el-ka 12.08.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 A ja sobie chwalę farby Tikkurilla. Są w pełni zmywalne, łatwo się nakładają. Kolor jest trwały i nie płowieje od słońca nawet po 5 latach (wypróbowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 12.08.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Prawie cala gore oprocz jednego pokoju malowalem duluxem, tylko jeden pokoj dekoralem i nobilesem. Jakiez bylo moje zdziwienie, jak otworzylem puszki z tyi farbami- duuuzo rzadsze od duluxa. Ale jeszcze wieksze bylo zdziwienie po pierwszym malowaniu. PRAWIE jedno malowanie wystarczylo i sciany wygladaly super, dla pewnosci pomalowalem 2 raz. Zaskoczyla mnie tez wydajnosc nobiles i dekorala- nie sklamie jak napisze ze 2 razy wieksza wydajnosc(mam porownanie bo 2 pkoje sa identyczne i wlasnie jeden duluxami a drugi nobiles+dekoral). Aha pokoje malowane duluxem 2 razy bede malowal poraz 3 (nie wszystko). Sciany gipsowe(mp75) i regipsy. gruntowane najepierw Feidalem pozniej gruntem sniezki(zaluje ze nie dalem go na wszystkie sciany gipsowe) wazna uwaga: mimo przylozenia sie do gruntowania regipsow, widoczne sa slady gipsu laczacego plyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 13.08.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dwóch wykończeniowców, którzy u mnie pracowali (z czego jeden to prawdziwy Mistrz) stanowczo kazali mi kupować Duluxa. Nie dyskutowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 13.08.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Malowałem zarówno Duluxem ('normalnym' nie tym 'Once;) jak i Dekoralem - kierowałem się dostępnymi kolorami a nie założeniami co do jakości etc.Prawdą jest jednak iż Dulux słabo kryje - wszędzie musiały byc trzy warstwy, podczas gdy przy Dekoralu dwie w zupełności wystarczyły.Natomiast jako zaletę można potratkować iż półmatowy Dulux daje czasami ładny efekt na powierzchni ściany (nie jest to połysk, określiłbym to jako wrażenie "tłustej ściany"), lecz co do walorów użytkowych to nie widać różnicy vs Dekoral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.08.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 a moze Flugger? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 13.08.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dzieki za wszystkie rady, ale wracajac do tematu co sądzicie o farbach Nobiles Cztery Pory Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 13.08.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dzieki a może ktoś cos więcej powie o Czterech Porach Roku Nobilesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 13.08.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Musicie spróbować pierwsi i podzielicie się wrażeniami. Na mój gust, mimo, iż polecam duluxa, proponowana przez ciebie farba będzie równie dobra. Jak nie spróbujecie, to się nie przekonacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adozet1 13.08.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 dekoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 13.08.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dzieki za wszystkie rady, ale wracajac do tematu co sądzicie o farbach Nobiles Cztery Pory Roku A propos Nobilesu ... to byłem dzisiaj w Leroy i chciałem kupić Dekoral Akrylit W, ale niektórych kolorów nie było, na pytanie kiedy będą uzyskałem odpowiedź - jest wycofywany, czekają na jakąś nowość z Dekoralu więc się wstrzmam chyba jeszcze Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 14.08.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Też mam tynki cementowo - wapienne i malowałem Dekoralem. Malowało się przyjemnie, szybko i czysto. Jestem z nich bardzo zadowolony, ale jedną warstwę trzeba między bajki włożyć (pomimo dobrego gruntowania ścian). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 14.08.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dekoralem maluje sie świetnie, efekt jest bardzo ładny. Dulux zupełnie odwrotnie, wygląda jakoś mętnie, ściany gipsowe powodują pękanie farby (i żeby nie było, ze nie dobrze przygotowane pod malowanie to uprzedzam, że możecie sobie odpuścić). Nobilesa jeszcze chyba nie używałem. Ja osobiście polecam Dekorala i lateksy Tikkurilly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 14.08.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dzieki a może ktoś cos więcej powie o Czterech Porach Roku Nobilesa Zdecydowaliśmy się na 4 pory roku Nobilesa. Dobrze się maluje, kolory takie jak we wzorniku. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 14.08.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 mam pomalowane Ticurillą i się wszystko pięknie zmywa. Herbata też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 16.08.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Dziś zauważyłem nowy produkt Nobilesi Cztery Pory Roku Kuchnia i Łazienka czy ktoś juz tym malował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 16.08.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 mam pomalowane Ticurillą i się wszystko pięknie zmywa. Herbata też? Nie zwróciłem uwagi akurat na herbatę. Ogólnie z niczym nie było problemu. Wszystko się pięknie zmywało. A czemu akurat o herbatę się pytasz , czy jest jakś wyjątkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 17.08.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 malowalem i nobilesem i duluxem i szczerze powiedziawszy wole nobilesa mniej problemowy szczegolnie w sprawie podkladu wystarczy w duluxie nie maznac kawalka sciany i odochodzi wlasnie skrobie caly wiatrolap z luszczacej sie farby przy nobilesie takie cos nie wychodzi koszmarCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 09.09.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 odswiezam watek.. niedlugo musimy zabrac sie za malowanie a poki co nie wiem jak...nie wiem czym moze ktos jeszcze cos doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 09.09.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 A może gotowe Cztery Pory Roku Nobillesa. Ci którzy nimi malowali chwalili je. Ja zaczynam malowanie za miesiac - mam nadzieje i zdecydowałem sie na te farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 09.09.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Jakie farby silikatowe lub krzemianowe polecacie? Jak się tym maluje?Generalnie to szukam farby paroprzepuszczalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts