inna sprawa, że żona namawia mnie na gotowe produkty. Ale po pierwsze miałem złe doświadczenie z tym duluxem, a po drugie jak żona z teściową kupili gotową farbę do kuchni i do innego pokoju to śtwierdzili, że są za ciemne i kazali mi rozjaśniać, bo wyszło inaczej niż na wzorniku. Więc po co to było? Całe szczeście, że ze mnie taki niespotykanie spokojny człowiek bo inaczej to petarda w wiadro i zamknięte drzwi i niechby sobie malowały;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo1960 26.04.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 ja bym wybrał jedynkę żółtym dekoralem malowałem 4 razy i ledwo pokryło ,był to tak tu zachwalany akrylit w z mieszalnika dodam że ściany były zagruntowane na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamekxyz 26.04.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam Zbych piszesz: "Piszcie proszę dokładnie jakimi farbami malujecie. " a sam post wyżej tego nie napisałeś? Jak to nie napisałem? Malowałem farbami Tikkurila (i matem i połyskiem) oraz Dekoralem Akrylitem W Zbychu, Minelo juz dwa lata od Twojego malowania ścian. Ciekawi mnie jak w ciągu tych dwóch lat sprawdzały Ci się farby firmy Tikkurila? Czy w użytkowanu są równie dobre jak podczas malowania? Czym się roznią: Optiva 5 - Akrylowa farba lateksowa do wnętrz (mat) Optiva Satin - Akrylowa farba lateksowa do wnętrz (satyna) Optiva 20 - Akrylowa farba lateksowa do wnętrz (półmat) dzieki Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 26.04.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Czy ten kolor Dekorala którym malowałeś to kolor gotowy czy z mieszalnika?W palecie barw z mieszalnika są kolory np.niektóre barwy żółci wymagające dodatkowego podkładu kolorystycznego, który raz wpływa na siłę krycia a dwa gwarantuje, że kolor jaki wybrałeś będzie miał taką barwę i intensywność jaką powinien. Jeżeli macie jakiekolwiek problemy z farbami (nieważne jakiego producenta) to zgłaszajcie ten problem w punkcie gdzie kupiliście te produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam153 26.04.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 to był gotowy kolor duluxa. pistacjowy leży bardzo ładnie, a ten łosoś się łuszczył w kilku miejscach. podkład pod oba kolory był taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.04.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 W mieszkaniu malowałam gotowym Dyrupem na kilka różnych kolorów, u teściowej też. Krycie świetne, malowaliśmy sami.Teraz też się zastanawiam na nimi, musze sprawdzić aktualne kolorniki gotowych farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 30.04.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ja jestem po malowaniu góry domu (3 pokoje + klatka farbami Dekoral Akrylit W i efekt jest bardzo dobry.Kolory są piękne nic nie odłazi ani się nie łuszczy.Ściany malowane 2 razy (nie wierzę w jednokrotne malowanie), wcześniej gruntowane jakąś tanią emulsją. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bladik 02.05.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 czy ktoś ma doświadczenie z farbami lub stiukami firmy OIKOS? Farby i siutki firmy OIKOS jest to ekstraliga w przypadku produktow dekoracyjnych do wnetrz jak i na zewnatrz. Wszystkie produkty sa produktami wodorozcienczalnymi, w ktorych nie znajdziemy grama szkodliwej chemii. Duzo ludzi cieszy sie Tikurilla, jednak ilu z was bierze pod uwage paraprzepuszczalnosc? Od kiedy to latex, pozwala scianie na swobodne oddychanie, przewietrzanie i odparowywanie muru? Zastanawialiscie sie kiedys nad tym? Jesli nie, to sprobujcie zalozyc sobie latexowa rekawiczke na dlon i zdiac ja po 15 minutach... A znacie roznice miedzy naturalnymi stiukami wapiennymi jakie ma w swojej ofercie OIKOS, a szpachlami akrylowymi blednie nazywanymi stiukami? Zapewne nie znacie.....jednak wiadome jest nie od dzis...ze OIKOS to producent farb i stiukow dla sektora z gornej polki, ktorzy cenia sobie jakos oprocz estetyki i ladnego wygladu, rowniez jakosc produktu i naturalne zachowanie muru w naszym klimacie, i technologi budownictwa. Dlatego gratulacje dla tych co wybrali farby latexowe Tikurilli, i proponuje podejscie do sciany z wilgotnosciomierzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bombadill 02.06.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Czy ktos ma doswiadczenia z farbami firmy KABE? Zastanawiam sie tez nad Tikkurila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekul 13.07.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 witam wszystkich ...juz prawie się zdecydowałem na farbę tikkurilii optivia 5 a tu nagle mówią mi że jeżeli się nie ma nawiewników w oknach i nie ma mikrowentylacji to przy takiej farbie ściany nie oddychają powiedzcie mi proszę jak to jest naprawdę z tymi farbami które to niby zamykają "pory" i nie przepuszczają powietrza, a pozatym do uzytkowników tikkurili - jesteście zadowoleni z wybory, i czy po pomalowaniu jest połysk świecący czy matowy?? pozdrawiam darekul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts