Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A czy ktoś z Was malował farbą akrylową ścianę z tynkiem cementowo-wapiennym krótko po zagruntowaniu (krótko tzn. kilka-kilkanaście dni). Podobno wychodzą plamy, nierówności i ciężko z tym cokolwiek zrobić? Czy to prawda? Jakoś mnie martwi perspektywa czekania z malowaniem na kolor do wiosny, a ewentualne plamy byłyby widoczne zwłaszcza na ciemnych, intensywnych kolorach, które sobie wymysliłam w kilku miejscach :roll:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

A ja polecę Bondex. Robi ją Durup - i to widać. Jest gęstsza niż Dulux, i ładniej kryje, całkiem ładnie jedną warstwą - (po śnieżce grunt) - choć nie jestem zwolennikiem jednej wartswy. Jest do kupienia w castoramach - w cenie Duluxa/Dekorala (5l - 79zł). Minusem jest wąski wzornik kolorów.

Pozdrawiam

Krzysiek

• 2 weeks później...
Szukam farb do wnętrz wysokiej jakości, które dobrze się rozprowadzają i kryją. Co byście radzili zakupić? Będę malowała nimi salon i kuchnię

"Wysoka jakość" to dla każdego coś innego. Dla mnie dobre farby to Benjamin Moore i Para. Ale niektórzy uważają, że wysokiej jakości farby to także Dekoral.

A ja polecam POSZUKAĆ NA FORUM BO JUŻ BYŁO MILION DWIEŚCIE PIĘĆDZIESIĄT TYSIĘCY RAZY O FARBACH :-? Najłatwiej..założyć wątek i czekać na gotowca..bez obrazy oczywiście.

Pozdrawiam

Łukasz

a co w tym złego ?? :roll: przeciez od tego jest forum... W internecie jest MILIONY informacji na każdy temat tylko żeby się czegoś dowiedzieć trzeba na to poświęcić pewnie kilka kilkanaście dni... a tak pisze się temat a jak ktoś ma czas i ochote to odpowiada albo przytacza konkretne tematy - proste.. chyba tak to działa. Informacje są wszędzie tylko chodzi o to żeby je znaleźć jak najszybciej i te właściwe...

Nie, tak to nie działa. Może warto przeczytać regulamin, poznać troche netykietę.

Po to jest wyszukiwarka na forum, by z niej korzytać.

Najprościej zadać pytanie i czekać na odpowiedzi, więszość z nas już jej udzieliła kiedyś, nieraz :evil:

No właśnie o to chodzi żeby było najprościej... jeśli większość już udzieliła kiedyś , nieraz, to już nie musi udzielać odpowiedzi no chyba że chce , za to może ktoś nowy lub ktoś kto nie wypowiadał się na ten temat a chce , wypowie sie...

Ewelino,

Darcy ma rację, doprecyzuj, jaka półka cenowa Cię interesuje? Czy nie jest to ważne?

Kupiłam do kuchni Benjaminna Moore'a za 134zł/litr i jestem zachwycona :) Kiedy będę za kilka lat odnawiać mieszkanie, kupię ją na wszystkie ściany, a nie tylko te specjalnej troski ;)

Nie, tak to nie działa. Może warto przeczytać regulamin, poznać troche netykietę.

Po to jest wyszukiwarka na forum, by z niej korzytać.

Najprościej zadać pytanie i czekać na odpowiedzi, więszość z nas już jej udzieliła kiedyś, nieraz :evil:

No właśnie o to chodzi żeby było najprościej... jeśli większość już udzieliła kiedyś , nieraz, to już nie musi udzielać odpowiedzi no chyba że chce , za to może ktoś nowy lub ktoś kto nie wypowiadał się na ten temat a chce , wypowie sie...

No to nie lepiej podnieść stary temat, poczytać poprzednie wypowiedzi, a nowi się dopiszą? Nie, lepiej mnożyć tematy :x

a co w tym złego ?? :roll: przeciez od tego jest forum... W internecie jest MILIONY informacji na każdy temat tylko żeby się czegoś dowiedzieć trzeba na to poświęcić pewnie kilka kilkanaście dni... a tak pisze się temat a jak ktoś ma czas i ochote to odpowiada albo przytacza konkretne tematy - proste.. chyba tak to działa. Informacje są wszędzie tylko chodzi o to żeby je znaleźć jak najszybciej i te właściwe...
Jeśli wpisanie do wyszukiwarki odpowiedniego słowa i wyeliminowanie wątków, które Cię nie interesują zajmuje Ci kilka(naście) dni to współczuję.. :-? A i jedno i drugie trzeba przeczytać, czy to posty w nowym wątku czy w odszukanym nieprawdaż? Za każdym takim tematem robi się większy burdel a chyba chodzi o coś całkiem odwrotnego.. Zapomniałeś co jeszcze niedawno miałeś napisane pod nickiem?

No ale..czas kończyć offtopa...z mojej strony to by było na tyle.

Pozdrawiam

Łukasz

A ja polecam POSZUKAĆ NA FORUM BO JUŻ BYŁO MILION DWIEŚCIE PIĘĆDZIESIĄT TYSIĘCY RAZY O FARBACH :-? Najłatwiej..założyć wątek i czekać na gotowca..bez obrazy oczywiście.

Pozdrawiam

Łukasz

No właśnie Egon, nie każdy ma czas, żeby przeszukiwać MILION DWIEŚCIE PIĘĆDZIESIĄT TYSIĘCY wątków. Bez urazy.... oczywiście. :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam

Łukasz

No właśnie Egon, nie każdy ma czas, żeby przeszukiwać MILION DWIEŚCIE PIĘĆDZIESIĄT TYSIĘCY wątków. Bez urazy.... oczywiście. :wink: :wink: :wink:

w ten sposób dokłada się kolejny wątek do tego "MILION DWIEŚCIE PIĘĆDZIESIĄT TYSIĘCY" :evil:

• 3 weeks później...