kasiabuilder 20.02.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 A ile taki caparol kosztuje?? Ja bym jednak powtórzyła pytanie, które zadałam kilka postów wyżej: jeśli nie drogi beckers, tikkurila czy flugger to co?? Doradźcie mi proszę która z tańszych, gotowych farb jest dobra? Czy śnieżka, dekoral, nobiles?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 20.02.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Za 10 litrow farby, ktora wystarczyla mi na pomalowanie salonu i przedpokoju 2 warstwami (patrz zdjecie w dodanych przeze mnie postach) zaplaclamm ok 300 zl. Nie uwazam zeby tobyla wygorowana cena. Zwlaszcza ze zostalo mi z pol opakowania farby i zamierzam ja teraz na wiosne wykorzystac do pomalowania jednej sciany w sypialni, no imam zapas w razie jakis poprawek ewentualnych.Co ciekawe, jak kupowalam farbe to 7,5 litra wyszlo by drozej o 20 zl niz 10 l. Cena zalezy tez od koloru jaki sobie wybierzesz ( zalezy ile bazy i barwnika beda musieli uzyc ) wiec najlepiej isc do przedstawiciale i poprosic o wycene. Mozesz tez poszukac wzornika i zadzwonic z zapytaniem, tez powinni powiedziec co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 20.02.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 susinka gdzie to zdjęcie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 21.02.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 kasiabuilder:) my malowaliśmy farbami Kabe, nie pamietam dokładnie ile płaciliśmy, bo to już 3 lata, ale były znacznie tańsze niż podane przez Ciebie. Poza tym część mieliśmy w kolorach podstawowych, a częśc z mieszalnika. Jestem bardzo zadowolona z tego wyboru - mamy jasne kolory, wszystkie bez problemu do umycia wodą z płynem - co robię co jakiś czas i mam wszędzie czysto W kuchni jak czasem chlapnie tłuszczem na ścianę - plama się nie wgryza do farby, spokojnie zmywa się, nawet kilka dni później. W łazience mam ciemną, oliwkową ścianę - mimo wilgoci nic się z nią nie dzieje. Najbardziej cieszę się,że mogę bez obaw wszystkie ściany przetrzeć na wilgotno, bo jednak kurz się czepia, szczególnie po okresie grzewczym - i nie boję się,że zostaną jakieś maziaje czy ślady. Bardzo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 21.02.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Słyszałam o farbach KABE, sprzedają je w jednym sklepie. Popytam jaka cena. Tylko najgorsze, żeby dobrać kolor jak z wzoru który podałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grinula 21.02.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Baza to Samtex 7 a kolor to jura 30 dzieki za odzew, mam kolejne pytanko: nie swieci sie bardzo ten samtex7? wrzucilabys zdjecia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 22.02.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Słyszałam o farbach KABE, sprzedają je w jednym sklepie. Popytam jaka cena. Tylko najgorsze, żeby dobrać kolor jak z wzoru który podałam. no właśnie mieliśmy do dyspozycji wzornik kolorów z tikurili i na tej podstawie mieszali nam kolory; do salonu i jadalni - gdzie szło dużo farby kupiliśmy najpierw 2,5l na próbę ( w razie porażki - do wykorzystania w innym miejscu), ale na szczęście wszystkie kolory namieszali tak jak należy. W łazience długo dopasowywałam odcień oliwki do mozaiki na ścianie, również kolor wyszedł idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 22.02.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Nic sie nie swieci i wszystkie plamy zmywa sie pefekcyjnie. cowazne nie wyblyszcza sie po myciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 22.02.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Nic sie nie swieci, coc tez sie tego obawialam i wszystkie plamy zmywa sie pefekcyjnie. cowazne nie wyblyszcza sie po myciu. [ATTACH=CONFIG]305582[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305583[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305584[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grinula 22.02.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Nic sie nie swieci, coc tez sie tego obawialam i wszystkie plamy zmywa sie pefekcyjnie. cowazne nie wyblyszcza sie po myciu. [ATTACH=CONFIG]305582[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305583[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305584[/ATTACH] dzieki za fotki ja wybralam jasniutki szary z bialym, zobaczymy jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka_ze_wsi 24.04.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 A ja mam takie nietypowe pytanie trochę, bo chcemy zrobić remont i odmalować pokoje. Ale mąż większośc czasu w delegacji jest a ja mam dzieci od ogarniania, pracę i obowiązki. A chciałabym już kupić trochę rzeczy, wiadomo, te co moge kupić sama do tego remontu. A moe na przykład farby, bo to ja jestem kobieta i ja decyduje o kolorach w domu. I stąd moje pytanie Czy macie zufanie do sklepów internetowych jeżeli chodzi o takie zakupy? Nie powinnam się bac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 24.04.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Oczywiście polecam zakupy w internecie. Dom i dzieci na głowie, jedno malutkie dzieciątko, więc prawie wszystko oprócz płytek do łazienki i gresu na podłogę w przedpokoju kupiłam w sklepach internetowych. Wanna, umywalka, sedes, baterie, całe agd pod zabudowę, farby. Na pewno mniej zapłaciłam niż gdybym kupowała w sklepach stacjonarnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Werra87 25.04.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Tu reguły nie ma, czasem stacjonarnie jest taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 25.04.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Tu reguły nie ma, czasem stacjonarnie jest taniej. Szukając kafelek do łazienki w sklepach stacjonarnych, oglądałam wanny, umywalki, baterie itd. wyoglądałam, wybrałam i kupiłam przez internet bo niestety takich cen jak w internecie nie znalazłam... i z przesyłką gratis. Tak na szybko jeden przykład: wanna modo cersanit 170x75 z odpływem na środku w sklepie 885,60zł, w internecie 754 zł w najdroższym sklepie.. w tańszych można zakupić w cenie ok 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka_ze_wsi 26.04.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 a jak coś kupię, na przykład taką farbę do ścian (bo do tego się przygotowuję) i gdyby przyszła mi na przykład nie taka jak chciałam albo zepsuta (nie wiem jak się fachowo mówi o farbach), to mogę taką reklamować? jak? W sklepie widzę, ze świeża, a przez internet nie. Robię drobne zakupy w internecie, ale czasem jak mam wydać sporo pieniędzy to się wolę zastanowić kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 26.04.2015 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Przed zakupem warto zapoznać się z opiniami o sklepie, przeczytać regulamin. W takim regulaminie powinny być informacje odnośnie reklamacji i ewentualnych zwrotów.Oczywiście kupującego chroni ustawa o prawach konsumenta, która mówi m.in. że zawierając umowę na odległość, można w terminie 14 dni kalendarzowych odstąpić od niej bez podawania przyczyny i bez ponoszenia kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 27.04.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 raczej nie jest to bez ponoszenia kosztów bo sprzedawca odda tylko za towar koszt transportu w obie strony to raczej niewarto też się zastanowić bo jak np farby zabraknie to pytanie czy dostaniesz taką w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik1982 27.04.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 No dobra, to jak sobie wybrałam już sklep z dobrymi opiniami, to tylko pytaniejak się sprawdzają te farby http://www.e-budujemy.pl/designer_colour_beckers_designer_colour_wodorozcienczalna_farba_lateksowa_vivid_pink_mat_5l,85716pbo chyba to taka dobra do kuchni będzie, w sensie na ścianę taką co mam na niej sprzęty. lepiej malowac w kuchni taka farbą c o jest do tego przeznaczona czy zwykłą, taka co też w pokoju będziemy mieć? dodam, ze mam dzieci, jeżeli to jest ważne. Ze zwiarząt mam psa. I dużo gotuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makaroniarze 27.04.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 No i zwróciłbym też uwagę na kolory i odcienie... Bo niestety z farbami może być tak, że inaczej wyglądają kolory na wzorniku, a inaczej w rzeczywistości... Więc można się niemiło rozczarować... Ja kiedyś tak zrobiłem, a kolor farby niestety znacznie odbiegał od tego na zdjęciu w sklepie.. No i klops :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 27.04.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 tą farbą co w linku ja mam pomalowane i jest okna wszystkich większych marketach mają tą firmę więc można sobie kolory oblookać i cenę porównaćja jak kupowałem była promocja, do 5litrów kolorowej 1 litr białejmoże jeszcze jest ta promo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts