Gość 08.04.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Osobiście polecam Dullux. Ostatnio malowaliśmy cały dom (mieszkamy u rodziców) Farby były różnego koloru (mieszali na miejscu w Castoramie-koszt to biała farba pigment był gratisowy) My wybraliśmy kolor bordowy. W związku z tym, że ciemny to należało 2 razy pomalować. Jednak farba rewelacyjna. Konsystencja masła. I co najważniejsze- kolor nie obłazi, nie blaknie. Jesteśmy bardzo zadowoleni. W swoim nowym domku też kupimy Dulluxa albo Beckersa- ponoć równie dobra. Paarę lat temu malowaliśmy właśnie jakimiś polskimi farbami. Dodawaliśmy sami pigmenty. Po 3 latach zamiast fioletu był "brudny" szary, ściany straciły "żywą" barwę. Stąd to malowanie całego domu. Nowe farby są na ścianach już ze 2,5 roku- i wyglądają jak nowe. Aha, ta farba na ścianie wygląda jak guma. Mi się to podoba. I zmywa się z niej brud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 08.04.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Malowałem Dulux-em, Leyland-em, Śnieżką, Activą (czy jakoś tak...)Dulux był z tych kilku bezapelacyjnie najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 08.04.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Dla mnie jednak Beckers rządzi. Bardzo dobra też jest Sigma, natomiast Dekoral to dziadostwo !!!, chlapie i pryska, trzeba strasznie uważać przy malowaniu sufitu aby nie pochlapać ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.k2 08.04.2004 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Becers najlepszy. Cena jednak nie nalezy do najlepszych. Na Dullux'ie tak sie przejechałem, że nigdy więcej.Dobre też są farby Levis'a - jeszcze mnie nie zawiodły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 08.04.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 pawel.k2 A co było z tym Duluxem nie tak? Też mnie czeka wybór farb do malowania. Mam jak do tej pory gładź gipsową. Co na to położyć przed farbą? I jaka farba ma najlepszy wskaźnik jakość/ceny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.k2 09.04.2004 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Kolor, gęstość wszystko OK, ale żeby pokryć trzeba było malować min. 4 -5 razy. Farba dorabiana była w Castoramie, reklamowana i nic nie pomogło. Może to jakaś partia taka felerna, ale więcej sobie i innym nie polecę Dulluxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 09.04.2004 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Duluxa też nie polecam, a zwłaszcza moj brat, który 2 tygodnie temu też malował, problemy podobne jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2004 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2004 moj sasiad miał tak samo.... Ja malowałam Dyrupem sufity a Tikkurilla sciany, farba droga ale wyszło ze i tak tylko malowana sciana była raz...wiec jak sie policzy ile razy trzeba malowac duluxem...wychodzi na jedno a jakosc lepsza zdecydowanie.Aha tilluriila lateksowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 10.04.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2004 My mamy wszystko Dyrupem, z tym, że miejsca bardziej narażone na brud - lateksową. Dobrze się zmywa, co przy psie wracającym z deszczowo-błotniastego spaceru jest szczególnie ważne. cenowo do przełknięcia (Beckers wychodził drożej, bo miał mniejszą wydajność z litra). Acha, kolory to biały, merano, gobi i koniak (z wyjątkiem białego pozostałe w różnych odcieniach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaran 11.04.2004 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2004 Ja malowałem Tikkurilą,baza Optiva5- innej nie chcę!!!polecam gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 11.04.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2004 Czy mozecie podac ceny na 1m2 1-krotnego krycia opisywanych w tym watku farb (przy roznych pojemnosciach)? Prosilbym takze o porownanie cenowe z farbami krajowymi (oraz jak ksztaltuje sie porownanie wydajnosci)Dziekitomek_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 12.04.2004 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Beckers i Ticcurila to jedna firma. Wlasnie niedawno sie polaczyly. Dla mnie najlepsze farby. Bardzo wydajne i w koncowce nie wychodza tak drogo. Swietnie sie nimi maluje, tak wiec ci co pierwszy raz maluja nie beda miec klopotow z malowaniem. I swietnie brud sie z nich zmywa. Przy moich trzech psach to super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelu 13.04.2004 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Beckers. Niespotykana siła krycia. Kolory należy wybierać nie z typowych palet, ale specjalnych, przygotowywanych sezonowo przez firmę. Mają je np w swoim firmowym sklepie na Puławskiej w Wawie.Niektórzy malarze gruntują powierzchnie gipsowe tańsza farbą. Dębica to też Beckers, ale uchowaj Boże np. przed Jedynką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 13.04.2004 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Witam Polecam Dyrup Bondex Wall. Farba dwuwartstwowa - chyba "stworzona" dla malarza-laika.Przy lateksowej trzeba uważać przy wszelkich podkuwaniach ścian, gdyż farba ta odchodzi płatami od ściany (a nie jak "normalna", której odpada tyle ile tynku). Należy najpierw naciąć ją nożykiem lub innym ostrym narzędziem (zrobić obrys wokół miejsca, które chcemy skuć). Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioosz 23.04.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Cześć wszystkim. Mam do pomalowania ok.300m2 w domu. (klatka schodowa i pokoje). Jaką wybrać najlepiej farbę (trochę będzie na biało, a trochę kolor). Jest to sporo dlatego nie chciałbym wybierać najdroższej farby. Które z obecnych na rynku zasługują na uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 23.04.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Dobry jest Malwin produkowany przez ICI (hamerite, Dulux...) ma niewygórowaną cenę i dobrą jakość. Malowałem już kilka razy, dla porownanania wybierałem też dekorala i Śnieżkę, ale były gorsze. Jednak to rzecz gustu tak na prawdę w segmencie dobrych i nienajdroższych farb stawka jest wyrównana. powodzenia, malowanie to przjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioosz 24.04.2004 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Chyba się zdecydowałem. Dużo słyszałem ostatnio dobrego o farbach francuskiej firmy Zolpan. Bardzo dobre farby. Cenę też mają nie za niską ale chyba warto wydać więcej i później nie żałować. Możę słyszeliście o farbach Zolpan. Czekam na wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.bee 22.06.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Właśnie zabieram się za pierwszy w moim życiu remont i mam ogromny problem z doborem farb. Nie wiem na jaką firmę się zdecydować. chciałabym, by farba była trwała, ładna i za rozsądną cenę możecie mi doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 22.06.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Trudno spełnić wszystkie warunki ostatecznie odżałowałem kasę i wybralem beckersa - można dość dobrze posługiwać się ich wzornikami i farba świetnie kryje, niestety podobnie jak grunt jest droga. Można używać ich krajowego odpowiednika - dębicy - tu jednak należy się liczyć z dokładnym drugim malowaniem... Niektórzy chwalą duluxa... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 22.06.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Słyszałam wiele dobrego o poczciwej Śnieżce. Również o Duluksie. Ale mercedesem są ponoć farby lateksowe Tikkurili. 9000 kolorów, ale, niestety, nie takie tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts