czmirek 17.04.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 proponuje farbe STO, a z polskich malfarb ( mama nadzieje ze jeszcze produkuja farby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 21.04.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 malaz ktorego ja znam nie bieze osobno za kolor a osobno za biale poprostu od pomieszczenia 80 zl i juz pomaluja posprzataja no chyba ze pomieszczenie wielkie to 160 ale to tylko dotyczy salonu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olebaum 21.04.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 wszysto ladnie i pieknie.... ale nie boicie sie o wasze zdrowie, albo zdrowie waszych dzieci? A astma, a reakcje alergiczne. Nie wiedzialem ze istnieje farba Sniezka, zawsze myslalem ze to najwyzsza gora w polskich Tatrach. A moze bzdety czytalem Zlitujcie sie i przestancie pakowac cale koncerny chemiczne na sciany. To koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 21.04.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Hm, źle czytałeś, bo Śnieżka to zdecydowanie nie Tatry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 21.04.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Pomijajac juz fakt ze jak ktoś niewie o istnieniu farb Śnieżka to chyba wogole niewie nic o farbach w Polsce. A jaka to chemia ? Mamy bielic sciany wapnem ? A moze nie korzystac z proszkow do prania i pranie robic w rzece ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SLAWKO101 21.04.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Sniezka ja maluje co rok ale tylko piewnice na bialo Normalnie sciany maluje farba beckersa Dla mnie najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 22.04.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 apropo "Śnieżki" - czym gruntować pod lateksy Nobilesa i Dekorala? Został mi cały baniak taniego "amigruntu", mam wspomnianą akrylową śnieżkę (gość od gipsów proponował aby rozpuścić ją 1:1 z wodą i przesmarować ściany) czy jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 22.04.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Zdecydowanie polecam Beckersa, najpierw malowaliśmy Nobilesem i wydawały się super ale jak połozyliśmy Beckersa to przy nim Nobiles wypadł dość cienko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 22.04.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Gruntowac tym co zaleca producent Jest miliion sposobow gruntowania i co malarz to inne mozliwosc.Jesli to plyty gk to wg mnie biała zwykla farba w zupelnosci wystarczy, chodzi tylko o to by wyrownac chlonnosc. Ale zawsze gruntujac cos "po swojemu" robisz to na wlasne ryzyko - w razie problemow producent farby nie uzna Ci reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 22.04.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 a ja zapytam o farbe dobra jakosciowo ale zarazem latwa w nanoszeniu tzn. nadajaca sie do malowania przez osobe ktora nie obi tego zawodowo ... planowalem beckersa ale czytam tu co jakis czas ze trzeba miec odpowiednie umiejetnosci aby nia malowac wiec zastanawiam sie czy z niej nie zrezygnowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.04.2009 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 my malujemy beckersem,duluxem,nobilesem,dekoralem i magnatem.MOim zaniem beckers najlepszy.Malujemy sami,bez "fachowców".Stosujemy zalecenie aby malować z góry na dół i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 23.04.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Każdą farbą możesz sam pomalować wnętrze.Nawet teoretycznie trudne farby lateksowe wymagają tylko chęci,czasu i dwóch-trzech zasad ich kładzenia.Malując dobrą farbą lateksową na 90% powierzchni wystarczy jedna warstwa.Oczywiście są wyjątki kolorystyczne.I dzięki temu wbrew mitom nie wychodzi to tak drogo.A i lepiej sprawuje się później w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 23.04.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 A jakie macie doświadczenia z Fluggerem i Benjamin Moore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 23.04.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Znam Benjamina.Bardzo dobra farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 23.04.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Jeszcze cos dodam o Dekoralu, bo własnie skonczylem malowac jasną żółcią. Nie bierzcie jej... wychodzi drożej niż innymi. Poprostu ma fatalną wydajność, za bardzo wodnisty - bardzo słabo kryje. Lepiej wziąść Nobiles... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olebaum 25.04.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Pomijajac juz fakt ze jak ktoś niewie o istnieniu farb Śnieżka to chyba wogole niewie nic o farbach w Polsce. A jaka to chemia ? Mamy bielic sciany wapnem ? A moze nie korzystac z proszkow do prania i pranie robic w rzece ?? no, kolego, prosze na mnie nie krzyczec troche kultury please. oczywiscie sa farby wapienne wysokiej jakosci, a Sniezka oczywiscie w Karkonoszach. Pomylilem z Rysami. Shit happens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabsien 26.04.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Własnie kończę malowanie i wnioski: -żadnego Dekoralu, trzy warstwy nie starczyły dla jednolitego koloru, podobnie Dulux...(jednowarstwowy niby -z białych (na sufit i nie tylko) Śnieżka Max White Effect, aż ,,rozświetla'' pomieszczenie:) - z kolorowych Nobiles, ponieważ: -w większości pomieszczeń wystarczyła jedna warstwa mimo intensywnych kolorów (małe ,,niedociągnięcia" mozna poprawić później i nie ma różnic w kolorze:) -super się zmywa a to istotne, bo różnych zabrudzeń (kurz, inna farba-póki mokra, gips) nie da się uniknąć albo ja jestem taka pechowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 26.04.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 a czego uzywalas do malowania pedzla walka czy pacy a raczej gabki z wlosiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 26.04.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 co do dulux-a tylko raz dalem sie namowic na malowanie tym g..nem ktore ma byc podobno do jednokrotnego malowania. sprzedawca wmowil jednej takiej ze ta farba wystarczy pomolawac raz i bedzie cacy, uprzedzilem babsko ze sie nie da a ona swoje ze jej tak powiedzieli. no i co no i nic trzeba bylo malowac dwa razy czyli norma ale cena za dulux byla za...ista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 05.05.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a malował ktoś może farbami Scala? do czego to porównać jakościowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts